Spotlight

Regisztráció: 2008-12-04 00:57:32

Hozzászólások száma: 132

Utolsó hozzászólás: 2022-11-25 10:32


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

13 897
2023. 08. 11. 06:16
5 681
2024. 07. 09. 10:16
101
2023. 04. 06. 15:45
2 569
2024. 07. 09. 17:23
3 094
péntek, 13:13

utolsó 20 hozzászólás

ERSTE NetBroker 2022. 11. 25. 10:32

Igen, korrigálom magam, sikerült végül venni ETF-et, 1 napot kell várni csak végül. Akkor szerencsére ugyanúgy működik, mint a Random Capitálnál.
Tehát tegnap vettem forintért eurót, és ma tudtam belőle venni ETF-et euróért.
ERSTE NetBroker 2022. 11. 25. 08:58

Jaj ne, tényleg T+3, közben van hétvége is, tehát váltottam november 25-én, és november 29-én fog teljesülni.
Random Capitálnál általában azonnal teljesült, néha volt olyan hogy csak másnap, mert két devizapiac elszámolási ideje más volt, de nem emlékszem soha olyanra hogy T+3 lett volna (forintról euróra).
Ha a Random Capital meg tudta oldani, akkor az Erste miért nem? Megvették a Random Capitált, tehát a know-howt is átvették.
Valaki tudja ennek a technikai hátterét,hogy miért T+3 nap az elszámolás?
ERSTE NetBroker 2022. 11. 24. 20:25

De ezt nem értem, mert olyan lehetőség is van, hogy forintért veszek eurós ETF-et, és akkor a vételi tranzakcióval egy időben átváltja a forintot euróra és vesz is belőle ETF-et azonnal.
Ehhez képest én most azt csináltam, hogy átváltottam a forintot euróra, és utána akartam külön lépésként euróért venni ETF-et, de erre mondta hogy nincs elég euróm.
Nem látom ebben a logikát. Ha forintért azonnal tudtam volna euróban venni ETF-et (devizaváltással egybekötött tranzakció keretében), akkor most meg miért nem engedi a rendszer, hogy előszor én váltom át kézzel és aztán veszek euróért ETF-et?
Esküszöm megnéztem a neten leírást és magát a Netbroker kézikönyvet is, de pont a lényeget nem írja le, pl. a devizaváltáskor nem írja le, hogy mennyi idő és mennyibe kerül. Azt sem írták le sehol egyértelműen, hogy hogyan kell pénzt beutalni, pl. milyen számlaszámra.
Szóval végülis csak a lényeg hiányzik a leírásokból...
Random Capital weboldalán szépen le volt minden vezetve aprólékosan.
ERSTE NetBroker 2022. 11. 24. 16:44

Ma váltottam forintból eurót a Netbrokeren, most vennék eurós értékpapírt, de ezt írja:
"Ehhez a tranzakcióhoz nem rendelkezik elegendő devizával.
Adjon meg kevesebb összeget, vagy próbáljon meg váltásos megbízást megadni!"
De van elegendő euró, az biztos. A számlaegyenleg azt írja , hogy a deviza váltás jelenleg elszámolás alatt van. Ezek szerint még várni kell, amíg be tudom fektetni az eurót? De mennyit kell várni? A visszaigazolás azt írta, hogy a váltás sikeres volt, tranzakció lezárva.
ERSTE NetBroker 2022. 11. 24. 16:23
0,66%-ért tudtam végül forintért eurót venni a Netbroker felületen.
ERSTE NetBroker 2022. 11. 24. 13:15

Így első blikkre nekem jó drágának tűnik a CIB eBroker.
Ha TBSZ-t is akarsz nyitni (márpedig miért ne akarnál, hiszen sokat lehet vele spórolni), és értékpapír számlát nyitnál ETF, részvény, stb. kereskedéshez Magyarországról, akkor én csak ezt a kettőt tudom ami emberi áron van: Erste Netbroker és KBC Equitas.
Volt ugye eddig a Random Capital ami a legjobb volt, de annak már sajnos R.I.P.
Interactive Brokers lenne még jó, csakhogy ott nincsen TBSZ. Ha lenne náluk TBSZ akkor ők lennének a tuti.
TBSZ nélkül viszont hiába olcsóbb valami, nem éri meg, mert annyit buksz az adón, hogy megéri inkább TBSZ-t nyitni egy drágább magyar brókernél.
Van még a Magyar Államkincstár állampapírhoz, de az már más kategória, ott részvényt nem tudsz venni, csak megemlítem még mint lehetőséget.
ERSTE NetBroker 2022. 11. 24. 13:06

Nekem mindegy, hogy minek hívod a Revolutot, de keress rá a Google-n erre: "revolut fiók zárolás", és olvasd el a találatokat amik kijönnek.
Nekem nem éri meg ezt a kockázatot, hogy esetleg zárolják a pénzt aztán én fussak a pénzem után, mindezt pár ezer forintos (vagy akár pár tízezer forintos, még úgy sem érné meg a kockázatot) spórolás érdekében.
Attól még hadd dühöngjek a magas devizaváltás díja miatt :)
random capital 2022. 11. 24. 12:17

Ersténél most van az első tranzakcióm, mióta átkerültem oda a Random Capitáltól.
Jött egy "kellemes meglepetés", eddig a Random Capitálnál 0,3%-ért tudtam forintot euróra váltani, most viszont az Erste 0,7%-ot kér a devizaváltásért :(((
Az vigasztal, hogy a KBC meg még többet, 1%-ot kérne...
ERSTE NetBroker 2022. 11. 24. 11:29

Igen, én úgy látom hogy 0,7% a devizaváltás díja, amikor forintot váltok euróra (tőzsdei nyitvatartás alatt).
A Random Capitalnál 0,3% volt a díj.
Tehát 133%-kal nőtt a devizaváltás díja a randomos időkhöz képest !!!
Mondjuk még mindig jobb mint a KBC-s 1%-os díj.
ERSTE NetBroker 2022. 11. 23. 17:47

https://www.mnb.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2022-evi-sajtokozlemenyek/az-mnb-ismetelten-felhivja-a-figyelmet-a-revolut-hasznalatanak-kockazataira
"Az MNB határozott álláspontja, hogy a Revolut Banknak az ügyfelek védelme érdekében itthoni leánybankként, magyarországi székhellyel és tőkeerővel, s a hazai jegybank felügyelete alá tartozó intézményként kellene végeznie tevékenységét. Az MNB jelenlegi ismeretei szerint a társaság státuszában legalább jövő évig nem várható változás, addig is online határon átnyúló szolgáltatóként működik. A hazai ügyfelek így továbbra sem tudják Magyarországon rendezni betétbiztosítási, fogyasztói vagy elszámolási jogvitájukat."
ERSTE NetBroker 2022. 11. 23. 17:44

Mert nagyobb összeget utalnék és nem akarom hogy bentragadjon a Revoluton. A Revolutnak van fizikai ügyfélszolgálata Magyarországon, ahová be tudok menni és verni az asztalt személyesen? Nem tudok róla, tehát mivel nem akarok a virtuális ügyfélszolgálatukkal hadakozni, ezért ez az opció felejtős. Keress rá a neten a Revolut sztorikra, amikor befagyasztják a pénzt, aztán sok sikert. Nem bohóckodunk ilyen dolgokkal pár ezer forintos megtakarítás miatt.
De ezt nem hiszem el, hogy az Ersténél nem lehet megtudni a devizaváltás díját előre. Ha csak spread van, az is költség, az ügyfél fizeti meg a spreadet és a bank nyeresége lesz, ugyanolyan díj mint a számlavezetési díj vagy a vételi jutalék.
Esetleg aki mostanában váltott az Erste Netbrokeren belül forintot euróra, meg tudná mondani hogy mennyi volt a spread a középárfolyamhoz képest, hány százalék?
ERSTE NetBroker 2022. 11. 23. 15:04

Jó , nem értem a devizaváltást.
Nincsen leírva ez sem rendesen. A Randomnál bele volt írva a kondíciós listába egyértelműen. Az Ersténél mégis hol van leírva feketén-fehéren hogy mennyibe kerül a devizaváltás?
Forintot váltanák euróra.
A Netbrokerben rámegyek Kereskedés - deviza ügyletek menüpontra. Itt kell a forintot átváltani euróra?
Itt meg tudom nézni az árfolyamot. Jól gondolom, hogy fix díja nincs a váltásnak, hanem a középárfolyam eltérése lesz (spread) a díj?
De akkor viszont én kb. 0,7%-os díjat számoltam ki, ennyi a deviza árfolyam eltérése a középárfolyamtól. Ez lehetséges? Ha ez tényleg ennyi, akkor nem vagyok boldog, ez megint csak durva emelés lenne a Random devizaváltás díjához képest, ami csak 0,3% volt!
ERSTE NetBroker 2022. 11. 23. 14:50

Na megtaláltam, hogy hová kell utalni, nem volt egyszerű. A Random Capitalnál volt egy menüpont ,ahogy egyértelműen le volt írva, hogy milyen számlaszámra kell beutalni.
Még a netbroker kézikönyvet is megnéztem, de ott csak azt írja, hogyan lehet Erste bankszámláról átvezetni. Az egész kézikönyv egy szóval sem írja, hogyan lehet külső számláról beutalni.
Az információ - szerződések, adatmódosítás menüpontban meg kell keresni és letölteni az alapmegállapodás szerződést. Ebben van benne az elején az "ügyfél számlaszáma" rész.
Most megyek kiderítem a devizaváltást, mert az sem túl egyértelmű.
ERSTE NetBroker 2022. 11. 23. 13:26

Random Capitaltól tettek át az Erste Netbrokerbe.
Azt szeretném kérdezni, hogyha külső (nem Erste-s) bankszámláról szeretnék forintot utalni az Erste értékpapírszámlára, akkor jól látom, hogy a bal oldali Információ - személyes adatok menüpontban, a "KELER számlaszám" sornál lévő forintos bankszámlára kell utalnom? Aztán ha beérkezett, akkor ezt a pénzt át tudom vezetni a Netbrokeren a TBSZ-re?
Aztán ha beutaltam forintot és EUR-ban szeretnék értékpapírt venni, akkor pontosan hogyan kell átváltani a forintot euróra, ezt csak a megbízásnál lehet, vagy lehet előtte is? Valamint nem találtam semmit a devizaváltás díjáról. Ezek szerint külön díja nincsen a devizaváltásnak, hanem annyi a díja, hogy a középárfolyamhoz képest rosszabb árfolyamon váltják át?
random capital 2022. 09. 14. 17:43

Úgy tűnik igen, akkor majd holnap próbálkozom.
Bár a GYIK nem ezt írja:
https://randomcapital.hu/gyik2
"17. Mikor tudok online konvertálni?
A magyar tőzsdei kereskedési napokon 8:00-23:00 óra között."
random capital 2022. 09. 14. 17:34
Miért nem tudok devizát váltani? Forintot váltanék euróra. Vétel normál - DEVIZA KONV - EURHUF
Beírom az összeget, de azt írja utána: "Hibás paraméterezés (Devizakonverziós megbízás jelenleg nem adható.)"
Pedig a GYIK ezt írja: "Mikor tudok online konvertálni?
A magyar tőzsdei kereskedési napokon 8:00-23:00 óra között."
Erste egyesülésig elment szabadságra a kereskedési rendszer vagy mi ez?
random capital 2022. 08. 08. 12:42

Köszönjük Erste hogy egy jól működő, olcsó platformot leromboltatok! Brutális díjemelés!
Én ETF-ekkel szeretnék kereskedni főleg német tőzsdén, TBSZ mindenképpen kell (hivatalos TBSZ, tehát nem ilyen dolog hogy ráfogom a számlára, hogy márpedig ez TBSZ, hanem hogy hivatalosan lehessen nyitni TBSZ-t a szolgáltatónál).
Van jobb megoldás vagy be kell nyelni a díjakat?
KBC Equitas 2021. 01. 19. 16:16
https://www.kbcequitas.hu/kozlemenyek/ujra-elerheto-a-frankfurt-certifikat-es-frankfurt-parkett-tozsde
Újra elérhető a Frankfurt Certifikát és Frankfurt Parkett tőzsde
KBC Equitas 2021. 01. 11. 16:49
https://www.kbcequitas.hu/landing-page/ugyfelelegedettseg-meres-akcio.html
KBC ügyfélelégedettség-mérés és 5000 Ft díjkedvezmény a fenti linken, 2021. január 17-ig kell kitölteni.
random capital 2021. 01. 06. 14:44
Mondjuk én még nem hallottam erről. Szerintem tranzakciós illeték csak utalásokra és készpénzfelvételre van, de devizaváltásra nincs tranzakciós illeték.

friss hírek További hírek