Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Rángatózik a forint a durva inflációs adatra (7.9%; mag: 7.4%). A spekulátorok nem tudják eldönteni, hogy a várható további kamatemelést árazzák, vagy a durva pénzromlás miatt meneküljenek a forintból. Azt hiszem ráléptünk a török útra.
Viszont ha ez bejön (300 Ft alatti Euro), akkor az MNB készüljön az Amszterdam kolléga által vázoltakra, hogy sokan a nagymama járókeretét is eladnák, és Eurót váltanának belőle. :) Attól meg már nem kapna röhögőgörcsöt Matolcsy sem, ha a 10.000 milliárd Ft-nyi lakossági állampapír állomány egy része is mozdulna, és elkezdene Euróra átállni a lakosság az akciós árfolyam miatt. /A teóriát gyengíti, hogy nem tudom elképzelni, hogy a nagyobb alapterületű miskolci panelek árán veszegetjük majd a szerényebb spanyol tengerpart közeli apartmanokat, de ha mégis bejön, végül is az legyen a legnagyobb tragédia! :)/
Törölt felhasználó2022. 02. 11. 01:21
Lesz még a HUF 300 alatt is! Figyeld majd meg! ☺ Én szóltam! ☺
Csak nézd meg ezt: https://www.investing.com/currencies/us-dollar-index Azt se tudják, hogy most ez jó vagy nem, csaponganak! Ez egy új szituáció, amit majd évek múlva fognak csak tanítani :). Amit állítok, vagy érteni vélek kb. 51% eséllyel érzem megvalósulni.
50 bázispont honnan jött? FED vissza fogja szippantani a dollárt ez erősödést fog jelenteni, ami minden más devizának fájni fog, különben csúnya világ jön itt.
Szerinted 7,5% inflációnál az 50 bázis pontos emelés a nulláról az jelent valamit? Ne már. Amcsik mindent hitelre vesznek. Az infláció - ma olvastam - jelenleg 250 dollár havi többletköltséget jelent egy átlagos amerikainak. Gondolod, hogy ehhez még hozzátesznek a kamat emeléssel? Persze maszatolnak. A kamat emelés nálam valahol ott kezdődne, ha az Usa alapkamat legalább 5% lenne MOST. Azt a jelenlegi adósságok mellett nem lehet. Szóval, vagy kinövik , vagy elinflálják, vagy elháborúzzák. Lehet választani.
Még Matolcsy is alapkamatot emelget, pedig nála aztán a függetlenség legkisebb gyanúja sem merülhet fel. A FED-nek mégis milyen eszköze van egy elszabaduló infláció ellen az alapkamat emelése nélkül?
otp mol - pl wells fargo vagy usa olaj utobbi honapokban uni credit , deutsche bank itt kijön a különbség mit kapunk a huf - ért a világban usa - ban nincs olajár fixálva , mennyi a valós infláció mo - n a jó ég tudja . ost block egyszer csak bedobta. a törülközöt még tíz év és mo- n újra sikerül . gáz is érkezik vmi áron , elszámolva szintèn vmi aron huf kezd hasonlitani a transzfer rubelra persze kijön a matek állampir tulajdonosnak 2022 - re . ma usa bond 10 év 2 % felett vhova lementettem usa infla összetevöit , de most nem találom itt nem gyorsoljuk le az eut , usa - t huf long persze most év elejétöl , jövö hét közepét várjuk meg .
Nem lesz Amerikában semmilyen kamatemelés. Egyszerűen nem bírja el a gazdaságuk és a világgazdaság sem. Lehet, hogy maszatolnak valamit. de -7,5% reálkamat. Kinek kell a dollár. Nekem nem egyenlőre. Forint long. Egyenlőre szerintem nem sérült semmi. Még 4 óráson sincs nálam vételi jel. Óráson igen. De szerintem tovább le, 350 alá. Holnap meglátjuk a hetes zárást. Majd az árulkodik talán.
Ne már!!! Büki András egy igazi dilettáns, aki tönkretette pl. a G10 alapot több milliárd forintot égetve el. Ráadásul ezt az ügyfelek kárára bármiféle következmény nélkül. Most megkapta a Supra alapot is 140 milliárddal, hogy gengszterkedjen ott is.
Nyilvánvalóvá vált az amcsi kamatemelés. Ki fog forintot venni, ha ugyanazt a kamatot majd megkapják dollárban. Sokkal nagyobb kamat lesz majd nálunk, mint az amcsiknál, nem lesz az 5% elég, de tény már azt sem értem, hogy jött le 352 környékére. Szóval igazából nem értem az egészet :).
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)