Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
spartacus85 2025. 09. 12. 11:07
Előzmény: #299  buythedip
A tasty-ban azt bírom, hogy nincs jutalék. Opciók nem érdekelnek, számomra az a terület még ködös. Wise-zel fogom utalni a pénzt. ChatGPT szerint lényegesen olcsóbb, és gyorsabb is.
buythedip 2025. 09. 12. 10:39
Előzmény: #298  spartacus85
Nekem is Tasty van, ott lehet opciókat eladni és covered call-ozni, bár nem igazán csinálom. Inkább futures miatt vettem. Magyarországi szolgáltatóknál van a legtöbb.
Sajnos az utalás magyarországi szolgáltatónál is drága.
Lightyear lehet jó Neked.
spartacus85 2025. 09. 12. 09:37
Sziasztok!
Ti milyen platformon kereskedtek usa részvényekkel. Nekem van ibkr számlám, de az ezekre a "nem standard" részvényekre tilt. Van még tastytrade számlám is, az jó, nulla jutalék, osztalék azonnal megjön, csak nehézkes, sokáig tart és drága az usa-ba utalás.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 09. 12. 09:17
Előzmény: #296  thinkpositive
Van egy pajti a Financial Forecastban akinek a nick neve: NEHÉZKÉRDÉSEK. 
#D 
Well.... ;) 
thinkpositive
thinkpositive 2025. 09. 12. 08:49
Előzmény: #295  Törölt felhasználó
Ez az 1 hét alatt összerakott portfólió mennyire diverzifikált? Sokan tartják itt magukat ahhoz, hogy a teljes tőke ~5%-ánál többet nem fektetnek egy részvénybe. Te mit gondolsz erről?
Megosztanál konkrétumokat is? Melyek azok a papírok amiket most kell(ett volna) vásárolni?
Törölt felhasználó 2025. 09. 12. 02:29
Értem mit mondasz, de már érveltem a véleményem mellett, hogy rossz ez a taktika. A lehető legveszélyesebb, és a legkevésbé kifizetődőbb. A LULU legutóbbi zakója is engem igazolt. Warren Buffett sem akkor vásárolt be, amikor ti, és nem ezeket a részvényeket, az UNH kivételével.
Nem tudom titeket mi motivál, de ez a megközelítés sem meggazdagodás, sem kockázati szempontból nem ideális. Kíváncsi vagyok milyen hozamot szoktatok elérni ezzel a stratégiával.
Ezzel szemben én az előző héten minden részvényemet eladtam, realizáltam ~300% hozamnál a nyereséget, és ezt a megsokszorozott tőkét ismét befektettem (csodálatos kamatos kamat), azóta ezzel az új tőkével máris 29% hozamnál járok, és ez a hozam október-november végéig csak sokkal durvább lesz. Szerintem ez az összehasonlítás is megmutatja, hogy van sokkal jobb módszer.
Úgy látszik, erre is születni kell: régebben találtam egy érdekes kutatási cikket, amely egy összefüggést talált pénzügyi kereskedők teljesítménye, és a 2D:4D arányuk között:
https://www.semanticscholar.org/paper/Second-to-fourth-digit-ratio-predicts-success-among-Coates-Gurnell/6dabf7f86116d4da5147bd29491cfdbd82db5809
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 09. 11. 22:59
Előzmény: #289  buythedip
Igen egyezünk...szerintem Warren Buffettek vagyunk kicsiben (Akarom mondani én nagyon kicsiben)
Igen erős value investor véna! :)
Thomas úr kb ezért turkálunk mi ..illetve én tuti... ilyen agyonvert rv.-ek közt de amik azért komoly cégek csak válságosabb időket élnek át... leárazva indokoltan, vagy indokolatlanul túladva...s észrevesszük ..aztán vagy beszállunk vagy nem. :) 
A momentum trédre nekem még lelkileg is edzenem kell! Tapasztalattal is. De tudom hogy jóóóó! :) Csak még nem tartok ott, pláne ott nem hogy 2 fő attitűdöt egyszerre toljak ennyire kezdőként:
1 Felülök egy gyorsvonatra (momentum) mert a trend a barátom. ÉS ezek mellett meg 2: -value szemmel várok várok és lecsapok egy jónak vélt (A vélt szó igen hangsúlyos szó ebben a mondatban) cégre s abban nem számítok rakétára ám évekig lehet ülni benne.  Pl WB nem adott el még KO rv.-t  de iszonyat régóta tartja:) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 09. 11. 22:49
Előzmény: #292  buythedip
LULU
Az de szép tréd! Valld be h bennfentes vagy LULUnál! :D Eskü amúgy néha ránézek már bennfentes trédekre és figyelem hol adnak és láttam már ilyent tőlük!
Gratula!
Na most képzeld el ha novemberben 314 után is tartod.... :)))
buythedip 2025. 09. 10. 19:28
Most nézem, LULU-t vettem 2024. augusztusában $240ért, és eladtam novemberben $314-ért.
buythedip 2025. 09. 10. 15:27
Előzmény: #290  Freeshark
UNH, egyrészt a Trump kormányzat úgy gondolja, hogy a gyógyszergyártók és egészségbiztosítók kihasználják az amerikaiakat (európai szemmel nézve ez biztosan így van), és kormányzati vizsgálatok indultak ellene.
Másrészt, a jelentés elég rossz lett, nagyon magasak a költségek az infláció miatt.
Van aki szerint jó vétel volt az esés (Warren Buffet és a cég pár bennfentese, valamint én is).
AMD kicsit volatilis, ha 100 alatt vetted, jól jártál és ideje leépíteni egy részét.
Freeshark 2025. 09. 10. 08:14
Előzmény: #289  buythedip
Miért zuhant olyan sokat az UNH az idén?
Ennyire rosszak a kilátásai?
Az AMD-ről mit gondoltok? 
Aktív ETF-ekről is érdemes beszélni.
buythedip 2025. 09. 10. 07:59
Előzmény: #288  Zoltanovitsch
Ez valójában pszichológia.
Én valójában Rád hasonlítok, és bőven 300 alatt vettem az UNH-t, sőt majdnem rávettem 300 körül, de most én se vennék.
Ettől függetlenül egy momemtum trader lehet hogy tegnap vett először, és akár el is adta zárásban.
Gondolkodásmód függő, hogyan akarsz pénzt csinálni.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 09. 09. 21:02
Előzmény: #287  buythedip
Jááá forognak is a szemeim rendesen! Hát erre kell hazaérjek? Hogy rohannak el a jelöltjeim? :D Ja ez tök normális! :D  (UNH-t 317 fölött kezdtem elengedni... áá mondom drág...ez már nekem oszt nézzünk oda !!! .... amúgy meg sosem próbáltam a momentum trédet , de már agyalok rajta mert ésszel látom ám hogy "időhatékony" ) :) 
Novo-n vakarózok most. ééés Constallán mert a nagy öregnek is van és még q 2 ben rávett.
Deo-t esetleg ..hmmm.......  :) 
Vaaagy Kokakólát olyan állampapír jelleggel.."tárolom benne a pénzem" csak ugye ha valami van akkor rossz poziból nem bizti h gyorsan kiszedem szal azzal időlegesen nyakon lőhetem a likviditásomat. 
buythedip 2025. 09. 09. 18:27
Előzmény: #285  Zoltanovitsch
Ma is egészséges nap van!
UNH +7%
CNC +4%
CVS +2%
buythedip 2025. 09. 09. 18:25
Előzmény: #284  Törölt felhasználó
Értéket látok benne. Jelenleg minden osztalékfizető árfolyama le van verve, de lesz ez még máshogy is, ha az inflációs várakozások lecsökkennek. Azt hiszem februárban vettem $106ért.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 09. 08. 21:41
Ma egy igen bizarr gurmé nap van: Öntik a piásokat és kajásokat.
SBUX Meki
KHC
STZ
DEO
Chipotle Mexican...
BFB 
PEP
 KO
Mintha valahol felvillant volna egy MAI label -en a "Lets make healthy America again" felirat....  
Trump...? Hmmmmmmmmm..........................
Törölt felhasználó 2025. 09. 08. 16:08
Előzmény: #282  buythedip
Én azt nem értem, miért az ilyen borzalmasan gyenge, a piaccal ellentétes irányba mozgó részvényeket veszitek. Kíváncsi vagyok miért vettél anno Diageo részvényt.
buythedip 2025. 09. 08. 07:27
Bennfentes vásárlások tekintetében az elmúlt hónap általában véve ijesztő.Két grafikus megjelenítés:
https://www.quiverquant.com/insiders/
https://www.barchart.com/investing-ideas/insider-trading-activity
buythedip 2025. 09. 08. 07:12
Előzmény: #281  Zoltanovitsch
Már lassan egy éve lesz meg a Diageo-m.
Inkább globális, és inkább röviditalos, szerintem jobban tudja majd tartani a profit margint.
Az alkoholfogyasztás csökken az usában (nyilván a drogfogyasztás meg felrít gyógyszerek nőttek)
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 09. 07. 21:43
Előzmény: #280  Zoltanovitsch
STZ ban drámai insider sell sem buy nem látszik ami friss lenne.
Short állomány növekedett aug 15 ig  (május vége óta trendszerűen emelkedik)!
Elemzői célárak: A BofA (142) és a Paribas (123) elemzői a legszigorúbbak  SELL (jellegű) ajánlásokkal. 150 160 -170 es sávban a legtöbb

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek