Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!



Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.



Szóval EUR/HUF.



308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.



Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
EURHUF_goes_to_haven 2022. 12. 14. 13:50
Előzmény: #31379  kkv14
#31380
Hogy ki áll mellette azt nem tudom sajnos. De eddig a lengyelekkel tényleg volt egy "vakard meg az én hátam cserébe én is megvakarom a tiéd" megállapodásunk. És ha ott kormáyn váltás lesz akkor 1 el kevesebb marad... reméljük minden szövetségese is rájön erre...
kkv14 2022. 12. 14. 13:46
Előzmény: #31376  EURHUF_goes_to_haven
#31379
 Tehát , Orbán mellett korrupciós érdekcsoportok állnak,   mint Éva Kaili ?
EURHUF_goes_to_haven 2022. 12. 14. 13:45
Előzmény: #31377  Paja1975
#31378

Szintén HVG komment szekcióból átemelve:"Következzen egy kis álmodozás a jobb Európáról:
Jó esélye van annak, hogy Lengyelországban 23-ban a következő választáson az ellenzék győz. Akkor pedig M.o. 7-es cikkely szerinti büntetését talán mindenki megszavazhatja, s így Döbrögi kezéből ki lenne véve a vétó eszköze.
Mindez jó lenne a lengyeleknek, jó lenne Európának és a magyar népnek is, csak Döbrögi falkájának nem."
Őszinte leszek nem vagyok tisztában a Lengyel helyzettel a V4 ben attól már simán létszik a törésvolna a V3 és a V1 között... Ha ez tényleg így lezs akkor innentől kezdve a vétó nem fog semmit érni... le fogják szarni a véleményét.
Paja1975 2022. 12. 14. 13:40
Előzmény: #31376  EURHUF_goes_to_haven
#31377
Ez jo, de ezt pont leszarja a magyar ember es az eu is. Mindenki tepi a szajat es a vegen mindig orban nyer. Tehat mindenkinek megfelel ez a helyzet, Ezzel kell elni, alkalmazkodni 
EURHUF_goes_to_haven 2022. 12. 14. 13:30
#31376
Hvg n találtam egy kommentelő linkelte, szerintem nagyon jól leírja a helyzetet.
"Hogyan szenvedte el első vereségét az orbáni maffiaállam és mindez mit jelent Európa és Magyarország számára? - Reakció előző posztom alá érkező “Orbán győzött” kommentekre 😎
“Minel tobbet olvasok errol a temarol, annal kevesbe ertem, hogy mi tortent tegnap ejjel. Ki mit irt ala, mi miert hogyan valtozott meg, mi a kovetkezmeny, ki kivel van.... jo lesz ha meg irsz errol Csehszlovák Kém , hatha megertjuk. …” - írta december 13-án délután egy kommentben Szőke Noémi olvasónk, és figyelembe véve a mai nap beérkezett kommentek egy jó részét, amelyekben a Noémi által leírt zavarodottság tükröződött, kötelességemnek tartom, hogy fussunk még egy karikát a témában, hiszen választópolgárként csak úgy tudunk felelős döntést hozni a politikában, ha értjük a körülöttünk lévő világot.
Először is, kezdjük egy kis filozófiával. Nem lesz rá sok hely, ezért “vulgáris” leszek. A filozófusok a létező dolgokat, létezésük alapján felosztják azokra, amelyek rajtunk kívül álló okokból természetesen léteznek, egy hegycsúcs, például a Kékes. Ezt mi neveztünk el Kékesnek, de létezik anélkül, hogy az ember vizsgálta vagy elnevezte volna. Ha az emberiség eltűnne a Földről, ez a hegycsúcs a Mátrában továbbra is létezne. Vannak aztán olyan társadalmi dolgok és fogalmak, amelyek csak annak köszönhetően léteznek, hogy az ember megteremtette és az emberek mindennapi tevékenységük során újra és újra megerősítik őket, illetve életben tartják őket azáltal, hogy jelentést tulajdonítanak neki. Ezt a folyamatot nevezzük tárgyiasításnak, amely szó szerint valamiből egy tárgyat csinál.
Ennek az emberi gondolkodási, érzékelési folyamatnak felismerése és tudatosítása azért kulcsfontosságú, mert megértjük, hogy vannak körülöttünk olyan jelenségek, dolgok, amelyről általában úgy gondolkodunk, mintha tőlünk függetlenül léteznének, miközben létezésük az emberi lét és még inkább az emberi cselekedetek és emberi attitűdök következménye. Erre lehet példa a “nemzet” fogalma vagy a házasság intézménye, de a tárgyiasításra lehet példa a hivatal is. Ez egy különböző gondolkodású, kifejezetten emberek által alkotott intézmény, emberek végzik benne a munkájukat és az emberek szolgálatában áll. Ennek ellenére az emberek hajlamosak a hivatalokra úgy gondolni, hogy azt egy rajtuk kívül álló környezet adta dolog vagy természetfeletti jelenség.
A történelemből egy hivatal tárgyiasítására az egyik legjobb példa a királyság intézménye, ami évszázadokig egy isten által biztosított pozíció volt és az ember, aki betölti ezt a posztot, magára veszi e pozíció szentségét, isteni eredetét is. Ugorjunk egy nagyot a 21. századba, ahol szintén léteznek emberek által alkotott hivatalok. Ilyen intézmény például az Európai Unió is. Tehát, amikor azt halljuk, hogy az “Európai Unió mi vagyunk”, akkor gondoljunk elsősorban arra, hogy akárcsak a főispáni hivatalt, az EU hivatalait is mi, emberek működtetjük. Egy királysághoz képest némileg bonyolultabb rendszerben, összhangban a 21. századi globalizált világ kihívásaihoz, az egykori királyságok romjain kiépülő nemzetállamok napjainkban még nagyobb szövetségekbe tömörülnek.
A ma élő magyarok számára ezért abszolút nemzeti érdek a környezetünkben létrehozott Európai Unió integrált és működő része lenni, mert jelenleg ezekben a hivatalokban dolgozó emberek képesek intézményesen érdemi válaszokat megfogalmazni a külső és belső kihívások ellen (világjárvány, háború, migráció, energiaválság, korrupció). Sajnos, éppen Magyarországon bontották le az emberek a demokratikus és jogállami intézményeket, hivatalokat, a 26 EU-s állam közül egyedül Magyarországon kérdőjelezik meg a többiek a demokrácia és jogállamiság létezését. Orbán Viktor maffiaállama esetében ezen kívül a hatalom központosításáról és a média, a közintézmények, ügyészség, rendőrség, bíróságok, kulturális intézmények saját mamelukjaival való elfoglalásáról is szó van.
Ami Magyarországon történik tehát, az egész Európára, az európai intézményrendszerre óriási veszélyt jelent. Ráadásul, ma már tudjuk, annak ellenére, hogy Magyarország objektív módon nem tartja be az EU intézmények által megfogalmazott demokratikus elveket és sérti a jogállamiság jogszabályait, az EU-s források befagyasztására vonatkozó javaslaton kívül eddig nem hozott semmilyen szankciót. Mindez politikai pontokat hozott Orbánnak, aki méltán gondolja magáról, hogy erős játékos. A mostani pénzbefagyasztásnak már öt-tíz évvel korábban meg kellett volna történni, de nem történt meg, amiért elsősorban Németország és Angela Merkel a hibás.
Az eltelt egy évtizedben Orbán fokozatosan kiépített egy olyan maffiaállamot, központi, antidemokratikus rezsimet, ahonnan ma már nincs visszaút. Csak, hogy lássunk, hol járunk ma: a pénzek befagyasztása azért is történt meg, mert az Európai Unió kimerített minden eszközt a Magyarországgal való párbeszéd lehetőségére. Az EU intézményeiben dolgozók hónapok, évek óta tárgyalnak Orbánékkal a magyarországi demokrácia helyzetéről, ami, ma már látható, sehova nem vezettek. Tessék megérteni, a pénzbefagyasztás valójában egy utolsó, szélsőséges lehetőség, ami egy lépéssel van a Magyarország felé irányuló pénzek teljes leállításától, illetve kivonásától.
És itt értünk el egy olyan ponthoz, ami többször felmerült a kommentekben is. Ha a Magyarország felé áramló pénzeket teljesen elzárnák, az Magyarország azonnali összeomlásához vezetne.
Másrészt, ennek a lapnak kijátszását egyes tagállamok EU-intézményeket képviselő emberei kifejezetten ellenezték, mivel attól tartanak, hogy a pénzek blokkolása területén a magyar elrettentő példa lavina-hatást váltana ki. Ennek oka pofonegyszerű: nemcsak Magyarországon, de más EU-s államban is létezik korrupció, noha nem rendszerszinten, ami alapvető különbség. Tehát a történet második tanulsága az, hogy nem az EU intézményrendszere "a hibás", hanem, mi, tehát az EU-t működtető nemzetállamok képviselői is korruptak. Amikor tehát a magyar ellenzéki választó "Brüsszeltől" várná "a megoldást", soha ne felejtse el, hogy "Brüsszelben", tehát az európai intézményrendszerben ott vannak más, korrupciós vagy jogállamisági ügyekkel potenciálisan hírbe hozható (olasz, szlovák, lengyel, stb.) érdekcsoportok, politikusok, akik eddig megakadályozták vagy most mérsékelték a magyarországi pénzbefagyasztás mértékét. És akik ellen, európai szinten is fel kell lépni. Ha az EU most nem lépett volna a pénzek befagyasztásával, az precedenst jelentene más autoriter-palántáknak, hogy számukra is lehetséges a magyar antidemokratikus út az EU-ban. De ez egyben a mai Európai Unió halálát is jelentené.
Tehát ez egy közös, európai kihívás, harc is.
Így érkeztünk el a hétfő esti megadealhez, amely során az EU-s tagállamok megbüntették az Orbán-kormányt a jogállamiság elveinek megsértése miatt. Nem fizetik ki, befagyasztják az uniós források több mint felét és a Helyreállítási Alap pénz kifizetését további feltételek teljesítéséhez kötik. Cserébe Orbán lemondott az Ukrajnának nyújtott közös segélycsomag és más témák vétójáról. Ezek a pénzek természetesen járnak Magyarországnak és abban a pillanatban kifizetik, ha Magyarország a Bizottság elvárásainak megfelelően, helyreállítja a jogállamisági problémákat. Csakhogy itt ne legyenek reményeink, Orbán nem akar Magyarországon jogállamiságot, ráadásul a rezsimje már kiépült.
Ez egyben azt is jelenti, hogy Orbán legutóbbi zsarolása nem az utolsó és jó eséllyel Orbán újra be fogja vetni a vétó-kártyát. A magyar demokrácia állapotáért folyó harc tehát nem oldódott meg, csak eltolódott úgy, hogy Orbánnak egyre rosszabb tárgyalási pozíciója lesz a fokozatosan romló magyarországi gazdasági helyzet és az oroszországi kapcsolata miatt. Orbán ezekben a témákban eltaktikázta magát és ezért lehet azt kijelenteni, hogy eddigi legnagyobb politikai vereségét szenvedte el az Európai Unió színterén.
Nyilvánvaló, ahogy tegnapi posztomban idézett cseh politikus is nyilatkozta a cseh köztévében, hogy ez a döntés egy állomása annak a jogállamiságért és európai demokráciáért harcnak. Muszáj tudatosítani, hogy ez a döntés már inkább az európai demokrácia védelmében történt, mivel Orbán-rezsimjét kívülről nem lehet és nem is akarják megdönteni. A valódi magyar parlamentarizmus és alkotmánybíróság, a szabad sajtó helyreállításáért csak egyedül a magyar polgárok tudnak megharcolni. De egyelőre az “ellenzék” ott tart, hogy bemegy a parlamentbe és még az “ellenzéki” választók egy része sem ismerte fel mivel áll szemben.
Magyarországon jelenleg már csak egy forradalommal lehetne rendszerváltást végrehajtani, amire láthatóan a magyar társadalom többségében nincs meg az igény. Azt sem tudja a magyar lakosság többsége kimondani, hogy ez már régen nem demokrácia, úgyhogy ebben az irányban gondolkodni jelenleg halott dolog. A másik út az, és egyben utolsó lehetőség, amit jelenleg látunk, miszerint az Európai Unió és tagállamai pénzbefagyasztás útján próbálnak olyan demokratikus-ellenőrző intézményeket vagy mechanizmusokat létrehozni az EU-tag Magyarországon, amelyek később lehetőséget és jogi terepet adhatnak a bűnszervezet elszámoltatására és a jogállamiság helyreállításának útján való elindulásra.
De ez egy hosszú, göröngyös és láthatóan sok megalkuvással járó folyamat lesz."Csehszlovák Kém, via FB.
Maxwell
Maxwell 2022. 12. 14. 13:28
Előzmény: #31373  EURHUF_goes_to_haven
#31375
H4-en kilépett, de még nem zárt alá. Ha estig esetleg visszahúzzák, naposon csak egy tüske lesz lefelé.
kkv14 2022. 12. 14. 13:27
Előzmény: #31372  EURHUF_goes_to_haven
#31374
EU egysége Évike félékkel...
EURHUF_goes_to_haven 2022. 12. 14. 13:19
#31373
Meg kell mondjam töredelmesen, hogy nálam kilépett az éves chart alján az EUR HUF :O. Nem értek technikai elemzéshez, csak az alsó pontokat kötöttem össze, de ott kóvájog most
Nemo199 2022. 12. 14. 13:07
#31371
Én beraktározok egy újabb csomaggal, napizni sajnos nem tudok időhiány miatt mert a cégünk 101%-on pörög, a korábban említett zsebek nem üresek még… továbbra is 455-60 köré várom 24 áprilisig. :)
kkv14 2022. 12. 14. 12:58
Előzmény: #31369  vaczak
#31370
Egyetértek veled.
vaczak 2022. 12. 14. 12:56
Előzmény: #31368  kkv14
#31369
A hvg-ben megszólított nyugdíjas érdekképviseletek szerint pont azért jelentették be most a 15 százalékot, mert ha megvárják az MNB hivatalos inflációs előrejelzését, akkor többet kellett volna adni. No meg megint lehet játszani az "Orbán jóságos király emeli a nyugdíjakat" mesét. Vajon a nyugdíjasok hány százaléka tud arról, hogy az emelés nem kegy, hanem törvényi kötelesség?
Amúgy OFF: szerintem ma inkább az EUR/USD-t követjük le, azért erősödtünk picit, nem a brüsszeli alku utózmánya. 
kkv14 2022. 12. 14. 12:51
Előzmény: #31365  boteesz
#31368
Nyugdíj szerzett jog, törvény garantálja az inflációs emelést. 15% ennek alatta van. Miről beszélsz ?
5000 2022. 12. 14. 12:49
Előzmény: #31365  boteesz
#31367
Miről beszélsz?
Nincs költségvetésünk.
Mcemru 2022. 12. 14. 12:48
Előzmény: #31340  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
#31366
az akkor 1800 mondjuk, de egy rántotthúsos gagyi már nálunk is 1200, persze a bérek, hagyjuk is
ha van hentes saját Leberkase, azt küldhetsz, nincs ebédem! :)
boteesz 2022. 12. 14. 12:47
#31365
Közben az eurhuf 407 és szerintem semmi nem változott a helyzetünkön csak a nyugdíj kifizetések még nagyobb terhet rónak majd a gránit szilárdságú költségvetésünkre.... vagyis még jobban ássuk a gödröt magunk alatt. nem?
EURHUF_goes_to_haven 2022. 12. 14. 12:45
Előzmény: #31363  kkv14
#31364
Lassan ki lesz írva a határon :hivatalos ft nem hivatalos eur ;) 
kkv14 2022. 12. 14. 12:28
Előzmény: #31357  EURHUF_goes_to_haven
#31363
hiába eur a fizetőeszköz , egyetértünk.
szieszta 2022. 12. 14. 12:25
Előzmény: #31361  Törölt felhasználó
#31362
De lobbizhat a fegyverszállítás érdekében.
Törölt felhasználó 2022. 12. 14. 12:21
Előzmény: #31355  szieszta
#31361
Hagyjuk már a hülyeséget, semmilyen jogköre nincs fegyverszállításra.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek