Szulofalum, ahol 30 eves koromig eltem, mára ukran, orosz tulajokkal van tele. Még templomot is epitetek nekik, vagyis elkezdtek, aztan felbemaradt, pedig mar majdnem kesz. Persze van nemet is, keves.
Nem olvastam. Hova? Ukrajnába vagy Magyarországra? Volt szülőfalum, ahol 9 éves koromig éltem, fele már német tulajdonban van, a lakóházak vonatkozásában. Az értelmesebbje már onnan is költözik. :)
Kiváncsi vagyok, ha nálunk is az történne, mint a 254 megyéből álló Texasban, a világ legliberálisabb államának lekésőbb csatlakozott tagállamában, akkor ahhoz mit szólna az EU, az Európa Tanács, stb. . Texas főállamügyésze letartóztatási parancsot adott ki az állam demokrata képviselői ellen, akik előtte elmenekültek az államból. Ez nem vicc, nem is valami AI-generálta kamu. . Texasban valami egészen érdekes történik, aminek nagyon kevés nyoma van az európai sajtóban. . Texasban egy választókerületi reform (a demokrata oldal szerint: választási csalás előkészülete) zajlik, amit az ottani képviselőház kellene hogy elfogadjon. A republikánusok többsége ehhez egyértelműen megvan - ezért a demokraták úgy döntöttek, hogy eltávoznak az államból, és nem vesznek részt a képviselőház ülésén (ami így határozatképtelen lesz, nem tud döntést hozni). . Most a főállamügyész parancsot adott a helyi fegyveres szerveknek, hogy fogják el és hozzák vissza a képviselőket - és egyben a szóba jövő más tagállamok bíróságainál letartóztatási parancsokat kezdeményezett. . A történet annyiban nem egyedi, hogy 2003-ban és 2021-ben a demokraták már próbálkoztak ilyen obstrukcióval, csak akkor a főállamügyész megmaradt a helyi letartóztatási parancsnál, és nem kérte annak más államokban történő végrehajtását. . A demokrata képviselők egyébként Chicago egy elővárosában vannak, de a texasi kérelmet nem ott adták be (az egy keményen demokrata körzet), hanem egy attól messze, de még mindig Illinois-ban levő másik megyében, ahol republikánus főként a terület. . Paxton asks Illinois court to enforce warrants against Dems | The Texas Tribune
https://hvg.hu/360/20250805_soskut-akkumulator-probauzem-Andrada-fekete-por-felvetelek Titokban volt Sóskúton próbaüzem, hogy engedély sem volt. Mindegy itt a tiltakozás aláírás, közgyűlés észak orbánisztában semmi se ér semmit!!! Minden mocskos lett ahogy sejthető volt. Ilyen mikor a rohadék banda minden áron el ránk akarja szarni a szemtét!! Tudom ajánlani Hatvanpusztára egy ilyen szépséget viktátor dácsájába!!
Idokozben helyreallt a EESZT rendszere. Diszkret bája a dolognak, a problema akozben kepett fel, mialatt a kormanyzo part 101%-kal (mert ugyen orbantol tudjuk minden szamhoz hozza lehet adni meg egyet) tolja a digitalis hadviselest, nem mas ellen, mint az immaron egyertelmu kormanyvalto hangulat ellen. Nem gondolnam, hogy trollkodas aldozata lett a rendszer, hiszen a leallason embereletek mulnak. Minfeneszre sok a leallas mostanaban, MBH, DAP, EESZT... Erre kiderul milyen rafkos a lazar miniszterunk, ketszer erteksitenek helyjegyeket a vonaton. Mindez nem baj, adoforintjaink jo helyre mennek. Nezopont kerdese
Azért, ha elfogultság nélkül megnézed a hozzászólását, akkor a stílusa nem tükröz kulturált vitastílust, pedig amikor megerőlteti magát, egész jó diskurzusokat, sőt még vitákat is lehet folytatni Fsocietyvel. Az első szabály, ne kritizáld a modit, mert abból nem biztos, hogy jól jössz ki, ha nem is éppen akkor, de később már lehet. Második - szintén saját tapasztalaton alapuló szabály - minden modi másra ugrik. Amikor egy hozzászólásomat egyszer elküldtem azt gondoltam, hogy van benne olyan kifejezés, ami miatt felfüggeszthetnek. A topictársak jelezték is, hogy - akkor is - feljelentettek. De nem függesztettek fel. Ugyanakkor volt olyan, másik hozzászólásom, amiben egy másik hozzászólót idéztem, természetesen idézőjelben, amiért pedig engem felfüggesztettek, aki pedig eredetileg írta, azt nem. Egyébként általános megfigyelés, hogy ez a fórum sokkal szigorúbb, mint a META moderátorai, ahol az itteni, modik szerint felfüggesztésre okot adó hozzászólásoknál sokkal durvább, személyeskedőbb és alpári hozzászólásokat sem szankcionálják.
Fürge volt a modi, amikor meg kellene, nem csinál semmit. Érdekes moderálási szabályok vannak. Vannak, akik bármit írhatnak bármilyen stílusban. Vannak, akik egyes topic moderátorok, akik ok nélkül kirakhatnak embereket, ezeknek nincs köbetkezménye rájuk nézve. Nekem innentől több bizonyíték nem kell, hogy a PF szigorúan védi a fidesz propagandistáit, akik írhatják itt büntetlenül a baromságaikat. Sebaj PF, még 8 hónap...
Ó, már megint felfüggesztettek a hónap végéig? Néha nem igazán értem a moderálási szabályokat... kridával szemben abszolút nehéz megőrizni sokszor a türelmet és ügyelni, hogy egy-egy válaszban ne lépje az ember túl a határokat, mert röviden, bicska nyitógató, amiket és ahogyan ír. Nagyon fürge volt va
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!