Sziasztok! Csak én érzem úgy, hogy semmi nem úgy alakul ahogy ígérték? A kisbefektetők védelméhez tartozik a valóság elferdítése is? SZIT leszünk. Ja nem. Állandó, hosszútávú bérlőkkel vásároltuk meg a 18 Spar üzletet. Ja nem. Mi a fészkes fene folyik itt?
Szerintem ebben az a lényeg, hogy megvette a cég, a hasznosításból magas hozam származik. Nem tudom, honnan vetődött fel az az információ, hogy nincsenek kiadva a megvett Spar üzletek?! A hitelnek nincs árfolyamkockázata és az eddigi infók szerint a bérbeadás bevétele kb.10%-al haladja meg a kamatköltséget. Tényleg nem értem a problémát!
Én is csak arra reagáltam, hogy másra hasznosítják. Szerintem ezeket az épületeket nem nagyon lehet kisker egységen és raktáron kívül más funkcióval használni. És ez nem jelenti azt, hogy ezt ne lehetne nagy jövedelmezőséggel.
Én egy pillanatig nem tudom és akarom védeni a céget a mi kis kényszerházasságunk miatt, de Sehmettel értek egyet. Nem hiszem, hogy random vették meg az üzleteket, mögöttes szándék nélkül. De ettől még vad kreténség amit művelnek az össze-vissza beszéddel.
Mondjuk a google maps-on megnézve az épületeket, ezek amolyan fémvázas könnyűszerkezetesek. Erősen kétlem, hogy tégla. Meg, hogy kisker és raktár funkción kívül másra is jó lenne.
"A 18 településen található áruházakat a SPAR Kereskedelmi Kft. hosszú távú szerződés alapján bérli." A tranzakció teljes ügyleti értéke 14,5 millió euró (4,5 milliárd
forint), az ingatlanok bérbeadásából származó éves bevétel meghaladja az
1,8 millió eurót (572 millió forint). A befektetés éves hozama 12,7
százalék a tranzakció teljes ügyleti értékéhez viszonyítva - olvasható a
közleményben. https://www.portfolio.hu/vallalatok/retail/meszarosek-spar-uzleteket-vasarolnak--2.276061.html
(UP)PENINN