feherm

Regisztráció: 2006-05-07 19:06:57

Hozzászólások száma: 12

Utolsó hozzászólás: 2020-08-15 08:25


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Wirecard AG 2020. 08. 15. 08:25

Hol lehet a pertársasághoz csatlakozni és milyen feltételekkel?
Valahol olvastam én is erről,de nem találom mit kell csinálnom!?
Tartsunk életbe egy kis reményt,hátha valami aprópénzt vissza lehet szerezni??
Wirecard 2020. 06. 28. 17:28

Ma délutáni FAZ cikkből  kivonat
Faz Exkluziv . Első bírósági keresetek a Bafin ellen. Irta: Henning Peitsmeier.München.
A Wirecard pénzügyi csoport csődje után a német Bafin pénzügyi felügyeleti hatóságnak fel kell készülnie a kártérítési igényekre. Michael Leipold, a bank- és a tőkepiaci törvény ügyvédje mintegy 300 sérült Wirecard befektető nevében keresetet készít a hatóság ellen. "Jelenleg azt vizsgáljuk, hogyan tudjuk a Bafint felelősségre vonni" - mondta Leipold vasárnap az F.A.Z. Ügyvédi irodája pert is készít az EY könyvvizsgálói (korábban Ernst & Young) ellen, mivel úgy tűnik, hogy évek óta hamis pénzügyi kimutatásokat auditálnak. Ez fontos információkat tartott a befektetőktől.
Henning Peitsmeier
A Leipold nagy nemzetközi részvényeseket képvisel, mint például egy hongkongi vagyonkezelő, valamint azokat a kis magánbefektetőket, akik pénzt vesztettek a Wirecard részvényárának esésekor. Számos jel utal arra, hogy értékes követelések lehetnek mind az auditorok, mind a Bafin ellen. Miután Felix Hufeld Bafin elnök már jelentős hibákat követett el, az esélyek ismét növekedtek. "Maga a hatóság legmagasabb képviselője gondatlanságról beszél, és így megalapozta a kártérítési keresetet" - mondta Leipold
Wirecard 2020. 06. 22. 11:58

A  CASH internetes hirportál most megjelent cikk gépi forditása!
Wirecard korábbi főnökének, Braunnak el kell adnia a zálogkötelezett részvényeket
A tájékozott körök szerint a nemrégiben kicserélt Wirecard főnök, Markus Braun folyamatban van, hogy részvénycsomagjának nagy részét eladja a fizetési szolgáltatónak, amely mélyen részt vesz a mérlegbotrányban.
2020.06.22 09:54

Ezek olyan részvények, amelyeket 2017-ben letétbe helyezett 150 millió eurós kölcsön fedezetéül. Miután a Wirecard elismerte, hogy milliárd dollárt nem sikerült megtalálni, a társaság részvénye a múlt héten értékének 72% -át veszítette el. A tájékozott körök szerint szükségessé vált a biztosítékként letétbe helyezett részvényjegyek eladása.
A mai kereskedelemben a Wirecard értékpapírjai ismét 40 százalékkal esnek vissza.
A Bloomberg adatai szerint a 2002-ben vezérigazgatóvá kinevezett Braun június 19-én a Wirecard részvényeinek 7% -át birtokolta, így a társaság legnagyobb részvényese lett. Mint hallottuk, a Deutsche Bankkal eredetileg aláírt 150 millió eurós hitelkölcsön, amelyet a bank azóta eladott, segített befektetésének finanszírozásában. A 2017. decemberi kötelező bejelentés szerint 4,2 millió részvény letétbe helyezését jelentették.
Braun, a Deutsche Bank szóvivője, nem volt hajlandó kommentálni.
(Bloomberg / készpénz)
Wirecard 2020. 06. 18. 15:19
A 3115 sz cikk gépi forditása .               Még mindig nem hiszek a szándékos csalásban a Wirecardnál »
A szerdán készített készpénzinterjúban Mojmir Hlinka pénzügyi szakértő beszélt a Wirecard részvény mellett. Ma, a végleges jelentés elhalasztása után, ez akár 70 százalékkal is eshet. Hlinka kommentálja a készpénzt.
2020.06.16. 14:17
Interjú: Henning Hölder
Mojmir Hlinka, az Agfif vezérigazgatója, egy cserebeszélésben 2018. október 19-én.
Mojmir Hlinka, az Agfif vezérigazgatója, egy cserebeszélésben 2018. október 19-én.
Kép: készpénz
cash.ch: Hlinka úr, az EY könyvvizsgáló cég nem igazolta a Wirecard végleges jelentését. Pontosabban, hiányzott bizonyíték a közel kétmilliárd eurós vagyonkezelői számlán fennálló bankszámlaegyenlegről. Tegnap a készpénzinterjúban beszélt a Wirecard-szal kapcsolatos naivitásról, de kizárta a csalást. Két milliárd euró naivitás?
Mojmir Hlinka: Nem, és nagyon világosan mondom, hogy nem számítottam volna a végleges jelentés elhalasztására és a Wirecard részvények jelenlegi csökkenésére az életemben. Tehát ez az én véleményem szerint téves értékelés. Két központi kérdésem van most számomra: Először is, miért nem kommunikált a Wirecard tegnap? Senki sem tudja a választ. Másodszor, miért nem emelt EY tegnap ujjaival? Senki sem tudja. Az egyetlen dolog, amiben biztos lehet, hogy valaminek hibának kellett lennie mind a Wirecard, mind az EY esetében. Ez a folyamat botrányos a DAX vállalat számára.
A könyvvizsgálónak látszólag téves egyensúly-visszaigazolást kapott a megtévesztés céljából. Ez most megmutatja azt, ami évek óta a helyiségben van: A Wirecard megcsalt.
Nem tudjuk, és még mindig nem hiszek a szándékos csalásban. A következő napok és hetek világossá teszik ezt.
Miért vagy ilyen biztos?
A csalás ellen a számomra az a tény szól, hogy a Wirecard nagyon jól ismert megközelítéseket alkalmazott - különösen és különösen a vállalatirányítás és a megfelelés területén. Ezek mind a vállalkozás legfontosabb képei, amelyek soha nem veszélyeztetik hírnevét. Hacsak nem tévesztik meg őket. Ez valóban durva szándék lenne.
Tehát minden csak őrült mértékű hanyatlás?
Teljesen elfogadhatatlan mértékben. Ennek ellenére ez nem változtatja meg ezt a példátlan és elfogadhatatlan vérontást.
Ezután elkerülhetetlenül felmerül az igazgatóság kompetenciájának kérdése. Megvédted Markus Braun-ot a készpénzinterjúban. Még mindig hordozható ő és az egész fórum?
Nem, ez nem ő. Ha történik valami hasonló, akkor a következményeket meg kell tennie. Természetesen mindenki, aki megenged valamit ilyesmit egy Dax cégnél, már nem fenntartható.
Csaltak a részvényesek?
Súlyosan megsérültek, még nem tudjuk, hogy megcsalták őket.
Még mindig hisz a Wirecard-ban?
Minden bizonnyal nem fogjuk elutasítani a vezetékkártya pozícióinkat most, 50 és 55 euró között. A helyzet az, hogy ha az összes káoszt félreteszi, akkor a Wirecard-nak továbbra is van egy megfelelő értéke és értékes hálózata. Végül, de nem utolsósorban, most figyelembe kell venni, hogy a Wirecard vonzóvá válik más vállalatok átvételi jelöltjeként. Még ha a legrosszabb eset is bekövetkezik, a társaság belső értéke továbbra is fennmarad.
Legkésőbb a mai naptól azt jelenti: A társaságot és az igazgatótanácsot teljesen külön kell értékelni.
Mojmir Hlinka pénzügyi és befektetési szakértő az AGFIF International svájci vagyonkezelőnél. Itt az igazgató és a kapcsolatmenedzsment vezetője.
Wirecard 2020. 06. 18. 12:31
Az interneten  megjelent "dpa-AFX" cikk gépi forditással  !    Megerősítették a mérlegek hamisításának gyanúját a Wirecardnál. Az EY auditori csalás céljából hamis információkra utaltak jeleket - mondta a Dax csoport csütörtökön. Pontosabban, nincs bizonyíték arra, hogy a vagyonkezelői számlák 1,9 milliárd euró összegű bankszámla-egyenleget jelentettek volna. Ez az összeg a Csoport összes eszközének körülbelül egynegyedének felel meg.
A Wirecard a negyedik alkalommal elhalasztotta a 2019-es pénzügyi kimutatások bemutatását. Ennek eredményeként a bankok már pénteken milliárd értékű kölcsönöket tudtak nyújtani. A részvények átmenetileg csaknem 70 százalékkal estek, és ideiglenesen felfüggesztették a kereskedelmet. 35 euró mellett visszakerültek a 2016. júniusi szinthez. Dél körül a részvény 44% -ra csökkent.
"A bankok által kiadott korábbi megerősítéseket a könyvvizsgáló már nem ismerte el" - mondta Markus Braun vezérigazgató. "Minden érintett igyekszik a lehető leggyorsabban tisztázni a helyzetet. Jelenleg nem világos, hogy a csalárd események károsak-e a Wirecard AG számára. A Wirecard AG panaszt fog benyújtani ismeretlen felek ellen." A Wirecard leányvállalatai 1,9 milliárd euró értékű letétet letétbe helyeztek vagyonkezelői számlákra a kockázatkezelés garantálása érdekében a részt vevő kiskereskedők számára. Két ázsiai bank.
A 2019. évi éves beszámoló benyújtásának új időpontját még nem határozták meg. Ennek eredményeként a Wirecardnak problémái lehetnek a kölcsönökkel: Mindaddig, amíg az ellenőrzött éves és összevont pénzügyi kimutatásokat nem nyújtják be június 19-ig, a Wirecard AG hiteleinek körülbelül két milliárd eurós összege lehet felmondható - mondta a csoport.
A Wirecardot évek óta azzal vádolják, hogy hamisították a mérleget a médiában, de eddig mindig tagadta. A KPMG külön ellenőrzésének kellett volna tisztáznia az állításokat, ám a KPMG könyvvizsgálói nem tudták megcáfolni azokat. A müncheni ügyész Markus Braun társaság vezetőjét és a másik három igazgatósági tagot vizsgálja a piaci manipuláció gyanúja miatt.
A drótkártya azzal fenyeget, hogy elfogy a Daxnél - Symrise vagy kézbesítés következhet be
Ha a Wirecard részvény szeptemberig nem képes fenntarthatóan helyreállni az áremelkedésből, azzal fenyeget, hogy kiszabadul az első tőzsdei bajnokságból. Erre a következtetésre jutottak az indexszakértők a Wirecard csütörtökön történő csúsztatása után. Utódjaként az aroma- és illatanyag-gyártó, a Symrise, valamint az online élelmiszer-szállító, a Hero, amely a koronaszakasz egyik legfontosabb nyertese, várhatóan fej-fej versenyre vezet.
A következő Deutsche Börse index-felülvizsgálat szeptember 3-án, csütörtökön érkezik. A változtatásokat szeptember 21-én, hétfőn hajtják végre. Az indexváltozások különösen fontosak azoknál az alapoknál, amelyek pontosan replikálják az indexeket. Ezt követően ennek megfelelően meg kell változtatni, ami hatással lehet a részvényárakra.
rtr / dpa-AFX
Wirecard 2020. 05. 26. 07:50
AASCHHEIM B. MUNICH (dpa-AFX) - A Wirecard fizetési szolgáltató elhalasztja az összevont mérleg benyújtását. A kiadványra június 18-án kerül sor. A társaság késő hétfő este bejelentette. Eredetileg a beadásra június 4-én került sor. A halasztás miatt a Wirecard az éves közgyűlést augusztus 26-ig is áthelyezi.
A késedelem oka az Ernst & Young könyvvizsgáló üzenete volt, miszerint még nem fejezték be az összes ellenőrzési eljárást. A Wirecard-ot eddig nem tájékoztatták az ellenőrzési eljárások befejezett részeiben lefolytatott jelentős megállapításokról. A februárban közzétett kulcsfontosságú adatokban nem várható jelentős változász egyik helyi bejelentés szerint.
Wirecard 2020. 05. 14. 10:22
Igazad van!  Nem sokkal ezelőtt a következőket irták!                                                                             lFRANKFURT (dpa-AFX bróker) - A Wirecard részvényei csütörtökön erős ingadozással reagáltak az előzetes negyedéves adatok bemutatására. A kezdeti veszteségek után, akár 82 euró áron, megfordultak, és a közelmúltban alig egy százalékos nyereséget regisztráltak, 86,39 eurót.
A JPMorgan elemzője, Sandeep Deshpande esetében a Wirecard számadatok a piaci várakozások alatt maradtak. A befektetőknek megoldásra van szükségük a problémákra, mielőtt újra meg tudnák dolgozni a jelenlegi eredményekkel - írta első reakciójában. Az első reakcióban Knut Woller, a Baader Bank a szilárd év kezdetéről beszélt a Corona ellenszél ellenére. Pozitívan kiemelte a társasági nyilatkozatokat az új ügyfelek vonzásáról.
Wirecard 2020. 05. 08. 09:01
Az előző beirás gyos gépi forditásban!
Átláthatóság alatt tették közzé:2020. május 5-én a Wirecard AG bejelentette leányvállalata, a CardSystems Middle-East FZ-LLC, Dubai („CardSystems“) felszámolását, valamint üzleti tevékenysége és alkalmazottai áthelyezését a Wirecard Processing FZ-LLC, Dubai („WD Processing”) felé. "). Ez egy utolsó lépés, amelyet már 2019 nyarán indítottak el egy kötvény és az RCF strukturálása során. A 2019 szeptemberében az érintett bankokkal folytatott konzultációt követően a CardSystems feloldására vonatkozó szerződéses követelményeket beépítették a megállapodásokba és a Wirecard AG 100% -ban tulajdonában lévő leányvállalata. A CardSystems feloldása a társasági törvény alapján az év közepén vált lehetővé, miután a mai Wirecard Processing (korábban Procard) korábbi tulajdonosaival kötött megállapodások ezt lehetővé tették. Ily módon a Wirecard csökkenti pénzügyi és adminisztratív költségeit, és csökkenti az akvizíciós tevékenységeiből fakadó bonyolultságot. Mivel a CardSystems felszámolása 2020-ig nem lép hatályba, ez nem volt hatással a 2016–2018-as pénzügyi évek külön ellenőrzésére, és 2019 decemberében a KPMG könyvvizsgáló cég végezte.
OTP Mol Richter Certifikát,részvény , certifikát terápiás topikja 2020. 05. 07. 12:22
Van -e valamilyen időpont,határidő a shortok zárására ,vagy akár egy év mulva is zárhatják ?
Wirecard 2020. 04. 30. 11:53
FRANKFURT (dpa-AFX bróker) - Egy nagyon gyenge hét után a Wirecard papírja csütörtökön helyreállt. Reggel 5,5 százalékkal emelkedtek, 94,62 euróra. Ezt megelőzően a fizetésfeldolgozó papírei négy kereskedési nap alatt mintegy 40 százalékot veszítettek.
A befektetők idegeit a közelmúltban ismét kipróbálták. Csak a múlt hétfőn elhalasztott különleges ellenőrzés várt jelentése egy nappal később érkezett. Aztán a KPMG könyvvizsgálói kritizálták, hogy nem látnak néhány fontos adatot. Egy fontos szempont szerint egyáltalán nem akartak megítélni a döntést. A szakértők reakciója ennek megfelelően kritikus volt.
Nem csoda, hogy a Goldman Sachs szakértője, Mohammed Moawalla továbbra is erős áringadozásokra számít - legalábbis addig, amíg az éves mérleg, amelyet szintén elhalasztanak, májusban várható.
Thomas Eichelmann, a Felügyelő Bizottság elnöke egy Handelsblatt interjúban elutasította a fedezeti alapkezelő Markus Braun helyettesítésére vonatkozó ideiglenes kérelmeit azóta egy "Handelsblatt" interjúban.
dpa-AFX Broker - a kereskedő hírei a dpa-AFX-től
TAKAREKJZB 2019. 10. 29. 20:30

Talán ez a bejelentés javit valamit  az árfolyam tekintetében ?
A Takarék Jelzálogbank már nem tulajdonos a Takarék Kereskedelmi Bankban Portfolio Cikk mentése Megosztás A Takarék Jelzálogbank bejelentette a Budapesti Értéktőzsde oldalán, hogy a közte és az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. között a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. 51%-os tulajdonrészének adásvételére létrejött szerződés 2019. október 29-én sikeresen lezárult. Egyetem Tower Debrecen - Live Well as in a Hotel! Élj úgy mintha álmaid hotelében laknál! (x) ▾hirdetés
 • A tranzakció eredményeként a társaság tulajdoni részesedése a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt.-ben megszűnt.
 • A tranzakciót a Magyar Nemzeti Bank 2019. október 21.-én kelt határozatával engedélyezte.
 • A fenti tranzakció összhangban áll az integráció stratégiai célkitűzésével, amely elősegíti és megerősíti a refinanszírozáson és jelzáloglevél-kibocsátáson alapuló „tiszta jelzálogbank” üzleti modell kialakításának megvalósítását.
 • A Takarék Jelzálogbank árfolyama 1,4 százalékot erősödött a hétfői záráshoz képest, így 578 forintin zárta a keddi kereskedést
Wirecard 2019. 10. 08. 21:24

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek