Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
346 dollárnál bevásároltam CIB nyersanyagba , Tegnap eladtam ,360-as árnál . 4% 2hét alatt. Nem először csináltam, és fogom is! Ez a lényeg! Nem öccáz-ni kell , hanem gondolkodni. Ja meg almalé....
Ebből is látszik ennek a fórumnak a minősége.---ahova te is jársz,ugyebár,és másfél éve más sem tudsz, mint trollkodni. Nice job,man... mekkora facepalm :D Moderáció: Felfüggesztés a teljes fórumból - 2023-10-27 08:31-ig (15 nap, 0 óra, 0 perc) A moderátor indoklása: személyeskedés
Ja,hát ez is egy szint végülis,tudjuk,te belülről bomlasztasz majd :)
"Orbánnak van egy erös küldetéstudata." . Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatosan: 1. Mit érez küldetésének? 2. A te olvasatodban a küldetéstudat pozitívum, vagy sem?
ne izgulj, itt ha ft erősödést vár valaki, az csak is fideszes lehet, meg anulu, meg mindenféle jelzőkkel illetik. Ebből is látszik ennek a fórumnak a minősége. Igazi "traderek" akik ha nem azt mondod amit ők akkor fityeszcsicska vagy és kész :D Nem baj, szép volt nézni megint hogy beégtek itt 1 nap alatt páran :D
aműgy a nagy bazsajgás helyett egyszerübb lett volna beirni te hogy lázod. Csak ez kellemetlen mert számon kérhetö. Megértelek. Apró kis provokáció ez, dehát ismerem már sajnos ezt a retorikát.Én elég sok gondolatot chart alapon megosztottam itt amúgy.De íme,az én elképzelésem. Én nem 12 hónapra tervezek (sztem értelmetlen kérdés), hanem a trendet keresem. Jelenleg felfelé gyorsuló trend van,nyilván nagy TF-en. A vízióm: https://invst.ly/1384ie Napi szinten nem akarom találgatni,hogy mi van, erre 6-8 másik devizapár,asset sokkal alkalmasabb. Ui: mégis mit szeretnl itt számonkérni rajtam? Az ország vezetőit nem tudod számonkérni semmiért,de majd pont engem? :) majd ha pénzért csinálom ezt, és te előfizetsz,na akkor esetleg...
Köszönöm! Ezért kérdezem mert a fejvállra valahogy kéne valami nagy funda pl orosz-ukrán háború vége, akkor a 350 simán benne lehet. Viszont egy van egy elképzelés az újabb magasabb alj mindig nyár óta/kamat csökkentés óta. Az még mintha mehetne 382 alá igaz nem sokkal.
Hát igen a makro fundák nem igen támogatják. Ezt aláírom. Különben a következő félévben szerintem egyszerű rövid kötvényekkel nagyon jól lehet majd keresni Euróban, meg dollárban is. Az EURO forint kereszten zavar az, hogy már 2x a középső Bollinger alá tudott zárni negyed évesen. Nehogy egy brutal meglepetés legyen belőle. Szóval nálam továbbra is a kamatok devizába, mert a kötvény jellegű befektetések jelenlegi kamat különbözete nem vonzó, de mivel én egy igen óvatos befektető vagyok a jelenlegi 50% deviza arányt most már valószínűleg megtartom. Túl sok a világban bizonytalanság.
mindegy mitöl mosolyogsz de nem tudsz jobbat 370-390 a szükebb rangéja, 380 a közepe. és biza 345-420 a szélesebb. aműgy a nagy bazsajgás helyett egyszerübb lett volna beirni te hogy lázod. Csak ez kellemetlen mert számon kérhetö. Megértelek.
kioktató vs érvelés és vélemény. Hogy tudlak kioktatni ha van egy erös érved vagy egy jó riposztod? Retorika. Csak megjegyzem olyan izmus vagy párt nincs - főleg nem a magyar politikai palettán- ami lefedné az igényeimet. A mai politikai palettán orbénék akik valamit is jelentenek. De leginkább mindet szurokba tollba forgatnám és elhajtanám a f..ba. De amig megoszthatóak és nem gondolkodnak emberek .ahogy itt is látható- addig nem lesz változás. Orbánnak van egy erös küldetéstudata. Antallal találkozott utána változott meg. Szdsz-töl elszakadtak mert szdsz a balliberális az orbán a konzervativ liberális vonalat vitte a nemzeti értékekkel. Mivel ezt nem lehet jól lekommunikálni és a szélsőbal/progressziv baloldal kisajátitotta a liberális szót ezért egy széles politikai réteget lefedö néppárt lett a fidesz. Én Magyarországnak szurkolok nem pártoknak. Nekem a petöfis szabadság szerelem e kettö kell nekem elv felel meg. Ami talán a liberalizmus de a valódi. Amiben minden ember egyenlö és annyit ér amennyit tesz. A valódi liberalizmus adja meg a világi létet, viszont ebben szabad vallásgyakorlás is kell. Mindegy ki mitől lesz jó. Sajnos a szabadság az egyén szabadsága és a szabadosság összeolvadt. A liberalizmusban a valódiban addig tart a szabadságod ahol a másik emberé kezdödik. Nem léphetsz be a másik privát zónájába csak ha beenged..stb stb.
Kicsit tovább. Ha megnézed akkor a bal vall 8 negyed év jobb most tart a 4. nel. Aztán lehet, hogy csak bele magyarázom, de a Bollinger is túl széles. Szóval szerintem még van 3-4 negyed év.
Na jo,de ki latott mar olyat,h nem euro cashed van, a befottes uvegben? Te valami spekulans lehetsz,aki tamadja a forintot. 😀 Az eros forintnak en is drukkolok amugy,egy 350nel speciel sztem ket napig nem leszek jozan...
Nekem mindegy. A tavalyi teljes kamat típusú jövedelem már devizában figyel. Nem forintban mérem a hozamot. Egy kicsit drukkolok a forintnak, és annak, hogy a PMAP ok még egy évet érjenek, de semmi több. Euróban tavaly kicsit több mint 10% nekem elég. Nem vagyok telhetetlen. Kb. idén is ezt várom. Talán lehet 12-13 is, ha a forint tartja az erejét. Az egy kérdés, hogy ma window dresszing van e, de valahogy nem érzem annak.
Dehogynem,en elemeztem itt par hete,honapja. Chartokkal. Van ilyen,meg olyan scenariom is. De ilyet,h egy evre elore mondjam meg,h mi lesz... Az,h teged nem visz sehova a TA,az a te bajod. Meg azert a 345-420 range,bocsass meg,hogy is fogalmazzak polcorrecten..megmosolyogtato...
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)