Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Leforditva,kulonosen kartekony,h Orbanek a sajat zsebuket tomtek. Aztan ha a rablogazdalkodas vegen kimerulnek a foldek,akkor lehet tovabballni innen. Nekik. A tobbiek maradnak.
https://www.economx.hu/video/petschnig-maria-zita-allamadosag-torlesztes.783494.html "a következő évek egyik legnagyobb problémája az államadósság törlesztése lesz, hiszen a kamatokat minden makrogazdasági trend negatívan befolyásolja, ráadásul a belföldi állampapír állomány mellett a szakértők arról beszélnek, hogy példátlanul magas a Magyarországnak juttatott külföldi hitel költsége. Mindez annak tükrében különösen kártékony, hogy a kormányzat presztízsberuházásokat és a választási kampány alatti támogatásokat finanszírozta hitelből"
"azon vagyok", a réstöltésen. 16480-on egy longot talán megéri megjátszani, gondoltam.., főleg, hogy réssel indított, bár pont hogy a rés okozhat egy nagyobb szakadást is. Ha a korábbi tradejimet vesszük figyelembe, akkor szakadás jön! :D (kontraindi)
https://invst.ly/130fib Hát ez innen most vagy begyorsulva észak, vagy nagyon max a hosszú alsó vonal, de elnézve a világot,és a magyar helyzetet,nagy tétben egyelőre a déli irányra nem fogadnék.
Hát ezzel itt most nem leszel népszerű bizonyos körökben :) de sebaj, mert úgy érezheted magad Argentínában, hogy el sem kell oda utaznod. Azért ez sem mindegy a mai világban :) Amúgy jogos, és ez még csak a kezdet,lesz ez ennél durvább is. Az 5-6 százalékos inflációs várakozásokat már most bicskanyitogatónak gondolom,komoly ország azért ilyet nem mond be,max ha hűteni akarja a kedélyeket,vagy komplett hülyének nézi a lakosságát. Olaj szerintem hamarosan elszabadul, párhuzamosan a dollárral,benya izmos lesz,és akkor emellé 5-6 százalékos infla :D LOL,ja...
Most voltam vásárolni. Péntek óta (!) egy-két kaja terméken +10% ! dec óta: 20% ! benzin dettó 20%. pályamatrica, banki ktsg, MINDEN! Már megvolt az éves infláció január 16-ra. Nem értem ezt az árfolyamot mi támasztja még? A "nemzetközi helyzet" olyan hogy inkább bulvárt olvasok. Ugyanitt 500euro kp-t vennék középárfolyamon. Már elnézést.. :-)
Hát sejtésem szerint azért az MNB is besegíthet,van ott is Treasury. Aztán hogy meddig,az jó kérdés. Nyilván ahogy majd fogy a kamatelőny,meg egy kis turbulencia, úgy a forint is majd előbb utóbb megy a helyére. VIP beszálló volt,én ezt korábban is írtam. Egyszerre nem lehet mindent,növekedés,erős forint,és az infla is maradjon lenn (az utóbbit megoldja a KSH káder)
És az hogy lehet, hogy a boltokban folyamatos a drágulás, a szolgáltatásoknál, kis megállás utána a lakáspiacon is, de a árfolyam meg marad ugyanott ? Valamikor le kéne tükröznie annak is a vásárlóerőt nem ? vagy Lufi ?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)