Egyetértek. Szakival is. Köszi a gondolatokat, nekem sokat segítetek. Komodoi, rég voltál erre, mit gondolsz ngről? Nekem most az a megérzésem, hogy ha akarták volna akkor ma megindult volna picit.. de szépen mindig visszafogták, komótosan mozgott, a végén azért jól beleadtak. Nekem most azt vetíti előre, hogy inkább lefelé tart még, van tér lefelé... ha holnap délig nem indul be, akkor dobom, nem bizok gapup vasárnapban.. sőt, ha el is cammogna holnap 3.15ig, az valóban lepofozná minimum egy kört, úgyhogy ha odáig elmégy akkor a felét eldobom.. ezzel már nem merek lacafacázni annyiszor kivágott, és annyiszor ellenem ment.. ha ma 3 fölött zárt volna, maradt volna, de így ez nekem most gyanús lett.. nehéz piaci ruletterem ez, az tuti, de mégis szeretem.. :)
Valaki írta, hogy a havi gyertya csúnya. Ez igaz. 3 kereskedési nap maradt a hónapból. A holnapi nap elkészül a heti gyertya. 3.175 feletti zárás kellene, de legalább 3.132 Ha ez nincs meg holnap (szerintem kizárt), akkor a hétvégi időjárásváltozás az utolsó bull remény. Ha nem lesz nagy lehűlés, és nem lesz gap up hétfőn, akkor 2.69 következik, vagy akár lejjebb.
A mai lejárat erősebb mint a májusi, szerintem shortolják a májusit, a mait nyilván életveszély lenne és azt hagyják. Erre az is utal, hogy a májusi lejárat a legolcsóbb. Április 2.990 Május 2.924 Május 3.055 -így tovább- decemberi meg 5 felett van Összességében a közel-keleti helyzet kicsit magasan tartja az árakat, de ez csak pszichológia. A fő mozgató, az időjárás extrém meleg volt márciusban. a háború nélkül beesett volna 2.5-re, vagy ki tudja. Az amerikaiak nem kapnak gázt abból a régióból, és az LNG export nem tud olyan gyorsan nőni, hogy a Henry árát nagyon megváltoztassa. Igazán nagy rali nem akkor van amikor nagyon hideg vagy meleg van, hanem amikor a vártnál, hirtelen sokkal hidegebb vagy nyáron sokkal melegebb lesz. Ez még megtörténhet a májusi lejárattal. Shoulder season, senki sem számít deficitre, visszatöltést várnak. Viszont lefelé működnek a közel-keleti hírek, ha lezárják a konfliktust, eshet simán mélyebbre. Csak akkor nézünk ki jól, ha ma 2.943 felett zárunk.
A mai lejárat miatt is lehet, ahogy buythedip írta. Vagy csak egyszerűen indokolatlanul lenyomják, hogy a türelmetlenebbek eladják. Szerintem nem sokáig marad ez így, egy héten belül kitörést várok felfelé a 3,2-es szint fölé, immár végleg.
Nekem szokatlan továbbra is ez a langyi tempó.. ng inkább cikázni szokott felfelé is.. most olyan komótos, erőtlen benyomást ad.. semmi jele short squeeznek, csendesen pötyög. Nektek nem fura? A wti is erősebben mozog, bár ennek van oka..
Igen, egy-két napos időtávon ez jó árnak számít, mert a már korábban említett 85-95-ös sáv tetején vagyunk. Holnap zárásig nem számítok 95 feletti árra. Ugyanakkor úgy vélem, hogy a hétvégén eszkalációs lépésre kerül sor az iráni háborúban, és szerintem ugrani fog az olajár kb. 10-15 dollárt a jövő hét elején.
Ajjaj, kinyitott USA, ha nem megy fel, akkor jön a le alapon, most kicsit megtiporják.. vagy nagyon?? 2,9-alá nem kéne nagyon mennie.. remélem fogja majd mindjárt..
-Földgáz.-A 3,125 környéke fontos szint, mivel nem tudta elhagyni ezt a zónát eddig. A szaggatott csökkenő trendvonalat bevárhatja a görbe, és majd a törése hozhat emelkedő hullámot. Erősebb ellenállás a 4,68 környékére tehető. Ellenállások: 3,906; 4,688; 6,25; 7,04; 7,81. Támaszok: 2,734; 2,344.
-Private Banking friss:-WTI - Olaj Egy alacsonyabb szintről fordult le a görbe. A piros korrekciós trendvonalat érdemes követni, amíg alatta van, addig nem érdemes a long oldalra állni. Amennyiben ma egy piros gyertyát láthatunk, akkor alul a 75 környéke lehetne a cél. Persze már a 81,25 tesztelése is elég lehetne az újabb vétel kereséséhez, de a 75 számít nagyon erős támasznak, ezen szint alá valószínűleg rövid távon nem lenne levárható. A piros trendvonal törése után újabb emelkedő hullám jöhet.Ellenállások: 100; 106,25; 112,5. Támaszok: 75; 68,75; 62,5; 59,38; 56,25.; 50.
WTI emelkedésbe kezdett, kicsit tartok tőle, hogy ez most visszafogja NG-t, mert olaj emelkedésben NG lefelé szeret menni (már le is ment 2.9ig).. meg a mai adatok.. háát, erős remény kell, hogy ez emelkedni tudjon tovább..
Az az érzésem, hogy Trump a hétvégén katonai akciót tervez, amiben szárazföldi csapatok is részt fognak venni, akár egy szigetet támadnak meg, akár egy átfogó hadműveletet indíthat. Az Iránnal folytatott tűzszüneti tárgyalás dezinformáció volt, a nyilvánosságra hozott békeindítványok annyira eltérnek egymástól, hogy valószínűtlen, hogy ilyen feltételek mellett a mostani állapotban tárgyalnának. Trump követelései inkább ultimátumnak felelnek meg, ugyanazokból a pontokból áll, amit Irán a háború kitörése előtt se fogadott el, mert a mostani rendszer teljes bukását jelentené. Csak az olaj- és gázár lebeszélése nem magyarázhatja meg ezt a dezinformációt, valószínűtlen, hogy az amerikai elnök nem egy átgondolt stratégiát követne. Az irániak és a közvélemény félrevezetése egy katonai akció szempontjából viszont nagyon hasznos lehet neki, mert egyrészt a figyelmet átmenetileg eltereli, amíg felkészülnek, másrészt a világ közvéleménye felé azt közvetíti, hogy minden egyéb lehetőséget kimerített. Addig nem lesz vége a háborúnak, amíg Irán akadályozza a Hormuzi-szoroson a közlekedést a mostani formában, ezért Trumpnak vagy számára indokolatlanul nagy engedményeket kell tennie, vagy katonai úton megoldania a helyzetet, ami vagy a partszakasz biztosítását jelenti és az összes kilövőállás megsemmisítését vagy az iráni rendszer közvetlen megdöntését (nem bombázásokkal). Nem tűnik valószínűnek, hogy ha Trump győzelmet hirdet és csak úgy elsétál, akkor Irán megnyitná a Hormuzi-szorost, mert ha egy ugyanilyen háborúra kerül sor később, akkor Irán elveszíti a legnagyobb (vagy talán egyetlen) aduját, legközelebbre már felkészülne mindenki a Hormuzi-szoros lezárására. Trump gyorsan le akarja zárni a háborút, mert a mostani helyzet gazdasági hatásai már most aláássák a támogatottságát, ha fennmaradnak, akkor az a szavazói elvesztését is jelenti, de a tekintélye (és az országa tekintélyének) a csorbulását is. Ennek egy módja az, ha szárazföldi inváziót indít, ha sikerül villámháborúban győznie, akkor még ha vannak is látható veszteségei, az otthoni közvélemény csak egy bizonyos ideig fog foglalkozni vele; és gyorsan megoldja a problémát (azt mondják, az ember középtávú memóriája kb. fél évig tart, ha néhány hét alatt reméli a győzelmet, akkor ez éppen belefér az "időkeretébe"). Trump a közelmúltban többször mondta, hogy szerinte "nagyon közel van a háború vége", ami ebben a kontextusban értelmet nyerhet.
Én 3.038nál vettem egy májusit, szóval 10 cent mínuszban vagyok, de köszi. 2.943 a tegnapi csúcs, felette kéne zárni, 3.132 az 50 napos MA, ami fölött nem zárt 2 hete. Elsőre garantáltan megpofozza, Áprilisi is van, az pluszban, 2.972 lenne a tegnapi csúcs. Holnap lejár, lehet hogy nem én fogom eladni, hanem a trading desk. Holnap semmi izgalmas nem lesz, csak tározó jelentés és contract rollover :) Valamerre megindul, akár mindkét irányba is napon belül.
Szerintem nagyon valószínű, hogy ez volt az alja. Arslan Ali (FXEmpire) is ezt említette jelentős támaszként, egész pontosan 2,866-ot az áprilisin, ami a májusin nagyjából a 2,825-nek felel meg.
NG, H1-en a 19.-től behúzott csökkenő vonalakat vagy most töri át fel, vagy jól útjába áll és jön a By nagy-piros gyertyája.. izgi, ezért vettem próbának én bolond!:)
Pontosan ezért EU jogilag befékezte az elkövetkező 150 évre ennek ratifikálását. Ezután mondjuk logikus, hogy usa befektetéseket visszafogják, dollár kitettséget csökkentik, usa piacról és állapapírokból szép csendben kiszállnak. Ezek a barmok tényleg nem értik, hogy a világ legnagyobb kereskedelmi blokkját és legnagyobb fizető ügyfelüket egyben hitelezőjüket fenyegetik éppen. Lesznek mások, akik szívesen szállítanak ide (Kanada, Mexico, stb.). Ez már a cárnak sem működött, az is ráfaragott vele.
Kereskedők több 100 millió dollárnyi olajügyletet kötöttek percekkel Trump bejelentése előtt. -A BBC piaci adatokra hivatkozva azt írja, a kereskedési volumen kb. 15 perccel azelőtt ugrott meg, hogy az elnök egy közösségi médiás bejegyzésben közölte a döntést. Az olaj ára a bejelentés után meredeken esett, percek alatt 14 százalékkal zuhant. Azok a kereskedők, akik az váratlan lépésre fogadtak, nyereséget érhettek el.https://www.msn.com/hu-hu/hirek/other/keresked%C5%91k-t%C3%B6bb-100-milli%C3%B3-doll%C3%A1rnyi-olaj%C3%BCgyletet-k%C3%B6t%C3%B6ttek-percekkel-trump-bejelent%C3%A9se-el%C5%91tt/ar-AA1Zjud1?ocid=m
Tegnap pontosan megsaccoltad, hogy 85-ről fordulni fog, gratuláció ezért. Én is a 85-öt, illetve a 95-öt azonosítottam jelentős szintekként, amelyek meghatározóak a rövid távú árfolyammozgás szempontjából. Ugyanakkor én úgy gondolom, hogy ez egy átmeneti sávozás a középtávú emelkedő trendben, ami a tegnapi nagy esés ellenére érintetlen marad.
Szaki, szakad ez, mint a gatya... nem sok bizodalmam van, szinte mindent lejjebb váltottam, számomra most a 2.7 a minimum cél, hogy kivágják a felső certit..
Lehet, hogy jelen helyzetben ez furcsán hangzik, de én egy napon belül 2,97-re várom, két-három napon belül pedig 3,06-3,1 körülre. Jövő héten szerintem már át fogja lépni tartósan a 3,2-t is. Ettől függetlenül szerintem Trump iráni tárgyalásról szóló bejelentése egyszerűen egy kacsa.
Lényeg, hogy 24 óra alatt lehet 75 is meg 100 felett is, geopolitikától függően. Én inkább akkor tradelek olajat, amikor nincs ennyire a fókuszban. Akkor nincs is senki ebben a topicban :)
Henry Hub lejjebb megy. A lejárat közel van, sajnos az is előfordul, hogy az adott lejárat már megy a kukába, és a következő kezd emelkedésbe. 2 nap múlva lejár az áprilisi, 2 nap szenvedés jön, a rollover csütörtökre esik, a tározói jelentés napjára. Ha nagyon leszakad a májusi, pénteken megvehető, vagy akár csütörtökön is.
Életveszély ez most. Én esést várok, de nagy felpattanásokkal. 2022-ben volt egy nagy zöld heti gyertya (+23%), egy afeletti nyitás következő héten, amit levertek és 7 hétig esett (-24%), utána 8 hét alatt 30% rali. Most is hasonló a helyzet, de nagyobb a volatilitás, 30%-os a god candle, 30% esésen a csúcsról már 2 hét alatt túlvagyunk, én úgy látom 100 felett lőnek a longokra egyelőre, de ez azt is jelenti, hogy simán lehet 100 akármelyik nap. Nem shortolnám itt. 75-76 körül longolnám, de csak olyan derivatívával, ahol nem arányos a veszteség (opció). 100 felett hasonló módon shortolnám, persze ezeket a szinteken nem veszem-eladon vakon, hanem megnézem, ott mi történik. 4 órás gyertyák zárását, 9h, 13h, 17h, 19h magyar idő szerint. Röviden, lejjebb várom hosszabb távon, de bármelyik percben lehet $100.
Ez szépen bejött, grat! Mit gondolsz, ez már a trendforduló? Csökken a fel-le recegés amplitúdója és inkább a trendszerű gyengülés jön? Az előbbi beírásodban is megkérdőjelezted a 125-öt, mint lehetőség. Mert akkor lassan el kell kezdeni vásárolni egyéb eszközöket.... Meg a shortokat leépíteni. Mintha kezdeni hinni a nép a sárgahajúnak, ezúttal kivételesen nem csak blöff, meg szöveg van a megállapodási kilátásról?!
Ez egy index, részvények vannak benne. Ezek a részvények ma zöldek. Egyrészt risk-on hangulat van, másrészt nem feltétlen mozognak az olajcégek az olajárakkal. Elképzelhető például hogy nagy játékosok kivontak pénzt a részvényekből az elmúlt hetekben, vagy megnptt a short interest ezeken a cégeken, és most visszaszállnak vagy zárják a shortot. A cég értékét a kilátások határozzák meg, a negyedéves jelentésekben várt bevétel és profit. Magasabb olajár mellet a bevétel magas lehet, de a profit nem feltétlen. Van aki kitermel neki biztosan, a finomítóknak a finomítói árréstől függ, ami lehet hogy ma magas maradt (nem néztem). Vannak akik csővezetékeket meg infrastruktúrát építenek. Van aki mindent csinál, mint a legnagyobbak. Maga az olaj határidős ügylet, adott lejáratig kereslet-kínálat, eshet az egyik határidő miközben a másik emelkedik, lehet nagy a short interest az egyiken és kicsi a másikon. Sok oka lehet, az olaj így is magasan van esés után, és jó profitabilitást ígér ezeknek a cégeknek, szerintem még $70 körül is.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.