A Muddy Waters nem jelentette be az állomány 0,5% -át meghaladó rövid pozíció kialakulását kellő időben. A német pénzügyi törvény szerint ezt a bejelentést legalább egy nappal azután kell megküldeni, miután rövid távú pozíciót hoztak létre.
Igazad van! Nem sokkal ezelőtt a következőket irták! lFRANKFURT (dpa-AFX bróker) - A Wirecard részvényei csütörtökön erős ingadozással reagáltak az előzetes negyedéves adatok bemutatására. A kezdeti veszteségek után, akár 82 euró áron, megfordultak, és a közelmúltban alig egy százalékos nyereséget regisztráltak, 86,39 eurót. A JPMorgan elemzője, Sandeep Deshpande esetében a Wirecard számadatok a piaci várakozások alatt maradtak. A befektetőknek megoldásra van szükségük a problémákra, mielőtt újra meg tudnák dolgozni a jelenlegi eredményekkel - írta első reakciójában. Az első reakcióban Knut Woller, a Baader Bank a szilárd év kezdetéről beszélt a Corona ellenszél ellenére. Pozitívan kiemelte a társasági nyilatkozatokat az új ügyfelek vonzásáról.
Én továbbra is a Baader bankot kedvelem a legjobban. Célár megerősítve: 240 EUR
Törölt felhasználó2020. 05. 14. 10:21
Abszolút kívülállóként megtekintve a chartot nekem úgy tűnik, hogy a 31-45 €ur közötti tartomány felé tart a papír. Onnan esetleg jöhet(ne) egy méretesebb felpattanás.
Így van, 12K db-ot vettek jó 1 milla euróért... undorító a német sajtó is, kevés korrekt van, még a Motleysek is durván megváltoztak vagy az Aktionar... látványos az ellenszél...
Megpróbálták újra 80 alá szakítani, egyelőre a rohamot sikerült visszaverni... "szervezett (tőzsdei) bűnözés" folyik, akarom mondani a "befektetők" hangulata hullámzó.... ja persze.. mocskos játék folyik itt, nem kicsit, nagyon...
Ilyen növekedési ütem mellett - éves~30% -, valamint a 2020-as P/E ráta mellett - ~15 -, a shortolók gyakorlatilag olyanok, mint az egyszeri befektetó aki egy 30%–os kamatkörnyezetben -15%-ra köti le a pénzét. Biztos van benne logika, csak én nem értem.
Interessenkonflikt: Autor, Herausgeber, Mitarbeiter und NBC-Clubmitglieder halten selbstverständlich Aktien des besprochenen Unternehmens Wirecard. Somit besteht konkret und eindeutig ein Interessenkonflikt. Autor, Herausgeber, Mitarbeiter und NBC-Clubmitglieder beabsichtigen die Aktien – je nach Marktsituation auch kurzfristig – zu kaufen oder zu veräußern und könnten dabei von erhöhter Handelsliquidität profitieren.
A Bloomberg ezt bírta kinyögni Wirecard Hangs On to Full-Year Estimates, Stays Silent on Audit A számokról mélyen hallgat, de azért azt megint lehozza, hogy BaFin vizsgalat, tegnapi per, KPMG
Lehet vádolni a céget a múltban elkövet(het)ett stiklieiért, de amikor ilyen figyelem zúdul rá, árgus szemekkel figyelik a jelenben a legkisebb hibáit is, ráadásul a piac környezet sem támogató, nos ilyen helyzetben is ilyen eredményt produkálni az egészen elképesztő. De ami még elképesztőbb az maga az árfolyam, ez már bizony a múltbéli dolgokkal sem magyarázható.
Egy gyors összehasonlítás a vetélytárssal: Adyen market cap: 30 milliárd EUR (2020 P/E 150) Értékesítés 135,5 millió (+ 34%) EBITDA 63,6 millió (+ 16%) Wirecard market cap: 10 milliárd EUR (2020 P/E 15) Értékesítés: 700 millió (+ 24%) Ebitda 200 millió (+ 26%) A
Az előzetes adatok szerint a csoport értékesítése körülbelül 24 százalékkal növekedett, 700,2 millió euróra (2019 első negyedév: 566,7 millió euró). Az előzetes működési eredmény a kamatok, adók, értékcsökkenés és amortizáció (EBITDA) előtt 2020 első negyedévében körülbelül 26 százalékkal, 199,2 millió euróra emelkedett (2019 első negyedév: 158,0 millió euró). Az egyszeri kiadásokhoz igazítva az EBITDA 204,0 millió euró (+ 4,8 millió euró) körül lenne , ami 29 százalékos növekedésnek felel meg. A 2020-as pénzügyi évre az Igazgatóság megerősíti előrejelzését a kamat, adók, értékcsökkenés és amortizáció (EBITDA) előtti működési nyereségről Az 1,0–1,12 milliárd eurós tartomány elérése.
Wirecard