Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
kormánybuktatás céljából lásd Lengyelország tavaszig választásig nem kapják ők se nehogy a jobboldal nyerjen ugyanis ha van pénz jobban megy a gazdaság ha jobban megy a gazdaság nyer a jobboldal ha nem megy jól a gazdaság bajba lesznek akkor vesztenek ennyire egyszerű
Hat nem is normalis, hogy ilyen hosszu a szulesi szabadsag. Gyakorlatilag sarokba szorul a no, munkahelyen, fejlodesi kapuk zarodnak be. Egy- masfel ev boven eleg lenne, de az rendesen tamogatva. Utana pedig hatekony, rugalmas bolcsode, ovoda rendszer
nagyon sok család kapott idehaza támogatást különben nem szavazott volna a 2/3 a az országnaka Fideszre.. és elhiheted nem egy zsák krumpliért szavaztak rá.Ha az emberek ugy érzik gyarapodnak marad a kormány ha ugy érzik nem ez történt megy ennyire egyszerű .. akkor még sokan azt érezték gyarapodn
Belgium. De csak akkor 40%, ha kozvetlen leszarmazott/hazastars orokol. (Korabban ertekhatarfuggo volt, de ma mar annyira dragak az ingatlanok, hogy ez ala nem esik csak esetleg egy telek. Az csak 20 %) Ha pl ismerosre hagyom, vagy unokatesora, akkor akar 80% is lehet. (Nem eliras, nyolcvan %.) Na de a feudalizmus mar csak ilyen...
Mi is berelunk kinn es eleg sokaig fogunk is. Nem vagyunk 100% biztosak, hogy itt akarunk hosszu tavon maradni, igy nem akarjuk lekotni a penzt. Idosodo szulok meg plusz egy rizikofaktor. Penzunk lenne venni, de egysltalan nem biztos, hogy jo dontes lenne. Foleg most, hogy itt is esnek az arak mar valamelyest.
Azért gondolkozz néha el azon, hogy hány olyan 1-2-3 gyerekes van akik a támogatások tizedét sem veszik/vehetik igénybe mert egyszerűen (időben) nem úgy jött ki a lépés. Másrészt én pl voltam olyan előrelátó és felelősségteljes, hogy a hitelbe öntöttem vissza a pénzt, a kamatváltozástól tartva pl a felújítási támogatás helyett - megszívtam.
Sok szinglinek ez fáj tudom sokan nem tudják megérteni a gyerek vállalás társadalmi jelentőségét és mindenféle vállalások nélkül kérnék a juttatásokat és ha nem így történik igazságtalan a rendszer kiáltják. általában az élet rendje, hogy éljünk megházasodjunk utódokat nemzünk és meghalunk. Az hogy támogatja a kormány ezt dicséretes és követendő lenne Európában vagy jöhetnek az arabok az nem baj ha ők kapnak ingyen pénzt szociális bérlakást stb.. milyen jó is még a nyelvet se hajlandóak sokan megtanulni terrorizálják az őslakosokat stb.
Hát nem tudom, én még ezen nem gondolkoztam el, igaz -0 ról én inkább az első lakáshitel kipörgetéséig jutottam. Hátszél nem ér, mert megtévesztő és torzít - lakások! Nézegettem a panelfürdő felújításokat, olyan 1.6 mill. a munkadíj. Arra jutottam, hogy kis mérnök kacsóimmal kézen állva megcsinálom ennyiért magamnak.
ja rothadó nyugat, az én adómból rendeznék a tanárok bérét ami KÖZFELADAT :D KÖZoktatás, természetesen arra odaadnám , de sajnos ellopják, szóval többszörösen meglopnak. anyósék csakis a csok miatt szavaztak rájuk egyébként, hát de ha nem lenne fidezs nem lenne házunk :D ja-ja
Tiszteletre méltó vagy, mert családod van. De a támogatásokat mások adójából kapod. Magyarországon manapság a jómódú emberek gyakran állami támogatások miatt jómódúak. Magyarországon az emberek, állami felügyelettel, egymást rabolják ki. Olyan ez, mint a póker, van nyertes és van vesztes. Az igazi az lenne, ha jó termékeket találnánk ki, és azokat külföldre exportálnank. És akkor szinte csak nyertesek lennének itthon, mert olyan szintű lenne az állam bevetekr. A nagy családtámogatási program semmi több, mint egyesek kifosztása. És még komoly hozadéka sincs
Törölt felhasználó2022. 10. 25. 21:08
és csak 30 éves hiteleim vannak de kijött a matek tudtam 5-8 év és mind ki tudom fizetni mára ki is tudnám.
jövedelmem 40-50 %át terheltem anno hitellel 1 mft ra tudod mennyit 500 ezres törlesztőt is be tudnál vállalni :) Nem értem mi ez a para igaz ez kiadásra mehet csakis
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link