Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Akkor fog majd teljesen elmérgesedni, amikor végérvényesen kiderül, hogy semmi pénzt nem kap az Orbán banda. Amúgy kilépés esetén, mi történik a kint dolgozó Magyarokkal? Vízum kell majd Ausztiába? Jön majd a vámkötelezettség, kerítést építünk, az Osztrák, Horvát, Szlovén határra nehogy véletlen valami uniós migráns ide tévedjen a kánaánba. :)
Jo, hat aki feléli, az bárhol feléli. Aki tenyleg meghuzza magát egy magasabb cél érdekében, az messze juthat. Legalabbis messzebb, mint itt azonos szintű munkával, tehat nem top manager, hanem mezei beosztott. 6-8000 fontbol kinn szarul elni, az azert mar művészet.
Engem meg már egyre kevésbé csak a pénzügyi része zavar. Itthon állandóan nézni kell a gyűlöletkeltő plakátokat, meg Youtube hirdetéseket (tudom előfizetés mindegy) de egyszerűen az arcodba nyomják...engem ez nagyon idegesít. Aztán lesni kell a Magyar Közlönyt mert szinte naponta változtatnak valamin, meg csatornáznak ki pénzeket. Valamint szvsz Magyarországon se normális oktatás, se normális egészségügy, se normális nyugdíj nem lesz ha ez a tendencia folytatódik. Amit az oktatással művelnek az pedig kifejezetten undorító.
én is ott alapoztam meg az életemet, vetem itthon 1 lakást, autót, stb... de van ismerősöm aki 15 éve van kint és xarabbul él kint sokkal több pénzből mint én itthon... kinek mi a fontos ugye..
Sajnos igen. Vagy családdal megy ki az ember vagy kb vége az életének. Ennyit nem ér szerintem sem. Azért egy középosztálybeli család itthon hazavisz 700k - 1 misi nettót, amiből nyílván nem kell menni 2x nyaralni 1 évben, de viszonylag jól meglehet élni. Elmondok egy hatalmas titkot, aki képesítés néklül van az nemcsak itthon, de bárhol a világban xarul fog élni...
Gyerekkori cimbora, 2 gyerek, mezei beosztott, 2 felnőtt havi olyan 4500at keresnek fontban. Nyilvan nem luxuselet, de osszekuporgattak egy 2 szobas lakasra valót Spanyolban 6 ev alatt. Nem annyira szörnyű ott az élet, ha ésszel tolod, es nem Chelseaben van alberleted.
Van ismeretségben ilyen, aztán szó szerint szétunta az életét az isten háta mögötti helyen, végül hazajött. Kb mintha a legközelebbi értelmes várostól 1 órás autóútra kellene élned egy elzárt faluban, nyelvtudás nélkül, a manzárdban, ha szerencséje van, akkor időnként összejöhet a szintén magyar pincérfiúval vagy pincérlánnyal (kinek mi az ízlése).
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)