Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Fullmindegy eura van e ha stabil a pénznem és megbizható a kormány mnb. Ha ezek fennálnak, és senkinek meg se fordul a fejében hogy majd nem igy lesz bárhogy hivhatják a fizetőeszközt. Én azért örülnék ha euro lenne, nekem kár gyakorlatilag az van, kivéve a munkajövedelem. De nemmis erről beszélgetünk hanem a kockázatokról és a kamatfelárról.
Nem én találom ki, hogy mire jó vagy mire nem jó az euró. Én egy f@sz vagyok,de sok okos embert hallgatok,majd utánajárok, hogy igazat mondtak e vagy nem. Én nem annak szurkolok, hogy Magyarország a spekulánsok kedvence legyen,hanem hogy a magyar emberek kedvencévé tudjon válni. Ahol végre jó élni.
Ausztriában kb 4000 euró a bruttó havi átlagkereset, Görögországban 1400 euró? Euróval fizetnek mind a két helyen, Görögországban mégis sz@r fizetések vannak.
Na akkor ez,hogy lehet?Az eurózónán belül 2022-ben a legmagasabb éves átlagos inflációt Litvániában (19,7%), a legalacsonyabbat pedig Franciaországban (5,2%) regisztrálták a Data Commons adatai alapján.
Hát pedig erős a gyanum kisebb lett volna az infláció amikor kilőtt, és egy bizonytalansági faktort kihúzott volna a magyar gazdaságpolitika kockázatai alól. De nem vitatkoznék veled. (oké a bérekben épp a forintgyengülés majd erősödés okozott erősödést devizában nézve)
Az eurótól nem lesz alacsony az infláció,az eurótól nem lesznek magasak a bérek,az eurótól nem lesz kiszámítható a magyar gazdaságpolitika. Ennyi. Ha felfogod,ha nem.
Kösz hogy felhívtad a figyelmet különben bele se gondolok és elhiszem ha euro lett volna nem lett vplna kiszámíthatatlan a fizetőeszköz, meg mato is másképp lett vóna. De ha nem akkor nem. Esetleg ha viszzsasírnánk matot lehet végre lehetne örök forintgyengülés, sajnos orbán nem engedte.
Nekem a 2023-as "Posványosi" felszólalása tetszett, Bayer Zsóti cimborája csak nézett mint az ökör, senki nem volt felkészülve hogy mit fog mondani. :) Lölö meg a Szíjj kimondottan a kedvencei. :) Persze ez a mostani már nem fideszes vagyok hanem tiszás megnyilvánulása kritikán aluli.
hanta, kamu, hamuka. ez egy szorakoztatoipari faszjancsi, orban seggeben tenyeszo belfereg. gerince nyilvan nincs, sose volt. az a fontos, hogy most mar tiszas, ja :D
melyik kormány alatti verzióra? mert most épp a fidesz volt a gonosz és a tisza a megmentő, azelőtt a feri a gonosz és a tisza a megmentő, (lehet feri is volt megmentő gyulától erre nem emlékszem) de ez még változhat sokszor ha sokáig él.
vajon én beleszóltam vagy csak leolvastam a grafikont? hajlok rá hogy az utóbbi, ahhoz szerintem egy négyosztályos elemi már elegendő tudást biztosít. Ennek hiányában persze érthető egy kétezertizes évek hetven forintos eur áremelkedése eltörpül az előtte-utána levő húszforintos mellett. De lehet neki van igaza hogy nem számítanak a tények, trump is a post-truth híve.
úgynevezett tények. Valahogy ilyenkor eltűnnek, amikor a 2010es években legkisebb pénzromlás kiderül hogy a legnagyobbat romló évtized volt. A saját maguk által linkelt grafikonról. Most erre mit gondoljon az ember, nem értette a saját grafikonját? Általános iskola alsóban azt hiszem ez már alapkövetelmény.
Ha már a tényeket sorolod, leírhatnád azt a tényt is, hogy 2025-re egy magyar átlagember tudja a legkevesebb terméket és szolgáltatást megvásárolni a fizetéséből? Tudod, erre a cikkre gondolok: https://hvg.hu/gazdasag/20260617_szegenyseg-fogyasztas-eurostat-gdp "GDP arányosan az MSZP kormány alatt szaladt meg az államadósság, és ezalatt az idő alatt szinte semmilyen nagyobb beruházás nem épült." Ja, és csak a tények kedvéért: 1. Átadták az M6-ot 2. Megépült a Megyeri híd (2008) 3. Köröshegyi völgyhíd 2007 4.M7 Letenyéig 2007 5. M3-as továbbépítése Polgártól Nyíregyházáig, valamint az M35-ös leágazás kiépítése Debrecenig (2006). 6. Pentele híd 2007 6. Müpa 2005 7. Mercedes-Benz 2008-ban döntött a magyarországi gyárépítés mellett, tehát a szocik hozták őket 8. Hankook Rácalmási gyára 2007 A sort lehetne még folytatni. Lehet hogy GDP arányosan nem lett nagyobb az államadósság, csak hát kukkants rá a finanszírozására. Kamatban 4,5%-át fizetjük GDP arányosan a hiteleinkre, ami az EU legmagasabb értéke, gúsba kötve a következő költségvetések kezét. Fantasztikus eredményt ért el a fidesz ebben (is). Sikerült a piacról az elmúlt 4-5 évben 6-7%-on euró és dollár papírokat kibocsátanunk. Respect. Több szerénységet és pontosságot, elvtárs.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)