Topiknyitó: pampa 2015. 09. 13. 07:52

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország  

Lassan el kell kezdeni elemezni ezt a lehetőséget is,hiszen teremthet az EU olyan új feltételrendszert ami miatt már egy olyan ország amelyik nemzetállamként képzeli a jövőjét nem maradhat a közösségen belül.

A migráns kérdés nagyon időszerűvé teszi ezt a lehetőséget,hogy számolni keljen vele.


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
salve 2019. 02. 21. 13:52
Előzmény: #17087  bigyula
#17100
A hazatérőket segítő Magyar Máltai Szeretetszolgálat tavaly az Országos Sajtószolgálatnak eljuttatott közleményében így fogalmaz az üggyel kapcsolatban: „A híresztelésekkel ellentétben a Venezuelából kimenekített családok nem illegális bevándorlók, hanem Magyarországról korábban kitelepült, katolikus vallású, magyar állampolgársággal, illetve magyar felmenőkkel rendelkeznek.” Gulyás Gergely: a magyarok nem migránsok A csütörtöki kormány infón Gulyás Gergely így fogalmazott az üggyel kapcsolatban: magyarokról van szó, „a magyarokat pedig Magyarországon nem tekintjük migránsnak”. Megjegyezte továbbá: a kormány már tavaly áprilisban kommunikálta, hogy magyar családok érkeznek Venezuelából. A dél-amerikai országban jelentős magyar kolónia él – tette hozzá, azt is tudatva, hogy még körülbelül 30 családot szeretnének Magyarországra hozni Venezuelából. Semjén Zsolt felháborodott a venezuelai magyarok „legmigránsozásán” „Kikérjük magunknak, hogy a liberális sajtó lemigránsozza a venezuelai magyarokat. Ők nem migránsok” – mondta a politikus az MTI-nek. Minden magyar, legyen a világ bármely pontján, ha bajba kerül, számíthat az anyaországra– közölte Semjén Zsolt, arra utalva, hogy sajtóhírek szerint a kormány több száz magyar felmenőkkel rendelkező venezuelai menekültet fogadott be.
signal2
signal2 2019. 02. 21. 13:47
Előzmény: #17098  salve
#17099
Leírtam, hogy fenntartásokkal kezelem egyelőre a sztorit.
Viszont az nagyon gáz, hogy még mindig az az állítás, hogy bárki komolyan vehetően tömeges betelepítést szeretne Magyarországra. Továbbra sincs semmi ilyen kezdeményezés, javaslat. Miért hisznek el az emberek olyat, ami nincs?
salve 2019. 02. 21. 13:30
Előzmény: #17096  signal2
#17098

és még egy: nevetséges ahogy az index habosítani próbál pl. azzal, hogy "több  független forrásból értesültünk", nanaá, hiszen az a forrás lehet hogy mindössze 1 fő volt, maga az újságíró és még +1 fő, aki diktálta avgy súgta neki, mit kell írni..
továbbá nulla bizonyítékot mutat be az írás akár fotó, akár nevek formájában arról, kikkel mikor és hol beszélt..
de ez nem propaganda (ellenzéki szavzók hergelése és butítása céljából), áááááááááá, neeeeeeeeem, dehooooooogyis......!!
salve 2019. 02. 21. 13:24
Előzmény: #17096  signal2
#17097
legfeljebb egy nagyon minimális ellentmondás van csak - mert 1. kiderült, itt távoli vagy közeli magyar felmenőkkel rendelkező emberekről van szó, - ez már eleve más mintha Aliékat és Ahmedéket hoznánk be százával Afganisztánból, ugye? 2. és ilyen maygar szálú emberből  azért Venezueélában nem túl életszrrű hogy még többen lennének, mint 2-300 fő! tehát tömegse betelepítésről itt szó sincs! ha legalább 3 ezerrről lenne szó, akkor már jóindulattal tömegesnek lehetne nevezni, de így, nem! mondok erre más példát: Izrael pl. befogadta pár évevel ezelőtt uyganígy az ún. "etióp zsidókat", ennek utána lehet keresni, ez pár 10 ezer emebr volt kb. akik etnikailag zsidónak vvank származásilag minősítve, de valójában uyganez jelemezte őket h. nem beszélik a hébert, jó fekete bőrük van, és a jó ég tudja hányszáz éve életk ott Afrikában - no őket humanitárius akcoióval uyganígy evakuálta Izrael, és ott is voltka olyan zsidó polgárok, akik ezen fanyalogtak, mint ti most ezen az akción..
"Ha ezt a venezuelai akciót mondjuk a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület szervezte volna, biztos, hogy kétpofával menne a sorosozás, meg bevándorláspártizás."
nem, nem nem! több okból: 1. az az egyesület nem jeleskedett soha abban, hogy külhoni magyarokat vagy részben magyarokat mentett volna valaha is, vagy megvédeni akart volna - tehár fiktív dolgot állítasz, oylat ami nem életszerű! 2. a sorosozás mindig is arra vonatkozott, amit maga G Soros a tervében leírt: arra, hogy az EU hozzon be évi 1 millió főt bárhonnan(!!), amit te minf önkéntes védőügyvédjük interpretálhastz úgy mintha ott "menekültekről" lenne szó (Soros nem hülye, és őa menekül kifejezést itt csak álcázási céllal, fedési céllal használta), csakhogy arról az érvelésedről is bebizonyítottuk már hogy naív és téves, hiszen a már eddig 3 év alatt beözönlött bő 1,2- 1,5 millió embernek te is tudod, hogy csak az elenyésző része (talán kb. az egy tizede) volt csak valódi menekült, a többi viszont mind, mind, megélgetési bevándroló akinek eszében sincs valaha is visszatérni a hazájába!
signal2
signal2 2019. 02. 21. 12:38
Előzmény: #17094  salve
#17096
Hi!
Itt arról van szó, hogy konkrétan meg van szervezve, hogy a világ másik végéről idehozzanak menekülteket (vö. betelítés). Ez szerintem szép és jó dolog, de mégiscsak van ellentmondás a kormány kommunikációjával.
.
Ha ezt a venezuelai akciót mondjuk a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület szervezte volna, biztos, hogy kétpofával menne a sorosozás, meg bevándorláspártizás. Ez lenne a fő bizonyíték.
-pny
-pny 2019. 02. 21. 12:30
Előzmény: #17068  pampa
#17095
Inkább arról van szó, hogy az ellenzéki média nem ír olyan aljas hazugságokat, mint Orbánék lakáj médiája...
salve 2019. 02. 21. 12:26
Előzmény: #17087  bigyula
#17094
elfogultágodra jellemző, fel sem merül benned, hogy amit belinkeltél az maga is full propaganda?? hogy lehetsz ennyire naív és szemellenzős?
merthogy mindenki tudja: a 2015 ös nagytömegű bevándoroltatás előtt is létezett, vilgászerte, csordogáló migráció ami Mo.-got is érintette.
ez az indexcikk most ezt próbálja felnagyítani és úgy beállítani, mintha a fideszkormány most saját magával került volna ellentmondásba. pedig nem került. a kerítés felépülése óta sem került, hiszen épp azért van tranzitzóna ott, hogy illegálisan nem lehet bejönni, de legálisan joga van beadni bárkinek mendékkérelmet. és ha bebizonyosodik h. tényleg menekült és üldözték, így meg is kapta párezer ember 2015 óta az oltalmat. no ezt próbálja most az index felhabosítva eladni neked is, hogy manipuláljon és vagytok olyan buták, hogy jóízűen meg is eszitek :-)
személyesen is ismerek olyan venezuelait egyébként aki már kb. 6 éve itt él, családostól, jól tud már magyarul és dolgozik, továbbá nem jár 20 cm -es késsel éjjel nappal és nem erőszakolt még meg itt nőt, meg bűncselekményt sem követett el, tudod miért? mert dolgozni és élni jött, nem lébecolni és segélyekből ingyenélni (csak infóként: Venezuelában már 6 évvel ezelőtt is elég elviselhetetlen volt az élet, azért jött el ő is, konkrét civil státusát amúgy nem ismerem h. ő hivatalosan minek minősül nálunk)
signalnak igaza van, a fideszkommunikáció nem azt írja, hogy "csak muszlim bevándorlók nem kellenek", hanem általában fogalmaz. ám mindez nem zárja ki azt amit már xxx-szer leírtunk csak nem akarjátok (épp a naivitás meg az orbánfóbia miatt) megérteni: aki menekültstátust kap, az a magyar államtól (a fidesztől is) minden segítséget megkap vallásától függetlenül arra, hogyha itt szeretne letelepedni (és tiszteletben tartani a kultúrát, szokásokat, dolgozni akar és nem bűnözni stb.), akkor ezt megtehesse. előítélet tehát nincs, csak rossz tapasztalatok (főleg nyugati példákból de hazai is akad már jópár)! és épp az utóbbiak miatt mindössze annyit állít szerintem a fidesz:
1. a rossz tapasztalatok miatt illegális bevándorlás stop, 2. legális menekült befogadható de szerencsére kevés van és csak akkor welcome ha akar asszimilálódni, 3. de mivel ezernyi példa muattaja h. főleg a muszlimok erre majdnem képtelenek, így ha lehet akkor a) inkább jöjjenek keresztény bevándorlók pl. dél-amerikaiak mert sokkal nagyobb esélylel integrálódnak, b) tömegesen (mármint százezrével) ők se jöjjenek, mert hosszú távon nem valük akarja megoldani a fidesz a demográfiai problémát, hanem a magyar családtámogatással.
ha végiggondolod mindezt akkor rájöhetsz, ezek magauktól értetődő dolgok, és h. az index részéről is mekkora mekkora fals demagógia és gyenge propaganda ilyen cikkekkel hergelni a magadfajta hiszékeny vagy alapból fóbiás embereket (is)
bigyula 2019. 02. 21. 09:37
Előzmény: #17091  Karvalytokes
#17093

Nem egy, hanem több száz...
.
Nem tudnak egy szót sem magyarul. Ennyit az "azonos kúltúrkörröl"...
.
De lehet tovább próbálkozni, kíváncsi vagyok, mit találtok még ki. :)
signal2
signal2 2019. 02. 21. 09:20
Előzmény: #17091  Karvalytokes
#17092
Miért mindig a muszlim kecskepásztorral jössz, amikor kormányunk szerint NEM LESZÜNK BEVÁNDORLÓORSZÁG, tovább a bevándorlás szervezése büntetendő?
.
Szó sincs olyanról a kommunikációban, hogy csak muszlim kecskepásztorokra értenék a bevándorlásellenes kommunikációt. Ami eleve csak szóban létezik, mivel évente tízezrek kapnak tartózkodás és letelepedési engedélyt, továbbá, most úgy tűnik, szervezetten fogadunk be venezuelai "juhpásztorokat". Akik természetesen szintén nem tudnak magyarul.
.
Szerintem tök egyértelmű, hogy tartósan senki nem akar képzetlen, tanulni nem akaró embereket befogadni. 
Karvalytokes
Karvalytokes 2019. 02. 21. 09:14
Előzmény: #17087  bigyula
#17091
Egy venezuelai menekültet összehasonlitasz egy muszlim kecskepásztorral?Egyébként bizonyitani kell nekik a magyar felmenőket..És a kultúrkör is azonos.
signal2
signal2 2019. 02. 21. 09:04
Előzmény: #17089  euler
#17090
óvatosan kezelem az összes hírt.
Amúgy én sem hiszem, hogy besároznák a Máltai Szeretetszolgálatot alaptalanul, mert abból nem jönnének ki jól.
euler 2019. 02. 21. 08:59
Előzmény: #17088  signal2
#17089

Mit vársz a kormányzattól? Hogy beismerő vallomást tegyenek?
Agyonhallgatják vagy ők minősítik kacsának, esetleg annyit elismernek, hogy magyar felmenőkkel rendelkező venezuelaiakat érint csak.
Nem úgy ismerem az indexet, hogy ilyen részletességgel kidolgozna egy álhírt. Biztos vagyok benne, hogy minden amit leírt dokumentumokkal, interjúkkal, nevekkel alá van támasztva.
.
"Az üggyel kapcsolatban kérdéseket tettünk fel a Belügyminisztériumnak és a Külügyminisztériumnak, de nem válaszoltak. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nem cáfolta a szerepét, de azt írták, a kérdéseinkre a venezuelai helyzet, a diplomáciai folyamatok, valamint az érintettek biztonsága miatt jelenleg nem tudnak teljes körű választ adni."
signal2
signal2 2019. 02. 21. 08:40
Előzmény: #17087  bigyula
#17088
Ha ez igaz, akkor 4 év propagandáját semmisítette meg a kormány.
Egyelőre nincs kormányzati megerősítés, tehát kacsa is lehet.
bigyula 2019. 02. 21. 08:35
#17087

Kíváncsian várom, hogy erre mit mondanak a propagandisták:
.
"Több száz venezuelait fogadott be titokban a kormány, de nem fizet bevándorlási különadót
.
Világviszonylatban is ritka az a humanista gesztus, amely a magyar kormány egyik külpolitikai projektjét jellemzi. Nehéz helyzetbe került emberek százait fogadjuk be, támogatjuk és segítjük hozzá a jobb élethez már közel egy éve. Minderről azonban semmit nem tud a nyilvánosság, az okokra csak következtetni tudunk"
.
https://index.hu/belfold/2019/02/21/venezuela_magyar_menekultek_befogadas_bevandorlas_bevandorlasi_kulonado_maduro_chavez_polgarhaboru/
euler 2019. 02. 21. 08:25
Előzmény: #17085  Peterbond
#17086
Másrészt súlyos aránytévesztésben van, a kormány náci időket idéző, közpénzből fizetett plakátját mossa össze egy "azt mondta a szomszédom" súlyú fb poszt, általa vélt számszaki hibájával.
Peterbond 2019. 02. 21. 07:58
Előzmény: #17083  pampa
#17085
Melyik altalad ide bemasolt bejegyzes lett torolve ami tele volt hamis alitassal?
.
Na amikor azokat pont akkor lesz ez az FB poszt is.
.
Amikor a sok "ELEG" poszt is torolve lesz akkor.
.
Amugy imadom amikor jo csinovnyikkent ugrasz vedeni Orbanek lopasait es egybol cenzuraert kialtasz de CSAK ha oket tamadjak. Az osszes tobbi hir eseten meg ki is allsz a hazugsagok mellett megha cafoltak is oket szazszor.
pampa 2019. 02. 21. 07:32
Előzmény: #17083  pampa
#17084
"A török elnök nyomatékosította: a migrációs válság okozta problémának nem lehet az az egyetlen módja, hogy Törökország határain belül tartják a szíriai menekülteket. – A szíriai válság elején javasolt észak-szíriai biztonsági övezet a legjobb módja annak, hogy a menekültek visszatérhessenek hazájukba – idézte az elnököt a Hürriyet napilap.
Érvelése szerint ha Törökország előbb vagy utóbb nem tudja ilyen módon hazatelepíteni az országban tartózkodó több millió szíriait, akkor azok Európa ajtaján fognak kopogtatni. Hangsúlyozta: az illegális migráció problémáját magasabb falak építésével vagy szögesdrótokkal nem lehet megoldani. Az ENSZ adataira hivatkozva Erdogan emlékeztetett: világszerte több mint 260 millió menedékkérőt tartanak nyilván, számuk pedig napról napra nő a háborúk, a terrortámadások és az éhínség miatt. Törökország 37 milliárd dollárt költött saját nemzeti erőforrásaiból a menekültek védelmére – tette hozzá, majd utalt arra is, hogy Törökország a világ legnagyobb menekültbefogadó országa."
pampa 2019. 02. 21. 07:00
Előzmény: #17081  pampa
#17083
Ránéztem a FB-ra és láttam egy plakátot.
Orbán és Tiborcz szerepel rajta a szöveg valami olyan:
Önnek is joga van tudnia miért fizetett 14 MRD-ot Tiborcz helyett.
.
a plakát készítőjeként pedig a 
készült Magyarország Kormánya megbízásából
szöveg olvasható
.
Ez nyilván ÁLHÍR hiszen az ELIOS ügy Tiborczra eső része nem 13 MRD !
.
Ugyan meddig maradhat?
euler 2019. 02. 20. 19:04
Előzmény: #17080  pampa
#17082

Ha megteltek akkor elérték a 100 %-ot (nálunk 132 %)
A svédeknél 58 rab jut 100.000 főre (nálunk 185 fő)
A svédek 359 eurót költenek egy rabra naponta (mi 38,4 eurót)
.
De tényleg mit várhatunk abban az országban "ahol a PC-terror uralkodik."
pampa 2019. 02. 20. 16:19
Előzmény: #17080  pampa
#17081
"A félnapos munkanapot kompromisszumos megoldásnak szánta a kormány, ám komoly kritikák érték emiatt, főleg a baloldalról.
A vita akkor vett érdekes fordulatot, amikor a Zöldek (Grünen) egyik tiroli képviselője, Gebi Mair a Twitteren Jézus kereszthalálával viccelődött.
Nagypénteken délután háromkor Jézus meghalt a nevetéstől a kereszten"
– írta.
A bejegyzés még a saját követői között sem váltott ki túl nagy szimpátiát, ellenben hamar híre ment az osztrák közéletben.
Az FPÖ tiroli vezetője, Markus Abwerzger szerint Mair blaszfémiát és istenkáromlást követett el a poszttal, és bocsánatkérésre szólította fel a képviselőt — írja a Kronen Zeitung.
Mair ennek eleget is tett szerdán reggel: úgy fogalmazott a Twitteren, hogy csak viccelt, és a kormányt akarta kritizálni, nem a hívőket.
A poszt alatt többen is elgondolkoztak azon, hogy ha Allah vagy Mohammed halálán viccelődött volna így egy képviselő, akkor annak vajon milyen visszhangja lett volna. Jó kérdés!"

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek