Szerintem nagyon valószínű, hogy ez volt az alja. Arslan Ali (FXEmpire) is ezt említette jelentős támaszként, egész pontosan 2,866-ot az áprilisin, ami a májusin nagyjából a 2,825-nek felel meg.
NG, H1-en a 19.-től behúzott csökkenő vonalakat vagy most töri át fel, vagy jól útjába áll és jön a By nagy-piros gyertyája.. izgi, ezért vettem próbának én bolond!:)
Pontosan ezért EU jogilag befékezte az elkövetkező 150 évre ennek ratifikálását. Ezután mondjuk logikus, hogy usa befektetéseket visszafogják, dollár kitettséget csökkentik, usa piacról és állapapírokból szép csendben kiszállnak. Ezek a barmok tényleg nem értik, hogy a világ legnagyobb kereskedelmi blokkját és legnagyobb fizető ügyfelüket egyben hitelezőjüket fenyegetik éppen. Lesznek mások, akik szívesen szállítanak ide (Kanada, Mexico, stb.). Ez már a cárnak sem működött, az is ráfaragott vele.
Kereskedők több 100 millió dollárnyi olajügyletet kötöttek percekkel Trump bejelentése előtt. -A BBC piaci adatokra hivatkozva azt írja, a kereskedési volumen kb. 15 perccel azelőtt ugrott meg, hogy az elnök egy közösségi médiás bejegyzésben közölte a döntést. Az olaj ára a bejelentés után meredeken esett, percek alatt 14 százalékkal zuhant. Azok a kereskedők, akik az váratlan lépésre fogadtak, nyereséget érhettek el.https://www.msn.com/hu-hu/hirek/other/keresked%C5%91k-t%C3%B6bb-100-milli%C3%B3-doll%C3%A1rnyi-olaj%C3%BCgyletet-k%C3%B6t%C3%B6ttek-percekkel-trump-bejelent%C3%A9se-el%C5%91tt/ar-AA1Zjud1?ocid=m
Tegnap pontosan megsaccoltad, hogy 85-ről fordulni fog, gratuláció ezért. Én is a 85-öt, illetve a 95-öt azonosítottam jelentős szintekként, amelyek meghatározóak a rövid távú árfolyammozgás szempontjából. Ugyanakkor én úgy gondolom, hogy ez egy átmeneti sávozás a középtávú emelkedő trendben, ami a tegnapi nagy esés ellenére érintetlen marad.
Szaki, szakad ez, mint a gatya... nem sok bizodalmam van, szinte mindent lejjebb váltottam, számomra most a 2.7 a minimum cél, hogy kivágják a felső certit..
Lehet, hogy jelen helyzetben ez furcsán hangzik, de én egy napon belül 2,97-re várom, két-három napon belül pedig 3,06-3,1 körülre. Jövő héten szerintem már át fogja lépni tartósan a 3,2-t is. Ettől függetlenül szerintem Trump iráni tárgyalásról szóló bejelentése egyszerűen egy kacsa.
Lényeg, hogy 24 óra alatt lehet 75 is meg 100 felett is, geopolitikától függően. Én inkább akkor tradelek olajat, amikor nincs ennyire a fókuszban. Akkor nincs is senki ebben a topicban :)
Henry Hub lejjebb megy. A lejárat közel van, sajnos az is előfordul, hogy az adott lejárat már megy a kukába, és a következő kezd emelkedésbe. 2 nap múlva lejár az áprilisi, 2 nap szenvedés jön, a rollover csütörtökre esik, a tározói jelentés napjára. Ha nagyon leszakad a májusi, pénteken megvehető, vagy akár csütörtökön is.
Életveszély ez most. Én esést várok, de nagy felpattanásokkal. 2022-ben volt egy nagy zöld heti gyertya (+23%), egy afeletti nyitás következő héten, amit levertek és 7 hétig esett (-24%), utána 8 hét alatt 30% rali. Most is hasonló a helyzet, de nagyobb a volatilitás, 30%-os a god candle, 30% esésen a csúcsról már 2 hét alatt túlvagyunk, én úgy látom 100 felett lőnek a longokra egyelőre, de ez azt is jelenti, hogy simán lehet 100 akármelyik nap. Nem shortolnám itt. 75-76 körül longolnám, de csak olyan derivatívával, ahol nem arányos a veszteség (opció). 100 felett hasonló módon shortolnám, persze ezeket a szinteken nem veszem-eladon vakon, hanem megnézem, ott mi történik. 4 órás gyertyák zárását, 9h, 13h, 17h, 19h magyar idő szerint. Röviden, lejjebb várom hosszabb távon, de bármelyik percben lehet $100.
Ez szépen bejött, grat! Mit gondolsz, ez már a trendforduló? Csökken a fel-le recegés amplitúdója és inkább a trendszerű gyengülés jön? Az előbbi beírásodban is megkérdőjelezted a 125-öt, mint lehetőség. Mert akkor lassan el kell kezdeni vásárolni egyéb eszközöket.... Meg a shortokat leépíteni. Mintha kezdeni hinni a nép a sárgahajúnak, ezúttal kivételesen nem csak blöff, meg szöveg van a megállapodási kilátásról?!
Ez egy index, részvények vannak benne. Ezek a részvények ma zöldek. Egyrészt risk-on hangulat van, másrészt nem feltétlen mozognak az olajcégek az olajárakkal. Elképzelhető például hogy nagy játékosok kivontak pénzt a részvényekből az elmúlt hetekben, vagy megnptt a short interest ezeken a cégeken, és most visszaszállnak vagy zárják a shortot. A cég értékét a kilátások határozzák meg, a negyedéves jelentésekben várt bevétel és profit. Magasabb olajár mellet a bevétel magas lehet, de a profit nem feltétlen. Van aki kitermel neki biztosan, a finomítóknak a finomítói árréstől függ, ami lehet hogy ma magas maradt (nem néztem). Vannak akik csővezetékeket meg infrastruktúrát építenek. Van aki mindent csinál, mint a legnagyobbak. Maga az olaj határidős ügylet, adott lejáratig kereslet-kínálat, eshet az egyik határidő miközben a másik emelkedik, lehet nagy a short interest az egyiken és kicsi a másikon. Sok oka lehet, az olaj így is magasan van esés után, és jó profitabilitást ígér ezeknek a cégeknek, szerintem még $70 körül is.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.