Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 10. 20. 10:15
Előzmény: #181636  mr_bob
Tudom ez egy helyzeti előny volt   de ha nincs laksom akkor kb egy hiteles lakással kezdek  pár millát (2-2,5 a 7 millás lakáshoz) meg valahogy önerőre ketten össze kapartunk volna elhiheted
A következő lakás pedig a rendszer adta család támogatásból jött volna össze  így már pár év múlva van egy kiadásra szánt lakás. és a 3. lakást pedig kb 3-4 év múlva vettem volna meg önerő + hitelre szintén.. Ez már 3 pesti lakás    5 helyett 3.. kb ott tartottam volna + lakáskasszák.
Nem igaz az  , hogy nem lehet kitartó munkával jó befektetésekel karrier építéssel vagyont felépíteni akár a 0 ról is..  Aki albérletet fizet az a feneketlen kútba fizet , de kell ilyen is különben nem lennének albérlőim .. ;-)
Törölt felhasználó 2022. 10. 20. 10:13
ma 2022 be azt mondom egy atlag bufe szakosnak 20 ev elony egy sajat lakassal kezdeni megha csak egy kis garzon is a 7 kerbe. tulontul nagy segitseg es ugrodeszka
mr_bob
mr_bob 2022. 10. 20. 10:12
Előzmény: #181629  Törölt felhasználó
le a kalappal az adófizetők pénzéből való gyarapodáshoz, ha jól számolok családtámogatások nélkül lenne egy sajátod meg talán 1 kiadott ,)) szó nem lenne 40 évesen korai nyugdíjba menetelről és robotolhatnál még 20 évet.
Törölt felhasználó 2022. 10. 20. 10:11
Előzmény: #181636  mr_bob
aki eloszor ad a kolyoknek az ketszer ad. pont mint a kocsmai boxnal
mr_bob
mr_bob 2022. 10. 20. 10:09
Előzmény: #181623  Törölt felhasználó
kár, hogy ez nem így működik. az, hogy fiatalon van egy lakásod és nem kell bérleti díjat, vagy hitelt fizetned, hanem be tudod fektetni azt a pénzt, az több lakásnyira tud hízni, főleg 15 év alatt. biztosan végeztél te gazdasági szakot?
Törölt felhasználó 2022. 10. 20. 10:09
Előzmény: #181633  Törölt felhasználó
+ lakáskasszákkal.. 
Törölt felhasználó 2022. 10. 20. 10:08
Előzmény: #181632  Törölt felhasználó
de ez csak egy prolis megjegyzes volt meg erttsegim sincs.. csak 8 elemi meg par okj
Törölt felhasználó 2022. 10. 20. 10:08
Előzmény: #181631  Törölt felhasználó
Nem tartom magam tücsöknek csak éltem nyilván a rendszer adta lehetőséggel.
2 gyereket szerettünk volna annyi változás volt, hogy  +1 et még vállaltunk.  Igazándiból egyik gyerekem se bántam meg.
Hangya azért voltam, mert  a mai napig is a fogamhoz verem a garast és mindent befektetek. (kamatos kamat hatás ezért lesz így van felépítve a rendszer a gazdagabb még gazdagabb  minél több van annál több lesz ha nem veszíted el közbe ) 
Az hogy lakásba fektettem és azzal többet kerestem mint az állampapírral az más tészta és hogy  hiteleket is alkalmaztam. A közgazdász tud számolni ha kijön a matek miért ne venne fel hitelt  ha több a haszon belőle a végén  ... Persze volt benne kockázat de tudtam 5-10 év alatt spórlással kiadási bevételek vissza forgatással kinullázható a hitel nincs nagy rizikó...  És mára el is értem az összes hitelem vissza tudnám fizetni de még alacsonyan van fixálva minek.. 
Törölt felhasználó 2022. 10. 20. 10:06
Előzmény: #181629  Törölt felhasználó
irtad kozgazdasz vagy ahogy az itteni fogpaszta is. nem tudom miket tanultok de itt a forumon alexander gerybard es humanoid beszel es neha berlin kozgazdaszkent
Törölt felhasználó 2022. 10. 20. 10:02
Előzmény: #181628  Törölt felhasználó
2019 ota nem teszek sajat penzt a lakaspiacba, dolgozom masnak., a gyorsasag kapzsisag nalam nem nyero mert veszelyes., ahhoz meg beszari vagyok nagyot kockaztatni, bar aki megtette bejott neki. ez van, mert nyert ,en meg nyugodtan alszom .  de hogy irigylem e erte ? nos igen.  mert nyert. a tocskoknek allt eddig a vilag
Törölt felhasználó 2022. 10. 20. 10:00
Előzmény: #181628  Törölt felhasználó
még a végén lerombolod a gyönyörű szobrot amit építettél
Törölt felhasználó 2022. 10. 20. 09:59

A Magyarországi család támogatási rendszert pedig ne becsüljétek le 40-50-60 MFT ot kapott még nem is olyan rég egy 3 gyereket bevállaló család kedvezményként. ( adókedvezmények kocsi kedvezmény stb ). Most is sok még megvan ZÖld hitel mondjuk nincs.. Igaz a 10 MFt csok és a 10 MFT csok hitelt felvettem de mást nem ez is beturbózta az életem rendesen . 
TErmészetesen a gyerekek felnevelése is óriási felelősség és költség ezért kell jól zsugáznom mindenkit ki akarok rendesen taníttatni ezért is van gyűjtve nekik baba kötvény is stb..  Sok fiatal 0 Ft önerővel vette már 8 éve az új lakásokat is úgy, hogy nem rég házasodtak mint a cukrot.  volt eszük hol kapsz a segged alá házat lakást stb.. Sok rokonom meg kiment inkább robotolni németbe szalagra mikor család alapítás előtt állnak 25-30 évesen több éves párjuk van a helyett, hogy itthon maradtak volna és felvették volna lakásra házra azt amit ad a rendszer életkezdésre.. De nem nekik jó az albérlet kint az örök robot .. minden hitelre és természetesen 5-10 év alatt alig van megtakarításuk talán pár ezer euró..  Tudja minden rokonom mit értem el Pesten mindenkit motiválok hogy csinálja hogy gazdagodjon gyarapodjon de hiába inkább kinlódnak kint.  
Törölt felhasználó 2022. 10. 20. 09:52
Előzmény: #181624  Törölt felhasználó
igen de ne gondolj magas fizura kezdetben. Támogatások   hitel és pénz kuorgatása jó vételek  mindig a piacon a legjobb áron  stb és pénz ( bérleti díjak ) vissza forgatása folyamatosan ingatlan vagyonba
Így nő a kis gömböc nagyra   akkoriban egy 1,5  szobás kis csepeli panelba kezdtük  ( hamar meghalt apám 18 éves voltam  ennyit rám hagyott a vállalkozásából ) 
Ha nem öröklök egy kis 7 MFT os lakást akkor is elértem volna ezt csak 1-2 lakást vonj le belőle! 
Annyit kell még tudni ,hogy a ne akarjatok hamar gyorsan meggazdagodni.. egy 7 % os kamat ( bérleti díj ) akármi ha vissza forgatod minden évben a hasznot  10 év alatt duplázza a pénzt .. Ez a varázslat benne tőzsdét viszont messziről kerültem mindig is. azon csak buktam tudom mert 2 lakás árát örököltem 1 et 2009 ben eltőzsdéztem fiatal fejjel , mert NEM DOLGOZTAM MEG A PÉNZÉRT  és nem értékeltem milyen nehéz is megkeresni.. Amikor ezt megértettem rájöttem  PÉNZT VESZÍTENI SOSE AKAROK  mert tudtam mennyit kell gürizni azért a pénzért! 
Törölt felhasználó 2022. 10. 20. 09:50
Előzmény: #181620  Törölt felhasználó
az ostoba prolik hajtjak az ostoba prolikat a vezetok es tulajok meg hulyere rohogik magukat . pocsek alkalmazott voltam mindigis atlattam a szitan mindig, de a szaktudas az oregektol jon muszaj volt kussolnom mig nincs rutin.
 nekem nem valo fonok mar sok eve nem csipem ha leasapolnak, elviselem ha nincs jobb mert a tokeeros nyer mindig
egynapod 2022. 10. 20. 09:49
Előzmény: #181560  Benzedrine
ha innen lépni kell legyen hova. addig kiadnám
Törölt felhasználó 2022. 10. 20. 09:48
Előzmény: #181588  tihamer
Nekem is prioritás volt  pár éve cseréltem le a 15 éves kis Peugeot 206 osomat  más rokon körülöttem az autókat motorokat gyűjtötte én inkább a lakásokat , hogy ne kelljen öreg koromig robotolnom... cél a visszavonulás amint lehet utáltam  utálok másnak dolgozni.  Modern kori rabszolgaság semmi több  ! Mikor az időd eladod másnak pénzért cserébe és nem tudod azt csinálni amit szeretnél! 
Törölt felhasználó 2022. 10. 20. 09:46
Előzmény: #181622  Törölt felhasználó
tehat 2 fizu 1 kezdo lakas csaladi tamogatasok es hitel?
 ok na igy masabb
 a nullarol egyedul tehermetesbe mindent furcsaltam volna 
Törölt felhasználó 2022. 10. 20. 09:43
Előzmény: #181621  Törölt felhasználó
1 lakást vonj le annyival kezdtem az életem Pesten ennyi előnyöm volt a többiekhez képest! 
Törölt felhasználó 2022. 10. 20. 09:42
Előzmény: #181558  Törölt felhasználó
200 az a 140 mostani árakon számolva 1 Kanizsai ház 3 Pesti Panel 1  nagy sorház 
+ Lakáskasszák jól zsugázása is kellett, hogy mostanra a hiteleim kinullázzam persze.. Itthon is el lehetett szorgos munkával jó befektetésekkel  lehetőségek kihasználásával ( család támogatások ) sokmindent elérni aki el akart érni.. És nem vállalkozásból  hanem irodai bérből és fizetésből élő párként értük  el ezt .
Természetesen hülyeségekre sose csesztük el a 15 év alatt a pénzt hanem jól befeketettük és a jelzálog hiteleket okosba használtuk ahogy kell ha kijött a matek. 
Törölt felhasználó 2022. 10. 20. 09:41
Előzmény: #181617  Törölt felhasználó
nem tudok erre mit irni. relytelyes felemelkedes ez egy 2009 el kezdodo palyafutassal 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek