Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Egy dolgot azért nem értek. A cégnek ilyenkor kéne megtámogatni a részvényeseket srv- el mert úgy tudom hatalmas kp állománnyal rendelkezik az adobe megtehetnè
Elmúlt 5 èvben 284 dollár volt az alja. Sorra dönti a rekord árbevételeit csak van egy két károgó elemző akik elvárnak azonnali AI robbanást a bevételekből ez elég volt ahoz itt tartson az árfolyam. Sajnos èn 370 dollár körüli árfolyamon ülök benne. Egyszerűen nincs jelenleg story benne ez a baj de előbb vagy utóbb felfedezik újra. Teljesen logikátlan lenne a 260 dolláros árfolyam
Miért tartjátok olyan olcsónak az Adobet? Marketscreener alapján számoltam rá gyorsan egy DCF-t de elég optimistán is 360 dollár köré jött ki a fair ár. Technikailag sem tetszik a kép szerintem a korrekció c hullámának 5. hulláma még hátra van és általában ez szokott a legdurvább lenni. Nálam 260 dollár alá simán lejöhet.
ADOBE nagyon durva támaszon van. Nekem 359,26usd-ról van LONG-on 2025.09.19óta, de nem aggódom ....mondjuk ezt a szintet nem kéne törni ( szerintem nem is fogja, de má oly sokszor tévedtem....)
Fundamentumok nem számítanak rövidtávon. És a hírekre az algók felkapják, a shortosok megégnek, stb. Tesla P/E júniusban 156 volt, ami elég magas. De ettől nem kezdett el esni, és most majdnem kétszerannyi a P/E.
Elemzői konszenzus: "Strong Buy" (8 elemzőből 5 erősen ajánlja, 3 simán ajánlja, nincs eladásra javaslat) [stockanalysis.com]
Néhány konkrét célár:
Benchmark: 48 USD
B. Riley Securities: 54 USD
JMP Securities: 35 USD
Canaccord Genuity: 36 USD [stockanalysis.com] ( persze ez tudjuk mit jelent/jelenthet)
ami még izgalmas:
AI-alapú hitelkihelyezés: Pagaya nem közvetlen hitelező, hanem B2B szolgáltató, amely AI-t használ a banki partnerek hitelkihelyezésének optimalizálására.
Partnerhálózat: Több mint 150 pénzintézettel dolgozik együtt (pl. SoFi, U.S. Bank, Klarna, Walmart).
Diverzifikáció: Már nemcsak személyi hitelekkel foglalkozik, hanem autóhitelek, ingatlanfinanszírozás és BNPL (Buy Now Pay Later) területen is jelen van. [canvasbusi...smodel.com], [ainvest.com]
.....aztán kiderül, de a 15-20as sáv az durva, remélem oda nem megy le
Teslánál robotaxi engedélyezések a különféle államokban bármikor feljebb hajthatják, és azt hiszem az Optimus robot is kiváló, mármint hírként az árfolyam feljebb hajtására.
A Pepsi jelentése jó lett, és ennek örül mindenki. KDP is, ráadásul Starboard Value részesedést szerzett benne. Igy én már nem várom a 25-26 szint elvesztését. STZ is kapaszkodik, DGE, KHC Kaja-pia legyen :)
Elemzői célár emelés volt, és index komponens is, tehát a gamma hatás, etf hatás is bejátszik. Ha valaki vesz pénteken lejáró QQQ call opciót, a market maker vesz Tesla részvényt, hogy delta-semleges legyen az ő pozíciója. Persze pénteken el kell adnia a részvényt, ha nem vesznek addig több call-t más időpontokra, vagy több put-ot vesznek, stb.
Az én kérdésem is az, hogy miért, mi a tézis? Én a szeptemberi gyertyát bearishnek látom, 35M $-nyi részvényt öntöttek bennfentesek és engem nem lepne meg ha 15-20 közé visszamenne. Azt látom, hogy a P/s alacsony és az elemzők (emiatt?) szeretik. Úgy gondolom, a jelentés segíthet csak rajta, ami egy hónap múlva lesz, kérdés, addig meddig eshet. Általában hozza/felülmúlja az elvárásokat, de sokszor esik jelentésre ennek ellenére.
A mai nap is a nagyokról szól a nasdaq-on. Nem tudom mi a fenét esznek a tesla-n 430 dollár felett csökkenő autó eladásokkal , óriási kínai konkurenciával. Vagy Musk még mindig veszi?
Mire alapoztad, hogy aranyba nyúltál? Évente elégeti a cég a saját tőkéje 3/4-ét . A story nekem is tetszik, de Fisker óta csak , ha már profitot termel :)
USA részvények vitasarok
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).