salve

Regisztráció:
2017-01-17 14:10:39
Hozzászólások száma:
1 415
Utolsó hozzászólás:
2019-05-22 18:31
Pontok:
Tapasztalati: 2
Aktivitási: 4
Népszerűségi: 1

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-02-05 15:19-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedő klón
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-05-14 19:49-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Szemelyeskedes
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-08-10 16:39-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Higgadj le egy kicsit.
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2019-01-07 07:58-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2019-05-22 18:31:58
mutat
Hatalmas fordulat a magyar kivándorlásban? Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek #176

ezt az mfor írta a cikkében
fordulj hozzájuk  kérdéseiddel
új mantraszöveget kéne kitalálnotok, hiszen a közmédia az mfro szerint egy nagy semmi
de akkor ki vezetheti félre a választókat?
az index pl.? amit annyian olvasnak naponta, mint az összes többi hírportált együttvéve??
fogós kérdés lesz ez nektek, lássátok be ;-)
2019-05-22 18:27:30
mutat
Hatalmas fordulat a magyar kivándorlásban? Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek #172

kérdezd meg az indexet, hogy hazudtak-e, amikor ezt írták a saját kattintásszámaikról?
mert ha igen menj be hozzájuk és szakítsd le a plafont, csak rajta   :-)
egyébként nem hinném h. hazudtak. az echo tv troll című műsora be is mutatta ezt az indexes cikket, a tavaly évvégi utolsó adásában, megnézheted a you tube on :-P
2019-05-22 18:24:35
mutat
Hatalmas fordulat a magyar kivándorlásban? Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek #170

szóval nem kéne elfeledni, a fidesz komolyan vette azt amit korábban hirdetett még 2006 ban hogy többet akaratk mint kormányváltás, és kevesebbet mint rendszerváltás..
ám jött 2006 őszétől a szocik mélyrepülése, és a fidesz ölébe hullott a 2/3.
és onnantól kezve már rendszerváltást akartak, meg is valósították, kétharmaddal. miért csodálkoztok hogy ennek megfelelően rendezkedtek be? erővel, erőszakkal vagy puccsal vették át a hatalmat? nem. figyelmeztette az mszp a választókat 2010 ben, hogy a kétharmadból még baj is lehet? igen. elfogadta ezt a többség? nem. akkor mi a gond, mit nem értetek?
2019-05-22 18:09:04
mutat
Hatalmas fordulat a magyar kivándorlásban? Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek #166

a lényeg egyébként az:a 2010 előtti állapotokhoz képest, nem lehet azt állítani hogy jobban sérülne manapság a pártatlan tájékoztatás elve
és ha szerintetek jobban sérül akkor még azt viszont a figyelmetekbe ajánlanám immár sokadszor:
nem a fiesz tehetett arról, hogy 2010-ben - a szocik 2 forduló közötti többszöri, nyomatékos felhívása és kérése ellenére!!!!!! - a választópolgárok többsége a 2. fordulóban megszvazta a kétharmadot!! amit - bocs - de azóta is fenntart! tehát ti azért tépitek itt a szátokat ami habzik, mert a vesztes oldal szsvazói vagytok, ennyi!!
azt pedig nem tudjátok bebizonyítani, hogy a 263 ellenére itt ne lenne ma is sajtószabadság! megint elismétlem: épp 1 éve ápr 8 urán pár nappal mérette meg magát az index és az jött ki, megírták, hogy a választás napján országosan és összesen rájuk annyian kattintottak, mint az összes többi hírportálra együttvéve (függetlenül attól hogy az mely oldalhoz tartozik)!!!
2019-05-22 18:00:06
mutat
Hatalmas fordulat a magyar kivándorlásban? Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek #163

nincs jelentősége a közmédiának, megírta az mforki kéne találnotok vmi okosabbat, és nem ezzel az unalmas dumával hülyíteni próbálni a fórum olvasóit, ok?
én nem is vezstgetek rátok itt több időt, felesleges! azt pedig leírtam már: tegyük fel, hogy mindnki az M1-et nézné. de ha az hazudik és valótlanságokkal traktálja a nézőket, azok nem hülyék és előbb utőóbb átlátnak a szitán és elkapcsolnak máshová. bocs, de ez már a kádárrendszerben is így volt, aki tehette,  határainkhoz közel az nézte az osztrák, meg a jugoszláv, sőt a román tévét is! miért nézitek komplett hülyének a hinfitársaitokat? azért - megválaszolom - mert 444 és társai ezt a propagandát etetik veletek, már sok sok éve :-)
egészségetekre!
https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/csak-a-szekusok-tudnak-nagy-nezettseget-produkalni-az-mtv-nel.html
2019-05-22 17:32:02
mutat
Hatalmas fordulat a magyar kivándorlásban? Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek #155

hát pedig az rtl az baloldali, ezen kár vitázni
és az mtv sem olyan volt 2010 előtt, mint amiylennek állítod
de ismétlem: az M1-et nem nézi a kutya se, ezt már xxx alkalommal megírta, elmondta az ellenzéki média. most akkor el kéne dönetni hogy hazudnak, mert mindenki azt nézi?
vagy tényleg nem nézik csak 10-300 ezren esténként, de akkor meg tök értékelhetetlen itt ez a háborgás a részedről, hiszen az az adó nem érdekel senkit, minek kifogásolni hogy kit hívnak meg oda és kit nem.......
kifelejtettem egyébként még egy nagyon fontos médiafelületet, amit a 16-49 éves korosztályban az elsöprő többség, szinte kizárólagosan fogyaszt: ez a facebook
arról a médiumról van szó (tudjuk jól: nagyon sok ember ma már egyáltalán nem is néz tv-t ebből a korcsoportból, és szointe kizáróéag csak oylan híreket olvas, amiket a fb-on elé tesznek!!) , ahol ma már köztudott, hogy erős baloldali vezérlésű CENZÚRA VAN, és rendszerrsen letiltják a jobboldali, vagy fideszközeli véleményvezérek profiljait!!
erről cikkek tucatkait tudnánk belinkelni , rájuk kersehet bárni a magyar nemzet online on vagy ps.hu-n!!
és mirét is lehet balso cenzúra a facebookon? hát többek közt azért is, mert még 2018 ban tulajdonrészt vett benne magának G Soros is.!!!!!
csak egyetlen konkrét példa: Wintermantel Zs újpesti fideszes polgármester profilját is több napra letiltotta a facebook kb. 3 hete, minden indoklás nélkül, nem is lehetett egébként indoklás, mivel ő sosem nyomott ot sem pártpropagandát, sem választási plakátokat!
tudod mit tett ott? tájékoztatni próbálta zárt csoportokban az újpesti polgárakat ilyenekről mint útépítés vagy lezárás hol lesz, területszabályozási tervvel mi lesz, stb. tehát szimpla folyó üygekről!! no így működik a balliberális cenzúra!.....
2019-05-22 16:51:15
mutat
Hatalmas fordulat a magyar kivándorlásban? Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek #143

ez egyébként aranyos, hogy "Most most van és nem kiegyensúlyozott a helyzet"
erre a fideszhívők kb. azt válaszolják: "oké, és 2014 előttig, azaz bő 24 éven át meg teljesen fordított helyzet volt, de akkor nem volt ennyire fontos a "sajtószsbadság"?,  amikor nekünk nem volt médiánk, lényegében semmi, az úgy teljesen rendben volt, ballib kollégák, ugye? "
2019-05-22 16:25:17
mutat
Hatalmas fordulat a magyar kivándorlásban? Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek #139
önellentmondásban vagytok, hiszen az ellenzéki média folyamtosan azt ismételgeti pl. az M1-el kapcsolatban, hogy "azt alig nézi valaki" (a kertévékhez képest)
és hozzáteszik: azért alig nézi vki, mert hazudik
tehát a közmédia az ki van lőve, hiszen a duna tv is vacakabb filmeket ad meg vackabb brmiben mint a kertévék, tehát a híradót ott is alig nézi vki (ismétlem ezt nem én állítom, hanem az ellenzki médis ismételgeti legalább 8 éve) - ezzel máris megdől az a hazugság, miszerint "orránál fogva vezeti a népet a közmédia, azért szsvaznak főleg vidéken a fideszre"
a neten meg sem próbáltad cáfolni, hogy masszív, majdnem elsöpró ballib túlsúly van
az atv vel kapcsolatban kamuzol, Németh épp Fiala reggeli rádióműsorában nyilatkozta kb. 1,5 hónapja, hogy az atv irányultságában (hírműsorokat beszélegtőműsorokat illetően) nincs és nem is lesz változás (tehát marad full ellenzéki)
az országos rádiók esetében egyedül a kossuth mérvedó: nos annak a reggeli 3 órás műsorában rendszeresen megszólalnak ellenzéki politikusok, mivel meghívják őket
marad a nyomtatott sajtó: ismétlem, megyei lapokat tekintve ott nagyjából 25 évig volt masszív baloldali irányvonal és szerkezstőségek, amíg a kesma vagy mészáros érdekeltségébe nem kerültek, kb. 3-4 évvel ezelőtt. és mind balos volt a szabad föld, a nők lapja, a régi figyelő (az unhcr szóvivője korábban ott volt lapigazgató, ma álfügggetlennek hazudva adja a fideszellenes nyilatkozatokat "menekültügyben Simon Ernő), a hvg, a 168 óra. ehhez képest volt mindössze 2-3 jobbos hetilap mint a demokrata, a jobbközép heti válasz és vége is..  ez neked nem volt balos túlsúly???
midenki utánaszámolhat még 1x, ki volt többet túlsúlyban 30 éva alatt, a ballibek vagy a fidesz és vagy a jobboldal..illetve hány éve lehet egyáltalán, némi kiegyenlítődésről vagy átrendeződésről beszélni (nos, kb. 5 éve)!!!
2019-05-22 15:39:02
mutat
Hatalmas fordulat a magyar kivándorlásban? Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek #132
a mai médiatúlsúlyt természetesen vitatják, és joggal. ma kb. kiegyenlítettek a viszonyok, sőt! épp a legnépszerűbb felületen, a neten, bősáéges ellenzéki túlsúly van! lapozd fel az indexet: tavaly, ápr 8 után pár nappal ők lehoztak egy kimutatást amiből kiderült, hogy a választás napján őrájuk annyi kattintás volt országosan, mint amennyi az összes többi hírportálra együttesen??
tv, rádió: 1990-2002-ig ott nagyjából 96% os monopóliuma volt a ballib oldalnak (leszámítva azt, hogy a mindenkori kormány tiszogatni iygekezett mindig a közmédiában és beültette vezetőnek a saját embereit. de szerkesztőgárda nagyját, mindkét intézményben kb. 80% ban a ballib oldal adta, akik kirobbanthatatlanok voltak , lásd pl. havas henrik aki egyike volt az 1990 előtti pártállami élcsapat maradványának, nos mindent ők uraltak a közmédiában mert csak részben tudta őket kirobbantani az mdf vagy később kormányon a fidesz). 2002-ben hozták létre a hír tv-t, addig a nem ballib oldalnak semmiylen eleketronikus médiája nem volt!! (leszámítva a pannon rádiót ami kb. 3 évet bírt ki és csak Bp.-ten volt hallható)
nyomtatott sajtó: a sokat emlegetett megyei lapok 100% át a német axel s.-nek játszotta át bagóért 1990 ben az állampárt, és a zsebbe kapott korruciós milliárdokért cserébe elvárták a szocik, hogy miden lapnak a kádárrendszert visszasíró, ballib szerkesztői és vezetőik voltak, egészen addig tehát bő 25 évig!!!!, amíg a népszabadság el nem lett adva (itt ha tévedek 1-2 évet akkor elnézést, hogy mikor került mészárosék érdekeltségébe a sok újság)
számolj utána: a rendszerváltás óta eltelt 29 évből erős ballib médiatúlsúlbyna telt el bő 25 év! és mindössze 4-5 éve van ebben változás, ez neked így igazságos volt?  a tv-rádió fronton 2002 ig amikor hír tv és echo tv létrejöttek mint jobboldali média, szóval ott pedig 12 évig masszív ballib fölény volt mert az atv és a keresk tévék masszívan ballibek voltak mindig, és 17 éve van nagyjából kiegyensúlyozott helyzet. a lánchíd rádió pedig mindössze 2007 ben jött létre mint fideszközeli, de 2015-18 is az is ballib odalra ment át. ehhez képest klubrádió 2001 óta volt szűk 15 éven át majdnem teljesen országos, magán ballib rádió
szóval hápoghatsz, de ha visszatekintesz ezekre akkor jobb ha elhallgatsz...
2019-05-22 13:10:01
mutat
Hatalmas fordulat a magyar kivándorlásban? Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek #118

értjük
demagógiából jöttél, így  mesterséged címere nem is lehet más, mint a demagógia  :-)
és még komolyabbra fordítva: ha a te autódat dobálták volna meg, akkor másképp látnád ezt a kérdést, abban bizots vagyok!
és tudod mit? ez a bumeráng még eltalálhat egyszer téged is, nem kívánom hogy részed legyen benne, de még megtörténhet, hidd el.. és hogyan? úgy hogy egyszerűen bevonzod magadnak..
2019-05-22 12:34:21
mutat
Hatalmas fordulat a magyar kivándorlásban? Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek #110
köszi, bele bele olvastam több helyen, de ez nagyon gyenge írás. épp azt a földhözragadt és unásig ismert logikát hordozza (ráadásul elég útszéli, trágárbunkó stílusban), amiről már ezerszer bebizonyosodott hogy nem működik! lenézi és buta birkának tekinti a magyar választópolgárt főleg a vidékieket, ami óriási butaság!
csak 2 kiragadott pléldájátra reagálnék. médiatúlsúly vagy sem: hiába van médiatúlsúlyom, ha az üzeneteim köszönő viszonyban sincsenek a valósággal! ehhez képest viszont akinek kevesebb plakátja van de azokon igazat mond, az símán nyerhet - így volt ez az 1990-es választáson is, amikor az ellenzéknek nem volt semmi médiája, mégis ő nyert!
és méghogy birka lenne a magyar választópolgár? ez is egy bődületes ökörség, mert épp az ellenkezője az igaz: 1990-2002-ig minden 4 éves ciklus kormányváltással végződött, mert a magyar ember éppenhogy alapból lázadó! 2006-ban tudták először becsapni a valsóág eltitkolásával, így történt meg akkor először, hogy 2 ciklust kormányozhatott megszakítás nélkül egy magyar kormány!
megvédünk titeket kampány: ez is óriási tévedése a szerzőnek, hiszen a vidéki magyarok egy része saját bőrén taapsztalta meg amikor átvágtázott Mo.-gon 2015-ben töbszázezer álmenekült, agresszívan, kerteket letaposva, szemetelve, követelőzve, és mindenki tudta, érezte, ezek nem menekültek hanem hódítani jöttek, megélhetési bevándorlók akik ahzamenni sosem fognak, és valóban azért is jöttek, mert máris szarják le magasról a nyugati kultúrát! és tudod akkor azt mondta az is, akinek épp nem taposták le a kertjét csak a tv-ben látta: köszi, de mi ebből semmilyen formában nem kérünk, elég volt egykor a 150 év török, meg a 45 év szovjet uralom de aki kér, az símogassa őket ahogy akarja! érted? olvasd el ezt a hírt és majd rájössz: már akkor eldőlt e kérdésben a mygar választók többségének az álláspontja, amikor ez lezajlott, ok? tehát ha azóta 1db "megvédünk plakát" sem lett volna, akkor is így gondolkodna erről minden vidéki polgár, ahogy az egyik megszólaló fogalmazott, olvasd el, benne lesz az ítélet!  cikkíró azt sem érti: azért nem tudott választást nyerni sem az lmp sem a jobbik, mert az átlagválasztó tudja, hogy a politika nem lehet más, és ezért nem hatja meg a "szavazzatok ránk, mert velünk jönnek majd a tiszta kezek" című ellenzéki típus-kamuduma..nem folytatom, mert túl hosszú lenne ha a blogíró összes marhaságát meg kéne cáfolnom, hiszen rengeteg van neki.. nem tudja hol él, de ez maradjon az ő baja..
http://www.dehir.hu/bulvar/hatalmas-balhe-van-a-debreceni-menekulttaborban/2015/06/29/
2019-05-21 14:09:16
mutat
Hatalmas fordulat a magyar kivándorlásban? Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek #64
"Az ellenzéknek nem az a dolga, hogy ellenzékként viselkedjen? "
de, az a dolga
az viszont nem dolga, hogy olyan látszatot keltsen, mintha 1. ő meg tudná oldani - akár csak 1 ciklus altt is - a magyar bérek felhozását minden területen mondjuk az osztrák szintre és így 2. megállítani az elvándorlást nyugatra, továbbá 3. nem kéne azt a mszlagot beetenie veletek, hogy "csak akkor van vagy kerülhet kormányzati befolyás alatt a Ksh, amikor a fidesz kormányoz" magyarán: az ellenzék viselkedjen ellenzékként, de ne legyen hatásvadászan demagóg.. de az, és ez bizony visszaüt..
a fidesz pedig - minden ellenkező rémhírkeltéssel ellentétben - símán leváltható bármely választáson, nyugodj meg..sőt megsúgom, félnek is ők ettől néha elég rendesen, hogy bekövetkezhet.. de csak néha kell félniük, mert látják, hogy többynire azért bénázik ez az ellenzék, és nem sok vizet zavar.. mondjuk most vasárnap este majd tisztábban látunk ebben a kérdésben
2019-05-21 12:39:28
mutat
Hatalmas fordulat a magyar kivándorlásban? Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek #38

nincs semmi gond
ezért felesleges előhozakodni 8 évekkel, és azt nem én kezdtem hanem te
de az alapfelvetésem fenntartom:
ne legyünk már naívak és higyjük azt, hogy
1. a ksh felett csak akkor van "kézivezérlsé", amikor orbán kormányos,
2. és ne képzeljük már azt, hogyha mondjuk idén januárban elspörte volna a népharag a zorbánkormányt (ugye te is tudod jól hogy a 'rabszolgatörvény kapcsán elindított tüntetéssorozat nem titkolt céja ez volt, csak kellő társadalmi támogatottság híján a mozgalom elbukott), akkor, mondjuk februárban felállt volna a koalíciós dk-mszp-jobbik-lmp kormány februárban, eltelt volna mondjuk 2 hónap,
ÉS, mondjuk most május 1-től már
teljesen megállt volna a kivándorlás nemcsak nyugatra, hanem már ausztriába sem járnának át dolgozni a magyarok, naponta ingázva, hiszen olyan mesés és fanatasztikus bérkiegyenlítő programot hajott volna végre az új kormány?!
ehhez csak emlékeztetőül: Fiala a civilrádiós reggeli műsorában 1 éve, kb. 2 héttel ápr 8 előtt megkérdezte gyurcsányt, : "mi lenne azután, ha megnyerné a választásokat az ellenzék, hiszen legalább 4 párt koalíciójával jöhetne csak létre?  a válasz az volt hogy "megmondom, hát,... káosz"!
2019-05-21 11:31:21
mutat
Hatalmas fordulat a magyar kivándorlásban? Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek #31

tévedsz
az ellenzéki pártok lépnek fel ezzel, az aluljárókban
a szocik pl. a nagyvárad téren osztogatják kétségbeesetten a szórólapokat jelenleg is, mert félnek hogy esetleg mégesm ők lesznek a legerősebb ellenzéki párt, vagy az eddiginél 1-el kevesebb képviselőjük jutna be..
nem beszélve gyurcsányné európai egyesült államok című lázálmáról, amiről egyébként maga Juncker is azt nyilatkozta 1-2 hete, hogy igazából ő maga sem tudja azt elképzelni, hogy megvalósulna..
szóval bocsi, de eltévesztetted a kommented címzettjét, nekem ilyeneket ne írjál..
ja és kérdezd meg Ujhelyit, miért nem tették rendbe már ők az egészségügyet, orbán előtt? orbán nem ért hozzá, neki nem sikerült, oké.
a szocik viszont értettek hozzá mindig is, akkor miért nem zavarták le 8 évük altt a reformot, és miért nem működik azóta is zsuperül, szépen és olajozottan az egész?
siess, Ujhelyi még lehet hogy ott van a Nagyvárad téren és beszéld meg vele, biztos nagyon örülni fog hogy kezet szoríthat majd veled ;-)
2019-05-21 11:19:15
mutat
Hatalmas fordulat a magyar kivándorlásban? Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek #27

kimondottan mulatságos olvasni itt a hozzászólásokat
az orbánfóbiában szenvedők azt képzelik pl., hogy
1. "a ksh csak akkor van kormányzati nyomás alatt = hazudik megrendelésre, ha orbánkormány van",
2. ha nemfidesz kormány lenne, akkor nem lenne elvándorlás nyugatra, mivel ott magsabbak még mindig a fizetések - ám itt pontosítani kell: az értelmesebbje nagyon is tudja ezt, de hát kérem kampány van, és vmit mondani kell a választóiknak az ellenzéki orbánfóbiás elvtársaiknak... szóval tudják hogy ez demagógia, ám mégis elfogadják..mert így írják felül az érzelmeik a józan ész logikáját..
de visszatérve a portfolio írására: nem tudok, nem is akarok igazságot tenni abban hogy kinek kell hinni e kérdésben és kinek nem de abban biztos vagyok, hogy ilyen viták csak akkor nem lennének ha nem lett volna nálunk 40 év szocializmus majd rendszerváltás (hiszen az az oka a nyugatttól való gazdasági leszakadásunknak,), továbbá abban is biztos vagyok ny európa egyre kevésbé vonzó célpont, miután egyre többen tapasztalhatják meg leromlóban van ott a közbiztonság és így annak az elképzelt, gondtalan jólétben való életnek a lehetőségei szűkülőben vannak
2019-05-17 16:58:35
mutat
MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország #23843

erre Bekrepáléktól sohasem kell választ várni..
mert ezen a ponton el kéne ismerniük hogy igazad van, és egyúttal azt is, hogy így működik a kettős mércéjük - tehát így ahogy írtad:"ha rám szavaz:  NÉP
 ha ellenem: CSŐCSELÉK"
ezt kiegészíteném még azzal, hogy ennél még konkrétabban, hogyan működik a balliberálisok kettős mérjéce:
"ha rám szavaznak: demokrácia van" ha ellenem: akkor 5 percen belül 'meghal' a demokrácia, és kitör az 'antiszemitizmus-populizmus-szélsőséges nacionalizmus', illetve ezek csatolt részei"
2019-05-17 14:49:46
mutat
Hagyd a tőzsdet lazulj foci van #1878
"De ettol meg se Belga utanpotlas szintjen se a Horvat felnot valogatott szintjen nem vagyunk. Mi mindig kapaszkodunk egy egy eredmenybe."
bocs de ez nevetséges. mindig és mindenki , mindenhol, a saját eredményeibe kapaszkodik. abban egyetértünk szerintem, hogy a magyr futball 2010 előtt csak vegetált, lényegében inkább visszafejlődött - elindult egy próbálkozás arra hogy felhozzák, fejlesszék sznte a nulláról !!, akkor lásd be, természetes dolog hogy kapszkodni kell mindenbe, ami csak pozitív! megint nem akarod érteni: ha most pl. épp a belgákat győztük le, akkor per pillanat elvileg még magasabb szinten is van a mi utánpótlásunk, nem? hiszen az eredmény beszél, a kutya meg ugat, ennyi! persze értem mire célzol: hát persze hogy őnáluk bizonyára ettől függetélenül minden stabilabb, megalapozottabb, profibb, mert van hozzánk képest egy legalább 20 éves előnyük (finaszírozás, szervezés, edzőképzés, szponzorok = sokkal több pénz, stb). de hányszor írjam még le, miért nem akarod megérteni?: a siker ebben a sportban sohasem volt automatikus! csak az van hogy dolgozz mint az állat, tégy meg mindent a sikerért! de arra nincs garancia, hogy mindig stabilan nyerő leszel!! tehát miért várod a csodát? miért támasztasz irreális elvárásokat? hát most írom le kb. 6.-szor: a belgáknál nem volt 20 év szürke köd és pénztelenség meg káosz mint nálunk, és mégis csak kb. 25 év után tudták újra kinevelni a mai szupergenerációjukat!!
"Csoportelsok lettunk az EB n azt hittuk csak ugy kapkodnak majd a magyarokert. De nem igy lett"
persze hogy nem így lett - de ezt már elmagyaráztam, csak nem akarod elhinni! értsd már meg, fogd már fel: NEM ISMERNEK MINKET ELÉGGÉ NYUGATON, mert  30 évig sehol sem voltunk, nem bíznak bennünk, - ebben még a politika is benne van amúgy hidd el, hiszen szándékosan negatív PR-t építenek már orbán köré is nyugaton - és ismétlem, ezen felül pedig full rá vanak kattanva a volt jugoszlávokra, nem mondom hogy alaptalanul, de igaz, hogy feleslegesen , túlértékelik őket! hiába nem hiszed el, ez a legfőbb ok és semmi más! meg az is, hogy amit szintén megírtam már, hogy az EU idióta módon tárt kaput nyiott a migrációnak: tömegestül jönnek így a barzilok, argentínok, urguayiak, stb. akik szintén jó PR-al rendelkeznek!
erre hoztam fel neked példaként lanzafamét, aki azért is nem rúghatt labdába a saját hazájában, mert a migráció miatt nem fér be! ha nem lenne szabályozatlan a piac, akkor lanza is símán otthon játszana és beférje a serie A bármely csaptába! és nézd meg az EU-hoz képest az amerikai profiligát: rengeteg néző van ott, jól megy a biznisz, símán eléri a színvonal a francia 1. ligáét vagy az olasz A ligát, profik és jók, eőrsek a klubok, egyre több európai játszik ott, az Usa válogatottja stabil vb-résztvevő régóta - és ott nincsenek ilyen előítéletek a piacon, tehát sok magyar játszik már ott, és sikeresek is! ennyi, hiába nem akarod megérteni, de ny-európában mindent visz a délszlávokkal -argentinokkal-brazilokkal kapcsolatos vak hit miszerint "csak ők, csak ők kellenek mert ők a legjobbak". igen, jók, de túlértékelik őket így őket igazolják le, ennyi! a magyarokat pl. pedig még próbajátékra sem hívják el szinte..mert a 30 év alatt el lettünk felejtve és 1db EB szereplés ezen sajnos nem tudott még változtatni.. szerintem, ha újra kjutnánk és ott jól szerepelnénk, akkor már talán elkapkodnának 2-3 magyart is a topligák, ki tudja?...
"a képzése ezeknek a fiataloknak mégse volt elég jó Az hogy kész játékos kell egy edzőnek NEM csak magyar játékosok esetében él. Ugyanazt az akadályt meg kell ugrania az olasznak németnek Ghánainak. És mégis megugorták még a mieink nem. Persze ott se mind a 30 kerettag. De messze több mint nálunk. "
én nem mentegettem, nem is akrok mentegtni semmit. én csak annyit állítok: ezek azok a kérdések, amikre senki sem tudja választ. szerintem azért, mert az ördög a részletekben rejlik - de ezt nem akarod elismerni! abban, hogy legalább 1 tucatnyi össztevője lehet kb. mely ország csapatsportja miért sikeres, a másik országé pedig miért nem! ott lóg ki nálad a lóláb: a magyarokon ezt számonkéred, oké! DE AKKOR A BELGÁKON MIÉRT NEM KÉRED SZÁMON  az általam már említett 25 év sikertelenségét? amely 25 év alatt ők sem jutottak ki vb-kre, eb-kre, vagy ha 1-2 esetben mégis, akkor ott kiestek a csoprtkörben??? miért volták nullák ők is 25 évig (mint mi), ha szerinted náluk jó volt mindig a képzés, és nálunk meg nem? itt megbukik a logikád, de nem vagy hajlandó elismerni !! hát épp erre utaltam: csak az lehet a magyarázat hogy érzelmi okokból a belgákkal elnéző vagy, a magyarokat meg bizonyára utálod, mert véletlennek minősíted hogy U17-ben épp legyőztük őket, de azt nem tudod megmagyarázni, hogy ők miért voltak éppoly sikertelenek 25 évig 2016 előtt, mint mi!!! hogy a fenébe nincs ennyi ökkritikád, hogy ezt belásd??
ismétlem, eszemben sincs mentegetni senkit, semmit! szerelmes sem vagyok sem orbánba, sem a rendszerébe! viszont itt is visszakérdezek: miért nem csináltak semmit futballfejlesztés ügyében az előző kormányok? azaz: lehet fikázni blamálni amit 2010 óta Csányi és csapata, meg a magyar akadémiák tesznek, DE  miért nem lett már korábban kitalálva , bárki által, egy jobb magyar futballrendszer?? és a tao helyett vmi jobb, igazságosabb, és jobban működő?
a válasz egyzserű: azért, mert senkit nem érdkelt, a szocikat főleg nem érdekelte a sport. az orbánrendszer viszont legalább hosszú idő után végre elekezdett egy reformot és megpróbálja végigvinni és igen, biztos hogy lehetne jobban csinálni, de mond már meg, hol van itt is az alternatív programja, bárkinek? sehol!  itt tehát hozzád fordulok: miért nem tudsz vagy akarsz örülni legalább annak a kevés eredménynek, ami már így is van? persze hogy ezek csak részsikerek, de a nagy semmihez képest, ami 2010 előtt volt, már mégis van előrelépés! de te ennek nem akarsz örülni, csak a fikáidat dobálod, hogy itt szar a képzés. igen, lehet hogy nem tökéletes a képzés, még az elején tarunk a folymatnak! nem is várható el, hogy ennél sokkal jobban működjön a rendszer! és ismétlem: ha ez nem jó, akkor menj el csányihoz és add be az alternatív programod, hogy mit kéne máshogy csinálni! van ilyen programod? mert ha nincs, akkor ismerd el hogy csak rosszinudulatúan kiabálsz be a pálya széléről = demagogizálsz!
az általános válaszom tehát annyi: az általad istenített délszlávok felkapottak a piacon, óriási elényben vannak a jó PR-juk miatt. tény hogy a mentalisátuk még mindig jobb, mert náluk a nacionalizmus mindig legalább 3x akkora volt mint nálunk tehát harcosabbak, keményebbek, fanatikusabbak. őnáluk lehet h. kevesebb a pénz  a fociban (de nézd meg ez sem teljesen igaz mert  Crvena Zvezda pl. régebb óta és rendre csoportkörös), de az bizros, hogy náluk nem volt olyan mélyrepülés 20 évig, mint nálunk azaz ott nem csökkent le drasztikusan az igazolt játékosok száma azaz nagyobb volt évtizedek óta a merítési lehetőség is, nem szűnt meg annyi pálya sem mint nálunk.
szerinem a psukás és más akadémiáink is minden tőlük telhetőt megtesznek. az is látszik, hogy a korsztályos válogatottjaink felveszik a versenyt a nyugatiakkl.
és itt jön amire céloztál: arról szerintem nem az utánpótlásnevelés és nem az akadémiák tehetnek, ha egy tőlük kikerülő fiatal nem fut be elég nagy karriert profi szinten! ennek kb. 3 oka lehet: 1. ismétlem, alapból jobb a PR-ja a délszlávnak, inkább őt veszi meg a nyugati klub, bennük bíznak jobban az edzők, őket játszatják inkább - ha a délszláv elfogy, még ott van százával egyéb 30 ország a világ minden tájáról, akiknek mindnek jobban ccsnghet a neve lásd uruguayi, argentinok, afrikaiak stb. tehát a konkurencia hihetetlenül nagy, 2. ha itthon maarad, a magyar NB1 től nem is elvárható hogy olyan erős legyen mint egy nyugati liga hiszen feltörekvő piacnak, szegényháznak számítunk még mindig , tehát nem  garantált a fejlődési lehetőség, gyengébb játékosok, gyengébb edzők vannak itt bizonyára 3. összességében tehát az egész közeg nem elég erős még a közeg, hogy átütően sikresek  hosszabb távon legyünk akár klub, akár válogatott szinten.. de ha ez így van, akkor miért és honnan várod a csodát?? miért vagy ennyire, indokoltalanul szigorú? és a belgákkal miért nem vagy ennyire szigorú?
és még egy teniszpélda: Fucsivocsról azt olvastam és hallottam, részben ő maga mondta: "minden képessége megvolt korábban is arra, hogy top 100-as legyen..de: nem volt elég profi..a kelleténél többet lazított, bulizott, nem adott ki magából mindent az edzéseken, tehát röviden, profi volt de mégsem volt elég profi" - szerintem ebből az következik: kikerül az akadémiáról egy fiatal játékos 18 évesen, és hiába adtál te neki ott addig szuper képzést, ha ő maga nem lesz elég kemény saját magához, és beéri egy nb1-es klub szerződésével, hol majd elfocizgat..de: itt még mindig beön a további tucatnyi tényez, amit nem akrsz elismerni. az edző nem biztos hogy eleget játszatja, arra a psozra teszi-e a ahová való, és ha kezdő lesz akkor lesz e annyi szerencséje h. oylan labdákat kap amit könnyű befejeleni, vagy idő előtt lesérül, stb. stb.
és végül egy utolsó megjegyzés: azt is elfelejted, hogy az adott országban épp focizó gyerekenyag abszolút szerencse dolga (hogy abban mennyi a tehetségses, vagy kiugróan tehetséges)! így a mai napig sincs arra pl. magyarázat, hogy a magyar futball, ilyen kicsi országhoz képest miért volt és lehetett annyira sikeres az ötvenes-hatvanas években? jobb volt képzés mint máshol? nem hinném!  szerencséjük volt és mindig csak azért nyertek, vagy lefizették volna a bírókat?  nem! akkor mivel magyarázod? vagy mivel magyarázod pl. a holland válogatott lehanyatlását? merthogy az utóbbi EB-n és VB-n sem volatk ott, akkor ott is baromi szar a képzés? vagy ellopják a taopénzt, és azért??
2019-05-16 17:18:15
mutat
Hagyd a tőzsdet lazulj foci van #1870

""Ez mutatja az utanpotlaskepzes szintjet. "
hát igen, baromi gyenge, hihetetlenül nulla a maygar utánpótlás, itt kérem csak visszfejlődés van, íme a legrissebb bizonyíték:http://www.csakfoci.hu/utanpotlas/megvan-kijutott-a-magyar-u17-es-valogatott-a-vb-re

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE