Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ha a jótündér keresztanya 1000 mrdokkal segíti a rezsimet, az majd nagyban segít a rendszerváltásban. Hogyne. Ha '89-ben lett volna uniós pénz, még most is Kádár lenne...
Kb. annyi történt, amire számítottam az alku kapcsán, bár én is a vágyvezérelt gondolkodás csapdájába estem, amikor eljátszottam azzal a forgatókönyvvel is, hogy keményebben állnak bele a tagállamok a dologba. Összeurópai szempontból szerintem rossz alku született, mert azt mutatták befelé, hogy a vétóval való fenyegetés működhet, kifelé meg azt, hogy érdemes megpróbálni leszalámizgatni 1-1 renitensebb tagországot. Szóval ilyen értelemben csalódtam, de nem lepődtem meg, mert a kompromisszumos működés az EU lényege. Továbbra sem várhatjuk el a jóságos tündér keresztanyától, hogy helyettünk megszabadít a gonosz mostohától. A feltételes teljesítés sajnos inkább csak szépségtapasz, mert úgy lettek megfogalmazva, hogy nem jelent igazi gondot a NER számára (és amúgy is kimerül majd többségük látszatlépésekben). Ennél többet ki lehetett volna a Bizottság oldaláról hozni a dologból, pl. rákényszeríteni Orbánt a média feletti szorítás enyhítésére, vagy informálisan legalább a gyomorforgató propaganda lecsavarására. De azt kell látnunk, hogy a magyar ügy csak taktikai jellegű probléma EU szinten, Oroszország megállítása viszont stratégiai. Plusz sok tagállam van, aki nem akar precedenst teremteni, amelyet később akár ellenük alkalmazhatna egy megerősödött BIzottság.
mondjuk pont jó lenne az asszonyalázó, civil gyilkoló muszka, mint ellenségkép, de ezeknek nem. (néztem a héten a Bukás című filmet megint, a vége beszédes)
Én jövőre már 22%-os átlagis inflációt várok, tavaszra 30%-os értékekkel és a béremelések hatásairól egyelőre még nem tudni semmit...szóval megkockáztatom, hogy lehet közelebb lesz az átlagos infláció 30%-hoz mint 20-hoz...
Hihetetlen, hogy még az erősödés lehetőségét is el tudják aszni... Ebből is látszik, hogy eszük ágában nincs erős forintot látni. Minél gyengébb a cél, hogy amikor jön a ropogós euró, váltáskor több lóvé legyen belőle papíron.
Majd későn ráébrednek hogy kb olyan mintha az ellenzék nyert volna. Tetszettek volna valami értékteremtő gazdaságot létrehozni, stadionok meg kamucégek helyett :D
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)