Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Igen, csak nem az fogja adni bele a legtöbbet az asztaltársaságból aki a legtöbbet evett és ivott.- mint úgy általában a "dobjuk össze a cechet" bulikban ......
Törölt felhasználó2022. 04. 06. 05:36
Az elmúlt évtizedet úgy kell elképzelni, hogy egy hatalmas, jó hangulatú buliban voltunk egy fogadóban, aminek költségeit mindenki egyénileg és utólag fizeti. Az asztalok rogyásig megrakva étellel, itallal amiből mindenki degeszre tömhette magát. Félidőnél már az alkohol irányította a tömeget és a hangulatot, mindenki örömmámorban úszott és jól érezte magát. Ez a buli most a végéhez közeledik. Azok akik kevesebbet ittak és már nem érezték jól magukat ebben a mámoros tömegben, azok időben kiszálltak ebből a mámorral átitatott táncoló tömegből és időben hazamentek. Még mindig vannak alkoholtól megrészegült táncosok akik tovább ragaszkodnak a bulihoz, de előbb vagy utóbb ők is kiszállnak a buliból és hazamennek. A másnapi kijózanodás fájdalmas, főleg azoknak akik a legtöbbet ittak és mulattak. Mindenki visszamegy a fogadóshoz és rendezni akarja a számlát, sokan itt szembesülnek azzal, hogy majdnem üres zsebbel mentek bele ebbe a buliba és az alkoholtól megrészegülve elképesztő nagyságú számlát csináltunk magunknak. Itt jön az amikor már nem mulat a tömeg és sírástól, jajveszékeléstől lesz hangos a fogadó is. A bulinak vége van srácok, itt az idő, hogy rendezzük a számlát....
Törölt felhasználó2022. 04. 06. 04:51
Forint. Technikailag éppen annak a szintnek a környékén van ahonnan akár fordulhatna is és egészen 350-környékéig is erősödhetne. Erre viszont a jelenlegi környezetben nem lehet számítani, ezt a lehetőséget majdnem teljesen elvetettem. 430-környéke van már a célkeresztben, ezzel is kell már számolni a következő hetekben/hónapokban. Vállalati csődök is jöhetnek a Tungsram ebben csak az "első" fecske lehet aki bejelentette, hogy pénzügyileg is segítségre szorul. Moratórium, árbefagyasztás nem tartható a továbbiakban, ezek feloldásával ismét súlyos problémák is jönnek. Hitelek tömegeinek bedőlésére és magas, 10-12%-fölötti infláció is képben van. Ezeket a problémákat nehéz lesz kezelni ebben az amúgy is kifeszített költségvetési helyzetben. A kormány előtt nincs más lehetőség mint az új hitelek felvétele ami újabb és elviselhetetlenül nagy terheket fog jelenteni a lakosságra nézve. Át kell írják az adósságszabályt és emelni kell az eladósodást/költségvetési hiányt a következő hónapokban. Olyan fiskális és monetáris intézkedések fognak itt következni, amelyek miatt a hitelminősítők, újra bóvliba minősíthetik az országot. Szerintem érik a itt pénzügyi és gazdasági katasztrófa, aminek vége akár egy argentin történethez hasonló is lehet. Mindenkinek lehetőségei szerint kell számításba venni, hogy egy ilyen helyzetben számára mi a legjobb megoldás, hogy vagyona biztonságban legyen és a lehető legkevesebb fájdalommal vészelje át a következő hónapokat, éveket. Olyan időszak elé nézünk amikor érdemes lesz számolni a legrosszabb szcenárióval is, ez még soha nem ártott senkinek.
Fidesz gyűlöletpolitikájáért nem a népet kell hibáztatni ez igaz, de talán most majd felébrednek. Ezért hazaárulózom én már őket régóta, hisz olyan eszközökkel politizálnak amik hosszabb távon a nemzetnek okoznak gyógyíthatatlan sebeket. Kíváncsi vagyok a következő napokra, hogy mi lesz a politikai irány EU vagy oroszok.
"Ezt akarta a nép" A nép csak jól akar élni, biztonságot akar, a kisebbik rosszat választja, ha csak a rosszak közül lehet. A nép nem érti a bonyolult makrogazdasági összefüggéseket, pláne, ha azok nem a saját természetük szerint alakulnak, hanem a politika belekavar.
És persze azt se felejtsük el, hogy a nagy infláció ellen egy erős dodó jól jön az amcsiknak. Bárcsak nekünk is egy erős kormányunk és egy erős forintunk lenne, akkor most nem lenne ez a nagy foscunami, ami ellen gőzöm sincs mit kellene csinálnunk. De hát ezt akarta a nép, akkor most megkapja!
úgy látszik te illúziókban vagy ha azt gondolod hogy itt az fog történni aminek papiron kéne, a fed nem tud kamatot emelni csak úgy csinál mintha emelne, de valójában eszében sincs illetve fog majd jóval később az év vége felé, ami előidézi a legnagyobb válságot 1929 óta. 40 éves secular bull market top érik be 1982 óta. Tőlem azt gondol mindenki amit akar. Nem lesz itt dodó gyengülés persze, monthly a stoch rsi alapján nem azt jósolom hogy ebbe még sok van hátra.
Sehol egy érv, ami indokoltá tenné ezeket. Ezzel szemben a technikai kép mást mutat és az európai helyzet sem nekünk kedvez. FED is kamatemelésbe kezd ráadásul. Szóval szerintem nagyot tévedsz, nem lesz itt dodó gyengülés.
először dollár bear lesz a maradék évre, utolsókat rúgja most 99 felett target 82 körül lehet, szóval elég durva esés lehet, ami meghozza az utsó és egyben legmeredekebb rallyt a tőzsdékre és bitcoinra. Utána viszont 1929 es méretű esés jöhet ami a dxy 120-140 közép repítheti. 2023 masszív globál bustról szólhat, utána viszont jön a FED és elkezdi nyomtatni az eddigi mennyiség háromszorosát és még picit kitolja pár évre az igazi rendszerszintű összeomlást. 2024től hiperinflációra lehet készülni mindenhol a világban. Az olaj 400$ lehet a következő pár éves ciklusban. Arany 10-20k ezust 400$. Bitcoin milliós tartomány. Aki fiat ban él és takarít meg és nem lesz cryptoja vagy vmi commodities annak fel is út meg le is út :D you heard it first
https://www.investing.com/currencies/eur-usd Ráadásul itt is egy kitörés valószínűsíthető. Geopolitikailag azt hiszem nem kérdés a dodó erősödése, főleg ha megvizslatjuk 1998-t, amikor az orosz válság hazavágta európát. Én épp durva dollárerősödést várok, ezt nem a tiedre, hanem a rákövetkező hozzászólásra írom.
én úgy látom igencsak akkor zuhanunk szépet amikor a dollár erőben van vagyis a dxy menetel felfelé. Én várakozásaim szerint a dollár erre az évre markáns gyengülés előtt áll ezzel lélegzetvételhez juttathajta fosrintot, na de utána ami jön ott úgy megy át a 400on mint kés a vajon
Ejha, na, ha ezt latta a jobboldal, akkor miert nem tett semmit a jogallamisagi elvarasok iranyaban, ha nem latta, akkor meg miert nem mond le? Most lattam egy cikket, megy az agymosas, brusszel akkora hibat kovet el, mint a baloldal. Igy gondolom könnyebb lesz lenyomni az emberek torkán a falatot. Technikailag : Usdhuf lejott fibo 61.8ig,aki nagyjabol tisztaban vam, h ez mit jelent, azzal is tisztaban van, hogy teto kivetel eseten itt nagyon hamar nagyon csunya dolgokat lathatunk a charton Fundasoknak sincs tul sok kapaszkodo, hosszu ideje a remek gdp teljesitmeny a tularazott beruhazasok, a forint leertekeles, es a bejovo (es egy szuk körhöz kerulo) eu penzeknek volt koszonheto. Most viszont eljott a betonfal, es aki ezt biztosan nagyon meg fogja szivni, az pont az a réteg, aki a biztos szavazotabort adta. Good luck.
Ezek a birkák meg semmiféle hajlandóságot nem mutattak rá, hogy kiálljnak az ukránok mellett, pedig nem kellett volna semmit tennünk, csak ennyit mondani :D És simán elnézték volna nekünk is :D Biztos vagyok benne, hogy zsarolják a jóembert, nagyon nem akarja hogy a roszatomos szerződések kikerüljenek..
a lengyelekkel ki fognak egyezni külön, mert ők az ukrán helyzet egyik kulcsa és megadnak nekik mindent, de minket, kis senkiket a mini mussolinivel, nem érdekel már senkit!!
nézve Facebook kommenteket, meg pár hétvégi reportot 99%-os vidéki falvakból, (gyanítom a nagyobb falvakban meg a kisvárosokban is hasonló az életkép), mit mondja, tényleg nem fogta fel se az ellenzék sem az ellenzéki szavazó, ez vidéken hogy megy, hogy meghallja a sok lopást stb és elgondolkodik... SOHA, azt se fogják fel milyen nap van és pár hely sima Afrika ma már...
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)