Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 09:57

USA-OROSZ háború  

"... NAGYON HALKAN, DE VÉGRE KI KELL MONDANI: AMIT LÁTUNK, NEM EGY UKRÁN–OROSZ, HANEM EGY AMERIKAI–OROSZ HÁBORÚ. " (Vona Gábor, Index-publicista, 2022. március 4.)

Igen, és ezt ma már egyre hangosabban kell kimondani.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 03. 29. 21:01
"Telefonon beszélt Macron és Putyin" 
MTI 2022. március 29. 20:12
.   
"Az ukrajnai háborúról folytatott isztambuli orosz-ukrán tárgyalásokról, a humanitárius helyzetről és a gázkereskedelem rubelre történő átállításának kérdéséről folytatott telefonbeszélgetést Vlagyimir Putyin orosz és Emmanuel Macron francia elnök - közölte a Kreml sajtószolgálata. 

A moszkvai tájékoztatás szerint Putyin beszámolt Macronnak arról, hogy az orosz hadsereg Moszkva által "különleges hadműveletnek" nevezett ukrajnai háború során milyen lépéseket tesz a humanitárius segítségnyújtás és a civilek biztonságos evakuálása érdekében. A közlemény értelmében a humanitárius kérdésekre a felek kiemelt figyelmet fordítottak.

Az orosz elnök a mariupoli civileknek nyújtott segélyről és az emberek evakuálásáról beszámolva azt hangsúlyozta, hogy a városban kialakult nehéz humanitárius helyzet megoldása érdekében "az ukrán nacionalista harcosoknak fel kell hagyniuk az ellenállással és le kell tenniük a fegyvert".

A felek kitértek arra az orosz döntésre is, hogy az orosz földgázszállításokért rubelben kell majd fizetni. Putyin március 23-án jelentette be, hogy Oroszország a vele szemben barátságtalan országokkal a gázkereskedelemben áttér a rubelelszámolásra. Hozzátette, hogy Oroszország továbbra is szállít földgázt "a korábban megkötött szerződésekben rögzített árképzési elveknek megfelelő mennyiségben és áron". Hangsúlyozta, hogy a változások csak a fizetés pénznemét érintik. "

p.s.: Macron elnök hallgatását beleegyezésként értékelte az orosz fél...

)
Törölt felhasználó 2022. 03. 29. 20:56
Előzmény: #1158  JackOne
Asszem előbb lesz ő útjában Vósing-Tonnak...
JackOne
JackOne 2022. 03. 29. 20:50
Előzmény: #1156  Törölt felhasználó
Hát ez egyszerű eset lesz - az Oroszok kivonulnak Ukrajnából, az Ukránok meg bevonulnak Budapestre. This Much. Se több, se kevesebb. Asszem felköthetjük még a gatyánkat Z elvtárs miatt...
Törölt felhasználó 2022. 03. 29. 20:50
Előzmény: #1156  Törölt felhasználó
"... Az ukrán elnök ezúttal a dán parlamenti képviselőkhöz beszélt,..."...   :))))
.   
mármint a nagyüzemi nyérc- mészárosokhoz??... re: "összenő, ami összetartozik"...   :)
Törölt felhasználó 2022. 03. 29. 20:20
Mit csinálsz ez szerintetek?
Zelenszkij ismét beszólt Magyarországnak, ez már keményebb volt
https://index.hu/kulfold/2022/03/29/haboru-volodimir-zelenszkij-orban-viktor-magyarorszag/
Volodimir Zelenszkij még csütörtökön az Európai Tanács előtt mondott beszédet, amelyben Orbán Viktort is megszólította, egyúttal bírálta Magyarországot is. Az ukrán elnök ezúttal a dán parlamenti képviselőkhöz beszélt, úgy véli, Európa nem hallgatja tovább Budapest kifogásait. Volodimir Zelenszkij kedden a dán parlamenti képviselőknek mondott beszédet, amelyben kifejtette, hogy az átlagember számára elképzelhetetlen az a gonoszság, amit Ukrajna elszenved, ezért szeretné, ha képviselnék a szolidaritás ügyét az Európai Unióban a szabadság és az emberiesség védelme érdekében.
Az ukrán elnök szerint nem elfogadható, ha vannak olyan országok, amelyek belülről feszítik az Európai Uniót, és még most is segíteni próbálják Oroszországot – írja a 444.hu. Mindenki pontosan tudja, ki áll szemben az emberiességgel és a józan ésszel az Európai Unióban, ki az, aki semmit sem tesz Ukrajna békéjéért. Ennek véget kell vetni, Európa pedig nem hallgathatja tovább Budapest kifogásait – mondta Zelenszkij (a videón 7:51-től), aki szerint változatlanul ki kell terjeszteni a szankciókat, le kell mondani az orosz olajról, nem szabad kereskedni Oroszországgal, valamint el kell zárni a kikötőket az orosz hajók elől.
"Ennek véget kell vetni, Európa pedig nem hallgathatja tovább Budapest kifogásait"
Törölt felhasználó 2022. 03. 29. 20:15
Előzmény: #1149  JackOne
Nah... megvizslattam a cikket... télleg jó lesz ez. Az oroszok csupán azt teszik, amire perpill képesek. Meglátjuk, melyik "érvük" (lesz) erősebb; a rubel vagy az arany...          (+bitcoin?)
Törölt felhasználó 2022. 03. 29. 19:46
Előzmény: #1151  emerald
+ :)
Törölt felhasználó 2022. 03. 29. 18:56

Nekem ez is "on"!
:)
Törölt felhasználó 2022. 03. 29. 18:54
+++
sok örömet ahhoz a házhoz
emerald 2022. 03. 29. 18:52
Előzmény: #1145  Törölt felhasználó
Cuki vagy :)
Az elutazom, az csak a bodrogzugi régiót jelenti :)  Mondanám hogy pihenni, de jön a kőmíves, meg a vízszerelő.
Azért még remélem nem is kell messzebbre menni később se. 
.
Portugália a favorit, nem Madeira, mert ott van valami rakéta kilövő állás telepítve a nato részéről. Olcsó, megfizethető ország, nyugis néppel. Jó a közbiztonság, nincs bürokrácia.
A konyhájuk szinte mint a magyar konyha. Nem érzem magamm ott holmi "keletinek" mint
máshol nyugaton. Kellemes az éghajlata, szárazföldön megközelíthető autóval is, igaz jó hosszú út, de sebaj! Intézni fogom amúgy, kell egy bankszámlát nyitni amihez kellenek bizonyos papírok(portugál adószám), azzal lehet csak ingatlant venni.
A barátnémnak azt mondtam, mindegy már nekem jó lesz egy "nyári konyha" szerű kis ház is, csak legyen már valami.  Amúgy az ingatlan árak, kb az itthoni.
.
A videót nem tudtam elindítani, esetleg majd másik gépen. 
.
Aztán tudod, hiszek benne h úgy is úgy lesz ahogy lennie kell. Ha dolgom van még itt, akkor maradok. Ha meg menni kell(a másvilágra) akkor menni kell.
.
Off:
Bodrogzugi házat vettem. De úgy tartom h örököltem Margit nénitől, mert mindenre vigyázott. Sok mindent hagyott nekem, aminek örültem. Nem volt gyereke, ahogy nekem sincs(vagis van egy örökölt), meghalt a férje, ahogy nekem is és szerette a macskákat, ahogy én is. :)
Most én újítom és teszem rendbe a száz éves gyönyörű házat. Kimenekítettem a helyi gyógyszertár 150éves bútorát, nálam a konyhában és az új fürdőben él tovább.
Vigyázok a kertre is, nincs vegyszer, de vannak olyan régi tulipánok mint a flamand festményeken. A gólya, megáll nyolc méterre tőlem.
Az utca végén pedig a kis tisza ág.  Aztán majd valaki utánnam is rátalál, remélem én is annyi mindent hagyhatok neki, mint amit én kaptam Margit nénitől.
On
JackOne
JackOne 2022. 03. 29. 18:35
Előzmény: #1145  Törölt felhasználó
Igen nincs értelme híreket olvasni, ismét a végtelen long időszakába megérkeztünk - hát ez nem jött be amire számítottam. A háborúnak ha nincs is vége, de ez a csata véget ért - ki jött a csősz a mezőre és hazazavart mindenkit.
Spy irány -6000 közé v.hova, a DAX meg gáz nélkül is 17-20.000 -elvégre ez is proxy háború része... 
JackOne
JackOne 2022. 03. 29. 18:30
Előzmény: #1138  Törölt felhasználó
Jó a cikk - mind Kadhafi Arany Dénárja - kezd izgalmas lenni a story.
Törölt felhasználó 2022. 03. 29. 18:27
Előzmény: #1147  Törölt felhasználó
A zusán belül is egy bizonyos érkdekközösség számára kell fizetni. De ugye az ő nevük nemcsak tegnap óta (Z) van betiltva, hanem egy ideje nem lehet emlegetni... MEt nem PC. :)
Törölt felhasználó 2022. 03. 29. 18:21
Előzmény: #1146  emerald
a zusánál nincs olyan h. "ingyen"... legfeljebby  halasztott fizetés van, uzsorakamatra... re: "Jacob"... ha nem megy usd-ben, nyersanyaggal és/vagy területtel is lehet "fizetni"... lásd: szaúd... líbia... irak... kuvait...  ... vagy közelebbről a német "örökre bérbevett" támaszpontok stb.
emerald 2022. 03. 29. 18:14
Előzmény: #1144  Törölt felhasználó
Igen, ők is, de sajnos nem csak ők.....:(
Kifejtésbe már nem mennék bele, meg igazán át se látom pontosan.
Az orosz-ukrán háttér, esetleg más hatalmi érdekszférák...., de USA, mindenképp ludas.
.
Látod, a lengyelek adtak volna ingyen gépet. Áãá, hát amerika nem adhatja oda az ukránoknak. Adják oda a lengyelek!-ebbe ők nem szólnak bele. Részükről oda adhatják.
.
Szóval ha már az EU-ba is átterjed a háború, az nem probléma, csak nehogy ők bele keveredjenek. No meg mi a haszon.....?! Ingyen adni valamit....?!
Ki számol el mit belőle.....?!
Fent írtak a szerző privát véleményét tartalmazza, aki ráadásul nem teljesen elfogulatlan :))
Törölt felhasználó 2022. 03. 29. 18:13
Előzmény: #1139  emerald
"... Elutazok aztán majd megpróbálom homokba dugni a fejem, nincs semmi értelme olvasni a híreket.  "
.  
Kézcsók... lejjebb tettem be egy linket egy potenciális jenki-orosz atomháború szimulált lefolyásáró... kb 4 perces videó... ha már el teccik utazni, a videóban a spanyol-portugál régió elég nyugisnak tűnik raketta-becsapódás szempontból... érdekes módon még a franciákok is... Magyarországot úgy szimulálták, hogy felettünk "csak" elszáll(ná)nak a cuccok.... Dél-Amerika viszont teljesen kimaradna. 🤪😶
Törölt felhasználó 2022. 03. 29. 18:01
Előzmény: #1143  emerald
igaz pontositok
...az USA vezetöi altal kepviselt fegyverlobby...
emerald 2022. 03. 29. 17:58
Előzmény: #1142  Törölt felhasználó
Ezt sem írtam. A politika, akik mögött az adott gazdasági érdek lobbi húzódik.
.
Mert hogy az átlag amerikai, valószínű épp annyira a békét támogatja mint én!
.
Az átlag orosz se akar háborúzni.
.
Szerencsétlen átlag ukrán polgárokat meg ha megkérdezik:
Akorod-e hogy az oroszokkal harcba szálljunk, megvédve a krímet, donbaszt...meg tudomisén? Mert ha igen, lehet hogy nem lesz otthonod, mert lebombázzák, esetleg a fiadat férjedet katonának visszük. Ha szerencséd van élve megússza......, addig meg menj ahová tudsz egy bőröndkével mert itt életveszélyben vagy.
Dehogy akarták volna ők ezt! Azt mondták volna: eggyezzetek ki!
Törölt felhasználó 2022. 03. 29. 17:47
Előzmény: #1139  emerald
tehat az USA tovabb akar haboruzni
gondolom igy kell magyarra forditani 
emerald 2022. 03. 29. 17:45
Előzmény: #1140  Törölt felhasználó
Nem ez volt a mondanivalóm lényege. De ha te ezt ragadtak ki....
Béke párti és ember párti vagyok. Barki is szurkál, azt a nagytőkések közt keresd!

Topik gazda

daxlisgyuszi
daxlisgyuszi
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek