Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2025. 09. 02. 23:14
22 ert mar kapok a megyeszekhelyen is kicsi garzont lepukkanva
 de banyek ennyiert mar itt Bp n is van kis szutyok es az kiadhato egy mukormosnek havi 100 ert meg a kulso keruletekben is  meg ha lufi arak is vannak de ez a kereskedelmi  ingatlanoknal azert ennyire nem lufi ott nincs ez a jelenlegi kormany agyament tamogatasa
 ---
 lassan mar egy fel ora atolvasni ertelmezni az erre adunk 10 000 000  milliot arra adunk 10 000 000 ot  
ilyen tamogatas olyan bizbasz, azt csoda hogy a sok szartol 40 milla egy kisgarzon pesten vagy 50 egy ketszobas na jo nagymasfeles 46 os panyelka?
vagy 5 pesri ismerosom vett az elmult 2 evben pecot   es ho? l a halal faszan 30-50 km re a Bp tablatol most meg mosolyog hogy kol jart a hazzal kozbe vonatozik mert a kocsi fennatartas mar draga. nekem neee
Törölt felhasználó 2025. 09. 02. 23:04
Előzmény: törölt hozzászólás
15 milla fole nem megyek. ha jo  jo ha nem nem . tobbet nem er nekem meg egy ugymond tartalek peco videken 
Törölt felhasználó 2025. 09. 02. 22:56
reggel kivancsi leszek a velemenyetekre, a milyen szulo fiu kapcsolat es egyeb baromsagok nem erdekelnek
jog van nem igazsag es erdekek 
Törölt felhasználó 2025. 09. 02. 22:53
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2025. 09. 02. 22:22
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2025. 09. 02. 22:14
de szerintem ezt a kormanyunk tultolta most mar nagyon. 2015 tol figyelem a paicot lattam en mar minden szart es nem a hoborgo tudattlan feszbuk hozzaszolokhoz merem megam, a minden szar minden draga.    mikor nem volt draga a Bp lakhatas?  Mikor??  A lakcimkartyamnak ugy orultem mint a fene mikor megkaptam es sok munkam volt benne egy tehermentes Bp pecoba onerobol videkrol meloskent .  
Törölt felhasználó 2025. 09. 02. 22:08
Előzmény: #255592  greenman76
a demografia es a korfa meg beleszol majd ebbe de nem Bp.n ide jon mindenki albiba videkrol, aztan megy az agloba venni hazat
Törölt felhasználó 2025. 09. 02. 22:04
Előzmény: #255589  greenman76
azóta csak lightosabban....
na ez a lajtos forma
es az x gereeraciorol rengeteg pszicho tanulmany jelenik meg  dugig a net vele, ilyenek 
szarnak a vilagba .
 ertheto 
na ezt nezd. 
nalunk se nagyon mas
 a dh barometer alapjan
https://kiszamolo.hu/napi-abra-az-ingatlanvasarlok-eletkora-az-usa-ban/
greenman76
greenman76 2025. 09. 02. 22:02
Előzmény: #255591  Törölt felhasználó
És akkor nagyjából meg is érkeztünk hozzánk....
Nem irigylem a mai fiatalokat semmilyen szempontból sem.
Törölt felhasználó 2025. 09. 02. 21:55
Előzmény: #255589  greenman76
https://kiszamolo.hu/a-kisigenyu-tarsadalom/
ezt fussd at hozza ez a fire let ellentete
Törölt felhasználó 2025. 09. 02. 21:53
Előzmény: #255583  berlini
anno bovebben is ecsetelted az egesz haz eladasat olvastam  de az alaprajz soherkodason duhongtel
"Az egyik bevallottan zsidó ügyfeleknek keresett ingatlant"
erdekes a konyvelom zsido csaje  meg videkrol maradtam nala azota is , en meg a svab goj ugyfel, akkora david csillaggal a nyakaban mint a haz :DD  eloszor lettunk haverok majd utana biztam ra a penzugyeimet ha valakivel jokat lehet rohogni hat az o, kokemeny  es birja a vorosbort parszor mar raneztunk a bogre fenekere de 2 diploma es 3 nyelven vartyog, es latnatok az ismerettsegi koret :DDD
greenman76
greenman76 2025. 09. 02. 21:46
Előzmény: #255587  Törölt felhasználó
Gyerekkorom óta úgy terveztem, hogy az elejét nagyon meghajtom, nyilván kellett hozzá egy támogató (vagy legalább egy nem nagyon ellenkező) feleség.
Elmentem a falig, de nem akartam, hogy a házasságom rámenjen, így még időben megálltam, azóta csak lightosabban....
Törölt felhasználó 2025. 09. 02. 21:32
Előzmény: #255581  Törölt felhasználó
"  a mobil telo szam ra volt nyomtatva  "
 csak a kozerthetoseg kedveert  az elso mobil szamomat a legelsot  hasznalom azota is es nem 10 eves joval tobb 
hirdetesre a molino meg jol esz alapon
szeretem az allandosagot
 vicces hogy parszor mar felhivtak bufik, evek multan is,  csinaljak mar nekik meg egy lakast valami haverjuk venne valami lepukkant szart  es nyomjam mar le generalba fussunk ossze.   na mondom magaban legalabb nem szart kaptatok gyerekek, de azert a szar is megallt bennem mikor kijelezte a szamat egy regi veomnek ki tudja mi a rákot akar
 hmmm 
nehez kenyer az enyem 
van jogi felelosseg benne meg hasznalt ingatlannal is
 nem reszletezem ez ingatlanos forum tudjatok ugyis aki nem friss az olvasson utanna
Törölt felhasználó 2025. 09. 02. 21:18
Előzmény: #255584  greenman76
" miközben minden félretettem ami csak lehetett magas kereset mellett.
"ugyanezt kepviselem en is errre olvastam valahol a" sikernek nem kulcsa van hanem ára"
na en fizetem rendesen
 a lokott Moldovan mondta erre a capak kozottben : sok minden ramegy a hajszolasra 
igaza volt
 az osz haju  csajszi meg mondta hajnali 3 kor ebren vagy es agyalsz! hat igy megy ez volt benne sokat reszem anno  pedig kicsiben nyomtam
https://www.youtube.com/watch?v=7bJsG2Bj2rc
Élni akarsz, vagy végigdolgozni egy életet? Cápa a kamerák előtt: Dr. Varga Eszter, PannonHitel Zrt.Cégépítők Podcast10,2 E feliratkozó
en vegighallgattam par vlogot vele erdekes szemelyiseg tanyasi leany :DD
Törölt felhasználó 2025. 09. 02. 21:07
Előzmény: #255584  greenman76
akkor jol emlekeztem ok
Törölt felhasználó 2025. 09. 02. 21:07
egyszer be voltam baszarintva :DDD  es  a Kalmar Kantinba olvastam a Balla ÁKI ruhelli ha igy hivjak na ott megtettek   nyavajgasat valmi szaron osszeugrott az egyik ugynokkel. Szoval valami vicceset rairtam azt beverte a durcit :DD
rajongok az ingatlanpiacert de a kockazatokert nem az a befektetok dolga.
 Faterekkal tegnap beszeltem ugy nez ki megindul naluk a kitarazas az ingatlanokbol
 mondtak
 en meg tudom milyenek az oregek
nem lesz ebbol loszar se
 magamra szamitok amit elertem az az enyem azzal rendelkezhetem szabadon 

greenman76
greenman76 2025. 09. 02. 21:05
Előzmény: #255580  Törölt felhasználó

Egyedüli "gyerekként", hazudnék ha azt mondanám, hogy nem örököltem semmit.
DE, kb 12 évig tényleg nagyon minimumon éltünk (az említett 1 szoba 4 -en...) miközben minden félretettem ami csak lehetett magas kereset mellett.
Azóta nyilván sokkal magasabb szinten élünk, de nincs nagyon drága hobbim, megy most is a "fölösleg" oda ahova te is pakolod... 
berlini
berlini 2025. 09. 02. 21:00
Előzmény: #255553  Törölt felhasználó
Nem vagyok fanatikus ingatlanügynök ellenes.
Utoljára a családiház eladásnál 12 ingatlanügynök hivott egyiket se utasitottam el.
Páran ragaszkodtak egy nemkizárólagos szerződéshez, páran megelégedtek azzal, hogy az ajánlatuk után aláirtam a vevővédelmet a megtekintés előtti percekben.
Igy nemcsak én hirdettem, hanem még két ügynök is.
Azon ügynökök közül, akik megtekintették a házat volt 2 érdekes.
Az egyik bevallottan zsidó ügyfeleknek keresett ingatlant, (nem tűnt úgy hogy az enyém erre alkalmas lett volna,) a másik orosz ügyfélkörrel büszkélkedett (szlávos hangképzése ezt hihetővé is tette.)
Három közülük szorgalmasan hozott vevőket, volt olyan aki annyira megtanulta az ingatlant, hogy egyedül mutatta be a házat. lett belőle pár vételi ajánlat, de a nyertes a hirdetésemre jelentkezett. Nem a .com-ra, hanem a facebook-ra.
Miután leelőlegezte természetesen felhivtam a szorgalmas ügynököket és tájékoztattam őket arról, hogy a legjobb vételi rajánlathoz képest kb 15%-kal magasabb áron adom el a házat.
Gratuláltak.
Törölt felhasználó 2025. 09. 02. 20:59
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2025. 09. 02. 20:57
Előzmény: #255569  Törölt felhasználó
a zingatlancomm kuld meg marketinganyagot? 2016 ben meg volt naluk molino jo vastag ponyva anyagbol ures feher keretben ahova be lehet irni a hirdetesazonositott   de!!! a mobil telo szam ra volt nyomtatva  
 akkoriban jopar lakast eladtam flippingen par molinot megtartottam jo lesz meg valamire alapon sot meg filctollat is  cegmegnevezessel es meg kotelgelot alias schölnit is
:))
 majd  jott a muanyag tablak kora
 most adnak valamit?

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek