Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Kb. De miért itt ti 250 vagy 300-at vártok? Az már el lett rontva évekkel ezelőtt. 400 körül még szerintem örüljetek egy recesszióba mélyen belelépő világban.
Érzésből írok. Érzésből nincs forint megtakarításom se.. :) De viccet félretéve lehet én mozgok fura körökben, de a cégeknek már így is dupla rezsi van jó régóta, hidd el, azóta megnézik mire költenek. Ingyen pénznek vége. Lehet extra példát mondtam, hogy ki rúg egy embert (nyilván nem egy nélkülözhetetlen mérnököt...) , de lehet nem havonta hívja a kertészt hanem 2-3 havonta.. akkor is lecsapódik az is a kertésznél, aki meg majd kevesebbet költ. De lehet rosszul ismerem a gazdag embereket :)) De szerintem nem véletlenül várják a munkanélküliség növekedését USA-ban sem. Én továbbra is tartom, hogy sokat segítenek az embereken a stopok. A legszegényebbeken. Én nem sajnálom ha ez miatt nekem többet kell befizetnem valamivel. A háború első napján felbontottam az összem MAP+ és devizát vettem, nagyrészt dollárt vettem, de már az előtt is diverzifikálva voltam huf csak kb 30% volt. De majd az eus pénzek megkapása úgyis visszalöki valamelyest a forintot ne aggódjatok. Tényleg nem értem mi ez a nagy zúgolódás. Egyet tettem volna másképp a kormány helyében hamarabb behúztam volna a féket 1 éve legalább a gazdaságban és most már ösztönözném inkább. De hát választások jöttek..
Törölt felhasználó2022. 06. 16. 15:24
Szerintem jöhet az újabb 50 pontos emelés, mert ugyanott vagyunk mint előtte. Napi 2-vel kihúzzuk egy ideig
Megpróbálom kicsit vizuálisabban, hátha átmegy:) Ő 480-ért tankol. Ő pedig 800+ -ért. Aki szerint "jóvanazúgy" ott szerintem nagyon félrement valami...
A lakosság pénzügyi vagyonának 40%-a kp és betét. A pékárut most is 800 Ft-os benzinnel viszik, meg a buszokba is azt tankolnak. De, most a legszegényebb fizet többet. Aki nem gázzal fűt, az is fizeti a rezsicsökkentett gázárat infláció formájában. Kirúg valakit? Ember, melyik évszázadban élsz? Lasszóval kell fogni a melóst héló:)) - most még. Te csak írsz érzésből, vagy utána is nézel a dolgoknak?:)))
Akkor lesz majd hatalmas baj ha tömegesen elkezdik visszaváltogatni és beforgatják EUR, CHF, USD-be vagy bármi másba mert a forintgyengülésen többet nyernek mint az állampapír kamaton.
Miert kell beleszolni a piacba. Ebbol az elegetet penzbol lehetne adot csokkenteni. A rossz nyugaton az elemiszer afaja 0. Szerintem ez csak egy rossz delamerika rendszerbe viszi a z orszagot.Ez nekem nem elore menetel. Ha a gazdasagot akarna vedeni, akkor adokat csokkentene. Nem o a proli szavazoit vedi
Jó akkor nem mondok ilyet. :) Mire megkapjuk az EU pénzeket pont arra lesz majd elég hogy 450-ről 440-ig erősödjön a forint, aztán szép lassan de biztosan onnan induljon 500 felé. :)
Mondjuk kezdjük azzal kinek van még huf megtakarítása? Ha máskor nem a háború ki törésekor egyértelművé vált az irány. A benzin 800 forinttal mennyi lenne egy pékárú szállítás vagy akármi? Azt is az emberek fizetnék meg. Most annyi a különbség, hogy nem a legszegényebb réteg fizet, de ez így van rendjén szerintem. Szerintem a cél ott lehet, hogy fenttartani a helyzetet vagy minimális recesszióval átvészelni amíg a nagykép nem változik jobbra. Valahol igazat adok a rózsadombi példádra de ha beleveszed hogy majd a medencéjének a fűtésének az árát majd azon hozza be hogy ki rúg valakit a vállalkozásából, szerintem nem jó megoldás. Plusz adóban úgyis többet fizet be hadd fűtse már olcsón.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)