Topiknyitó: Dezso_Laszlo 2011. 08. 19. 18:39

Paksot le kell bontani, új energiastratégia kell, biometánnal és GDP-növeléssel  

link



Mindenki a saját szemével olvassa: micsoda bődületes ökörség a Fellegi-Bencsik páros által összehozott NEMZETELLENES STRATÉGIA, amely csak az energialobbi környezetrombolását szolgálja.



A mezőgazdaság energetikai fejlesztése a legfontosabb, amellyel 12 millió CO2tonna/év üvegházhatás-keltés akadályozandó meg, cca. 1,0 ... 1,3 millió használatlan termőföld kerül - a lehető legkíméletesebb, egyúttal legalacsonyabb munkaigényű - művelés alá, ... de az sem elhanyagolható szempont, hogy a családi agrárgazdaságok éves nettó árbevétele átlagosan 2 millió forinttal nő, hatalmas mennyiségű építési megrendeléshez jut az építőipar és mintegy 90 ezerrel több munkahely keletkezik, mint a minden szempontból kártékony Paks-bővítéssel.



A családi/osztott áram- és melegvíztermelést kell támogatni, mert ez fogja helyettesíteni a 10 ÉVEN BELÜL FELSZÁMOLANDÓ VEZETÉKES ÁRAMRENDSZERT.



A járműpark CNG-re való átállítását kell támogatni.



Igen nagymértékű ENERGIATAKARÉKOSSÁGOT kell támogatni, hiszen az ország energiaigénye HUSZADÁRA CSÖKKENTHETŐ.



Nna. Ez energiastratégia, ugyanis az EGYRE GYORSULÓ GLOBÁLIS MELEGEDÉS LEÁLLÍTÁSÁT összekapcsolja a GDP NAGYMÉRTÉKŰ NÖVELÉSÉVEL!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
emerald 2023. 05. 06. 07:52
Előzmény: #813  Dezso_Laszlo
#819
"Gyanítom, profitálnak jónéhányan a topikból, de gondosan ügyelnek arra, nehogy tudomásomra jusson"
Bárcsak így lenne! Ha esetleg hasznot hozna valakiknek, azzal a Te, a családod és a bolygóng is óriásit nyerne!
.
Kérlek szépen írj mindent továbbra is.
Személy szerint hálásan köszönöm Neked, mindazt, amit eddig is tettél!
Talán még pár értelmesebb embernek is felnyitod a szemét. Akik megértve, tevőlegesen foglalkoznak majd a munkáddal, illetve viszik tovább.
emerald 2023. 05. 06. 07:43
Előzmény: #814  Dezso_Laszlo
#818
Amíg mindenki, a politikusok, nagytőke, a saját bőrükön, ill családjukén nem tapasztálják az óriási következményeket, addig semmi nem számít. Csak a pénz, a vagyon felhalmozás.
.
Remélem, ha későn is, de hasznosítják majd a munkáid, tanácsaid.
.
Én nem tudom és lehetőségem sincs megmenteni a világot. Ami a saját életvitelemet érinti, ha mindenki annyit tenne ebben az országban....., hát akkor itt környezeti és gazdasági csoda lenne.
A szűk környezetemben adom át az információt, látókör bővítésként.
Illetve tevőlegesen csökkentem a hasznosítható hulladékot.
Közben pedig jelzem, össze kell tartanunk, mert szükségünk lesz egymásra.
emerald 2023. 05. 06. 07:09
Előzmény: #813  Dezso_Laszlo
#817
Akkor tán félreérthetően fogalmaztam.
Személyes kapcsolat alapú, kisközösségekre gondoltam.
Például:
A többség annyra immunis másokra, hogy inkább kidob mindent, mint hogy oda adja valakinek.
Én mások feleslegének és a sajátomnak is végfelhasználót keresek. Csak olyat, aki értékeli és szüksége van rá.
Ez működik. Sőt, némelyekkel kölcsönösen.
Dezso_Laszlo 2023. 05. 06. 04:54
#816
Ez elgondolkodtató:
Korlátozzák a Nestlé és a Danone ásványvízkútjait is a francia aszály miatt (vg.hu)
Na és mi van a francia atomreaktorok hűtésével, ami azért fontosabb egy hangyányival az ásványvíznél ... hisz a francia áramtermelés 96 %-a atomáram!!! A vg.hu eltévesztette a házszámot?
Dezso_Laszlo 2023. 05. 06. 02:53
Előzmény: #814  Dezso_Laszlo
#815
kieg.
.
A jelek szerint egy lobbi-csoport kifejezetten zsákutcákba irányítja a kormányt. Mert az, hogy villamosenergiaipari szakértők alapvető villanyszerelési tudással sem rendelkeznek, az nehezen elképzelhető, emiatt a szándékos kártevést vélelmezhetjük.
Dezso_Laszlo 2023. 05. 06. 02:36
#814
A pazarlás folytatódik és az idő is múlik:
Megdupláznák az energiatárolók kapacitását, 58 milliárd forintra lehet pályázni - Napi.hu
Akkumulátoros energiatárolás nagyban, ez az ostobaság non plus ultrája.
Igen, lehet puffertárolásra használni akkukat (mert a terhelés dinamikus változását jól bírják), de azzal tisztában kell lenni, hogy a tárolási veszteség 50 % körüli ... és a veszteség - legalábbis ma még - nem hasznosítható.
Összehasonlításul: a DMFC villamos hatásfoka ugyan még ennél is alacsonyabb, de a hulladékhő viszonylag jól hasznosítható, az összhatásfok jóval magasabb lehet 50 %-nál. Az pedig csak hab a tortán, hogy a ma használatos méregdrága - hosszú élettartamú - akkuk sem bírnak 10 évet, a DMFC viszont gyakorlatilag korlátlan élettartamú ...
Dezso_Laszlo 2023. 05. 05. 22:50
Előzmény: #812  emerald
#813
Óóóó, közösség-építés ... hát ez a net biztosan nem való erre. Ami engem illet, 12 éve tépem a számat, hogy egy kis eredményt elérjek, de maximum annyit érek el, hogy lemond valaki - egy piti miniszter vagy hasonló - a posztjáról, ... ha ugyan ez eredmény. Gyanítom, profitálnak jónéhányan a topikból, de gondosan ügyelnek arra, nehogy tudomásomra jusson, úgyhogy közösséget NEM ITT fogsz építeni, az tuti.
1974-ben a diplomamunkám egy globális számítógép-hálózat volt, amely a helyes döntéseket támogatta volna. Amit aztán a postaláda-rendszer, majd a CompuServe, végül az Internet megvalósított, az ennél lényegesen kevesebb. De ez van. Talán még akkor is lesz, amikor a nukleáris robbanások végeztek az egész Élővilággal ...
emerald 2023. 05. 05. 21:48
Előzmény: #811  Dezso_Laszlo
#812
Ezt én nem tudom.
Mindössze azt látom, hogy az értelmes kevesek sem első számú problémaként kezelik a környezeti és energia katasztrófát.
.
Saját életemet tudom csak befolyásolni. Nálam már az első számú prioritás az, hogyan készüljek mindezekre.
Pl:Vidéken egy vályogházat hozok rendbe. A kertet ligetesen fásítom.
Vannak még terveim, de most nem magamról akarok írni.
.
Azt hiszem, a legfontosabb, a közösségek építése lenne.
Szükségünk lesz egymásra. Ugyanis, az összetartás, fizikai és mentális segítséget nyújt.
Ezt már most el kell kezdeni.
Autoriter rendszerünktől(kormányunk, ill.nagytőke), jót nem igen remélhetünk.
Dezso_Laszlo 2023. 05. 05. 20:25
Előzmény: #810  emerald
#811
2070? Dehát azt meg is kellene érni! A jelenlegi helyzet az, hogy egy atomhatalom egyre közelebb kerül ahhoz, hogy ha vesztésre áll, bevesse a hidrogénbombát. A népesség-csökkentésnek ez is egy módja, az ostoba üzleti világ e felé taszigál minket ... és 10 év múlva nem lesz erre gondunk, a jelek szerint.
emerald 2023. 05. 05. 20:08
Előzmény: #801  Dezso_Laszlo
#810
De jó Téged olvasni :)
Végre, valaki, aki tovább lát az orra hegyénél!
.
Túlnépesedésről:
2070-2100-ra meddővé válik a társadalom. A saját környezet szennyezése miatt.
Dezso_Laszlo 2023. 05. 05. 19:53
Előzmény: #808  Dezso_Laszlo
#809
kieg.
Amúgy a mennyiségek kérdésében könnyen be lehet tévedni az erdőbe. Egy 200-éves gazdasági recesszió - a jelenlegi, koncentrált termelésű, óriási területi egyenlőtlenségekkel terhelt, ALACSONY ENERGIAHATÉKONYSÁGÚ, TÚLZOTT KERESKEDLMŰ - globális rendszerrel nem valósítható meg, az ellenszél - profit-oldalról - túl erős. Csakhogy a Hőkatasztrófát meg kell előznünk, ha túlélni akarunk.
És ha még csak recesszió lenne. De a végén egy 52-milliós globális népesség marad, amely túlnyomórészt területi autarkiával rendelkezik. Emiatt pl. autókra nem lesz túl nagy szükség. És ha még csak az autóipar 1/100-ad részére zsugorodásáról lenne szó. De pl. a DMFC-meghajtású kocsikba csak 1 (azaz egy) darab akku kell, a jelenlegi 1000-körüli darab helyett. És az sem Li-ion, ... ezért FELHÁBORÍT, AHOGY A KORMÁNY MINDEN MAGYARORSZÁGI POLGÁRTÓL ELVESZ 10 EZER FORINTOT ÉS KIHAJÍTJA AZ ABLAKON, amikor a debreceni akkugyár vízellátását próbálja megoldani.
Dezso_Laszlo 2023. 05. 05. 19:17
Előzmény: #806  euler
#808
De elnézést, ha a pv-panel villamosáramát arra használjuk, hogy széndioxidból és vízből metanolt és oxigént állítsunk elő (DMFC, áram-input), azzal AZ ÁRAMOT TÁROLTUK, vagyis a villamosáram termelése és fogyasztása NEM AZONOS-IDEJŰ! Az általad idézett "rendszerirányítás" a jelenlegi - elavult, GLOBÁLID MELEGÍTŐ - helyzetet ábrázolja, kukába vele, ... mihelyt kiváltottuk 1 OSZTOTT (egyenletes höterhelésű) villamosáram-termeléssel, 2 DMFC-rendszerekkel, 3 - tartálykocsikkal (amelyeket egyéni vállalkozók is üzemeltethetnek, az MVM fölösleges lesz), 4 DMFC-meghajtású villamos fogyasztókkal (autók, háztartás, stb.).
euler 2023. 05. 04. 21:25
Előzmény: #806  euler
#807
euler 2023. 05. 04. 21:20
Előzmény: #805  Dezso_Laszlo
#806
Ilyen az a "rendszerszabályozás", képben:
https://alteo.hu/wp-content/uploads/2019/05/szabalyzo_kozpont.jpg
Dezso_Laszlo 2023. 05. 04. 18:31
#805
Idézet az MVM.hu-ról:
"A termelői portfolió bővítése során a kereskedelmi szempontok prioritása érvényesül a rendszerszabályozás és az ellátásbiztonság érdekeinek messzemenő érvényesítése mellett."
Ebből egyetlen szó sem igaz. Ugyan miféle "rendszerszabályozás" az, amely erkölcsileg SZÉLSŐSÉGESEN ELAVULT, KÖRNYEZETSZENNYEZŐ!!! És egyáltalán: a metanol-korszak paradigmájában hol a helye - van-e helye - rendszerszabályozásnak? ÉBRESZTŐŐŐ!!!
Dezso_Laszlo 2023. 04. 29. 15:48
#804
A hazugság-kampány sajnos áldozatokat téveszt meg. Már megint egy áldozat, ezúttal Trudeau:
Atomenergiába fektetne a zöldpárti kormány (magyarnemzet.hu)
Bár Kanada helyzete - alacsony népsűrűsége miatt - kedvező, igen erős túltermelése van, a lakosság igényei meg sem közelítik a GDP-t. A zöld világrenddel ütközik ez az export-orientált szerkezet, Kanada elvesz más nemzetek jólétéből is.
Hogy mindezt megtévesztve támogatja a miniszterelnökük, az egy dolog. Nyilván ő sem hallott hőtermelés és hőszennyezés fogalmakról.
Közben az egyre kevesebb idő múlik ...
Dezso_Laszlo 2023. 04. 26. 14:05
Előzmény: #802  Dezso_Laszlo
#803
Dezso_Laszlo 2023. 04. 26. 13:57
#802

Ez érdekes.
On The Other Hand - Portfolio.hu
A cikk szerzője arra hívja fel a figyelmet, hogy az IPCC legújabb közleménye - a 2015. utáni részében - mégcsak nem is a valós adatok alapján készült. A hazugság-kampány meddig fokozható és KINEK KÖSZÖNHETŐ?
Mindazonáltal - amellett, hogy semmilyen megoldást nem ad a problémakör egyetlen részére sem - futólag megemlíti a GLOBÁLIS TÚLNÉPESEDÉST.
A cikk jó példa arra, hogy igazat mondani csak egyféleképpen lehet, hazudni végtelen sokféleképpen, ezért semmiféle hazugság-kampány nem lehet sikeres, az ebbe való befektetés ablakon kidobott pénz.
Ami pedig az OAH legújabb húzását illeti, remélem, nem fognak emiatt fejek hullani, mert Paks-II már úgyis halott projekt, az infláció és a késedelem a fixáras projektet megölte.
Dezso_Laszlo 2023. 04. 19. 21:38
#801
Ez aztán elgondolkodtató:
Klímaváltozás: ki a felelős, és ki tegyen ellene a magyarok szerint? | 24.hu
Amikor annyira nyilvánvaló, hogy A GLOBÁLIS TÚLNÉPESEDÉS az elsőszámú probléma, miért sorolják azt az emberek csak a 8. helyre??? Szvsz óriási szerepe van ebben a közgazdászok hamis ill. szűklátókörű véleményeinek, amelyek szerint "a gazdasági  recesszió egyértelműen káros jelenség, amelynek sikeres kezelése lehetetlen".
Csakhogy ez nem igaz, pontosabban csak a jelenlegi gazdasági-társadalmi rendszer egy részére (nagyjából a nem-agrár rétegre) igaz. A múltban számtalan recessziót éltünk már át és akik TEMÉSZETKÖZELI életmódot folytattak, azok bizony nyertek a recesszión. Ez a mi jelenlegi rendszerünk alapjait (nyersanyagait) tekintve TERMÉSZET-ELLENES, kizsigereli a természetet, folyamatosan csökkenti a biológiai sokszínűséget, NEM FENNTARTHATÓ!!!
A probléma viszont összetett, csak  nemzetközi, KÖTELEZŐ egyezmény hozhat létszámcsökkenést. Nem kis csökkenésről van szó, egykével 2 évszázad szükséges. Tekintettel az idézett válaszadók összetételében az agrius/alius arány ismeretlenségére, az is ismeretlen, hogy az agrárlakosság körében helytálló-e a vélemény, vagy sem.
Mindazonáltal az energetikai probléma egyszerűbben megoldható, ... már t.i. ha nekikezdünk. Az Orbán-kormány egy évtizede szabotálja még ezt is ... és az "ellenzék" asszisztál hozzá.

Topik gazda

Dezso_Laszlo
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek