Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
ne érts félre se irigység nyilván, se kritika, se semmi, csak ha ma kellene két hamubasült pogácsval elindulnod az 50 millától induló panelek felé, albérlet közben, és a gyerekek miatt hamarosan a családi ház felé nézegetve, plusz bevételek nélkül akkor is jólétet éreznél?
te, nem akarok a szobjektív jólét-indexedbe belekotorni, de 2010 környékén a rettenetes 150 kb a netto átlagbér volt. most meg az általad már említett 500 kb szintén. Nem lehet hogy az akkori nyomor és a mostani jólét közt a kiadott és örökölt lakásaid száma, a nyaralód meg az összekuporgatott vagyon hozama a különbség? Csak gondolatkisérletként: ha ma lennél ugyanabban a vagyoni és családi helyzetben mint akkor lehet nem éreznéd akkorának a mostani jólétet? Mert biza a lakásárak is többszöröztek közben, az autóárak is meg úgy kb minden. Ha ma kellene ezeket megvenned és vagyonkát építeni a vagyonka hozama helyett akkor is nagyobbnak éreznéd a jólétet? csak így felvetődött.
Pest és aggló más világ. 2008-2009 utáni években vidéknek kampó volt, de a főváros még azért döcögött, miközben vidéken nyomor volt kőkeményen. Én elvoltam Pesten, így nem igazán érintett a válság, de szinte az összes vidéki ismerősömnél nagyon kemény világ köszöntött be, tele munkanélküliekkel. Most is hasonló a helyzet, a fővárosból nézve nem látszik az, hogy baj van és az mekkora.
3 bótba vótam. Budakalász, Auchan, Euronics, Obi. Elbas.tam mert jött az asszony és a gyerek is. Megtetszettek nekik pár dolog..air fryer, BT speaker..hopp, egy százas.. csodás..
Az, hogy január elsejétől március végéig,három hónap alatt,egy negyedévben egyszer-kétszer van forgalom,az nem azt jelenti, hogy jó világ van. Ahogy bronz,úgy én is,ebben élek,én gyakorlatilag a rendszerváltástól. Közel sem lehet jó világról beszélni.....,sőt! De tőlem hirdetheted ezt a 70%-nak jóvilágot,csak magadból csinálsz bohócot.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)