Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
26ig ki is kellene húzni limitált költségvetési hiánnyal… Meg mnbnek is kellene a forint infla a hiánycsökkentéshez. Visszaterneléshez. Szerintem elöbb lesz több körös eu mint csicskulás, megoldaná a balkán, törökország, meg ujrajna, grúzia gondját is mert ez a lebegtetés nem mehet örökké. Majd lesz jelképes külső kör meg lehet haladni befele a teljes jogú tagsághoz, euro, ügyészség, jogrendszer, schengen, szavazat/ veto meg minden is.
Az export csak visszaállt normál szintre, nem szárnyal, az import visont nem csak az energiahordozó, hanem a beszakadt lakossági fogyasztás us, szóval nem csak szerencse, az infla az infla ellen dolgozik..,,
Több, mint 1 éve recesszió extra magas inflával. Nem néztem utána most, de úgy rémlik stimmel a 4 negyedév gdp bukta. Hát hogyne csökkenne az import?:)
Ez nagyon érdekes. Mondjuk nem tarjában utazom, karajnál még az itthoniak között is van jelentős különbség. Amúgy a csirkét szokták felhozni legtöbben. Tehát ha látod előtte-utána, az beszédes. De igazából én ezt itt elengedném, érveljenek, akik tapasztalták.
Csak közben ez mivel jár? A lakosság visszafogta a fogyasztását, üzemanyag 20 százalékos visszaesés,satufék van. Értem én,hogy legalább kevesebb kaját dobunk ki,de ne mond már erre,hogy akkor ez így nagy frankós dolog. Ennek a társadalmi vonzata óriási,és nem jó értelemben.
2026 után,vagy közvetlenül előtte (kampány részeként) várom azt,hogy ha addig itt nem csicskul be Orbánnak az EU,plusz a nemzetközi választási eredmények nem úgy alakulnak (mondjuk Trump),akkor 26 után lesznek a csúnya dolgok. Előre menekülés,vagy bármi. Az mondjuk az 5 éves árfolyam tervbe pont beleférne. Azt én is nehezen hiszem,hogy OV majd fordul egy nagyot. Plusz a bolgárok gázbalhéja is ronthat a helyzeten,meg az inflán, ha ez így marad. Röviden kb ennyi. Deviza portfólió építés,és folyamatos huf leépítés lesz nálam,illetve már van.Mondjuk ezt nagyjából transzparensen itt le is írtam,szintekkel, miegyébbel.
Hogy valaki elkezdje: Szerintem beragadnak az eus pénzek, talán némi kivételtől eltekintve, és az csúnyán hiányozni fog. Mint az idei hiányok is mutatják. Jövőre viszont már költségvetésihiány plafon él megint, úgyhogy ezügyben bünti lesz és betekintés. Szerintem év végéig tartják az árfolyamot, talán a választás előtt is jórészt. Haddelhadd csak utána. Simán el tudok képzelni akkora megindulást mint tavaly. A magas kamatkifizetések se annak kedveznek majd hogy szárnyaljon a forintárfolyam. De kicsit se értek hozzá, hobbista vagyok, már írtam hogy kiadtam a pénzem túlnyomó részének kezelését, illetve allampapírban is van pemap is pmap is. Ingatlant meg tavaly eladtam ami befektetési volt. Ha nem jön be nem fogom tudni letagadni.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)