Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
einstein 2025. 10. 13. 16:45
Pici szakmai összefoglaló: 
Pagaya (PGY) : azt gondoltam aranyba nyúlok, de most kezd körvonalazódni, hogy kutyaszart markolászok :) 
... legalább is eddig
Csaba75 2025. 10. 13. 06:50
Előzmény: #518  Bob
Nem rég óta vannak nasdaq részvényeim de az a tapasztalat eddig hogy egy hír vagy story  sokkal jobban mozgatja egy papír árát mint a mögötte lévő valóság. Moderna és pfizer esetében míg az előbbi veszteséges és a másik stabil nyereséges mégis közel azon a szinten van a két árfolyam. A moderna-ban nagyobbak a kilengések kockázatosabb, a brutál alacsonyra értékelt gyógyszeripar miatt vettem. Szakértők azt mondják érik a trend fordulat é az AI cégek felfújt lufija ki fug pukkadni amelyik mögött nincs erős fundamentum vagy túl van árazva és a pénz más szektorokba fog áramolni. Hogy ez mikor 2026-ban el fog kezdődni talán. Persze semmire sincs garancia hisz erről szól a tőzsde.

Bob 2025. 10. 12. 22:56
Előzmény: #515  Csaba75
Intel: akkor vettem Intelt (23,6) áron amikor a Softbank befektetett 23-as árfolyamon egy kisebb vagyont. Nekem akkor az azt jelentette, hogy az egy alsó támasz az alá már nem igen engedik. Ezért kérdeztem a Moderna esetében van-e valami hasonló infód. 
Csaba75 2025. 10. 12. 21:24
Előzmény: #516  einstein
Nem gondoltam hogy egyből huss 🙂 csak kicsit bosszantott hogy nèhány elemzők lehúzzák cégek hogy az AI integráció lassú , meg a konkurencia...
Basszus amíg rekord nyereséget èr el egy olyan cèg mint az adobe mit kell ezen aggódni? Sajnos a károgók miatt tart itt az árfolyam.  Semmi startupok meg szárnyalnak mert AI...
einstein 2025. 10. 12. 20:28
Előzmény: #510  Csaba75
3an ülünk benne :) 
De 2 hónap minusz? Felbosszant? Azt gondoltad, hogy megveszed es egyből huss? Hát sajna nem így működik. De szerintem ne bosszankodj.
2 hónap nem idő, 2 hónap semmi, abszolute semmi. Egy funda töltetű céget előbb utóbb megtalálnak és akkor jön a huss.
....kivárjuk ebben sok sok % van sumákban :) 
Csaba75 2025. 10. 12. 18:17
Előzmény: #514  Bob
Már az is pozitív ha ha folyamatosan csökken a veszteségük , lásd intel , ki hitte volna ? Augusztusban 21 dolláros részvény volt  aki  létért küzd. Először a amerikai kormány vásárolta be magát , aztán az nvida most 37 dollár...pedig sehol semmi eredmény és a következő jelentés is full veszteséges lesz nagy valószínűséggel Pedig majdem intelt vettem de bedőltem az adobe alul értékeltségének hiába erős fundametum a piac nem ezt árazza sajnos...
Bob 2025. 10. 12. 16:34
Előzmény: #512  Csaba75
Milyen pozitív hírt vársz tőlük? Ha erre nincs jó válasz akkor Te most szerencsejátékot játszol.
Bob 2025. 10. 12. 16:31
Pfizer: itt sokkal nagyobb a potenciál szerintem.  Ha a covidot kiveszed a képből akkor egy folyamatos bevétel növekedés van, sokkal
Szélesebb termék portfolióval fut és fejlesztések is ígéretesek. Éven belül jöhet nekik is a fogyis gyógyszerük met-233i. 
Náluk Trumph hatás nagyon látszik, éven belül 40 dollár fölé jósolom. 
Csaba75 2025. 10. 12. 16:28
Előzmény: #511  Bob
Moderna az ára is brutál módon lecsökkent ez a 25 dolláros szint talán már innen nagyot nem tud esni innen és  bármikor duplázhat pozítív hírre.
Bob 2025. 10. 12. 16:18
Előzmény: #510  Csaba75
Adobe-ba én mostanába szálltam be, akkor mar ketten hiszünk benne. 
Moderna oldalon a bevételek brutál mód lecsökkentek. Most covid és influenza ellen fejleszt termékeket úgy hogy Covid után a vakcinázás iránt igény jelentősen csökkent a kormányzatok és az emberek körében is. (Fecskendő gyárban dolgozom.)
Csaba75 2025. 10. 12. 12:37
Üdv mindenkinek! Nekem adobe, moderna, pfizer trio van.
Hosszú távban gondolkozom ,bár múlt hét pénteken el kellett volna adni a pfizert már bánom akkor jó haszon lett volna azt hittem kitart a lendület benne.
Adobe hatalmas csalódás több mint 2 hónapja ülök benne  mínuszban pedig dönti a rekord eredményeit.
A modernat kifejezetten kockázati résznek vettem nagy plusz  lehet majd benne idővel
Másnak tapasztalat?
einstein 2025. 10. 12. 12:13
Előzmény: #502  Bob
Nalam a -10% is beficcent egy papirnál. Zárás utáni afterben már a nyugvás jelei jöttek +1-1,5%-kal. Persze ez arányaiban semmi, de amilyen gyorsan jött ugy is fog visszarendeződni a fundásan rendbe lévő papirok árfolyama. 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 10. 11. 20:02
Előzmény: #507  buythedip
Természtesen nem! :))) (A legutolsó hsz -om után rájöttem h tényleg félrevezetőt írtam. Természtesen a megfontolás a döntés az enyém ) 
Ferrari 
A vicc az h épp ezen gondolkoztam el a vétel  UTÁN!!! :D Hogy nincs sem időtávom sem árcélom. 
Úgy értem majd alakul. Adatvezérelt leszek mint a FED. Lehet egy kellemes felhúzás után kiszállok  s lent visszaveszem HA jön újabb reccs bármi miatt is. Lehet benne ülök hosszan. Egy biztos! Ez a részvény szerelem!!! :))) A pakk meg kicsi (A volt Puma pakkom) így bármi belefér romantikázni. :D 
Medvék is jöhetnek ... ha benn ragadok nem baj de brumm brumm esetén azért persze kiszállnék ha tudok. :) 
buythedip 2025. 10. 11. 16:52
Előzmény: #506  Zoltanovitsch
Nehogy amiatt vegyél vagy ne vegyél valamit, mert én azt mondtam! :)
Minden ötlethez tartozik kiszállási ár, jobb esetben kettő is, időtáv, és még fontosabb a pozíció mérete.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 10. 10. 21:35
Előzmény: #505  buythedip
Fél napig titkoltam a Ferrari vételem.... így amikor írtál h ellenzed már megvolt véve.... :D Jajj akkor hamarabb sazólok mire készülök. Ha lejjebbe verik rá tudok még venni.... Mint a Merck re is... vannak cégek jövőképek melyekben bízom azoknál bátran ráveszek. (A Puma sajna nem ilyen volt...azért menekültem ki belőle. Nem mondom h csőd, csak túl rossz lett megítélésem szerint a rizikó nyereség aránya) E 2 cégnél bátrabb vagyok a bizalom végett.... még...  :D 
buythedip 2025. 10. 10. 20:56
Előzmény: #501  Zoltanovitsch
Ezt ellenzem, de már kifejtettem ott. :)
Sok szerencsét!
buythedip 2025. 10. 10. 20:26
Előzmény: #502  Bob
Kraft Heinz, Diageo zöld, akkor nézegetem azokat!
buythedip 2025. 10. 10. 19:24
Előzmény: #489  buythedip
WEN éves-havi pivot szinten, naposon S1, évesen S3.
Itt lehet megpróbálni.
Bob 2025. 10. 10. 19:11
Előzmény: #498  Zoltanovitsch
Nálam vannak nagy piros számok is 3-5%. Túl szép lett volna ez a hét. 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 10. 10. 18:02
Előzmény: #500  buythedip
:D :D: D :D  Bírom a humorodat Dip Pajti!!! :)))
Én meg ma vettem...beírom az eurósba: .... (Ferrarit amúgy) 

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek