Négy év alatt négy százalékkal csökkentené a személyi jövedelemadót hatalmon maradása esetén az MSZP - számolt be a párt mai kampánynyitó nagyrendezvényén a kormányfő-jelölt beszédében elhangzott egyik legfontosabb ígéretről az Index. Mesterházy...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=128926
Nem tudom, hogy ki emlékszik még arra az időre, amikor a szadesznek volt egy olyan javaslata, hogy bárki választhat egy 30%-os lineáris adót, de akkor nem vehet igénybe adókedvezményeket.
Asszem 2003-ban volt. Akkor gyakorlatilag hasonló szinten kerestem, mint most, legalábbis országos viszonylatban.
Terveztük a 3. gyereket, vagy már éppen útban volt. És nyilván az ember elkalkulálgatott, mivel is járna jobban. Akkor az egyéb adókedvezményeimmel még 30% felett voltam, olyan 31-32% körül, ha jól emlékszem, viszont a 3 gyerek utáni évi 360 eFt-tal már egyértelműen alá csúsztam volna, vagyis nem is érte volna meg 30%-ot fizetnem. Miután lényeges változás nem volt 2002 és 2003 között, ez gyakorlatilag megegyezett a Fidesz alatti terhelésemmel is.
A tavalyi évben az szja (+szolidaritási adó, ami azért gyakorlatilag ugyanúgy szja) kb. 34%-os terhelést jelentett.
Ha ehhez hozzáveszem, hogy közben némileg emelték az EÜ járulékot, (3-ról 6%-ra) meg a nyugdíjjárulékot (7-ről 9.5%-ra), és számolgatok egy kicsit, az gyün ki, hogy az átlagos elvonásom (minden adójellegű szirt-szart belevéve) kb. 10%-kal magasabb, mint a Fidesz kormány alatt volt.
Ezek után mit higgyek el ennek a szarházi bandának? Adócsökkentés? Anyátokat szopassátok taknyok!
Miért nem láttunk ezekből az igéretekből semmit a 8 év alatt? Medgyessy volt az egyetlen aki azonnal csinált is valamit. Meg is bukott. Azóta is sokan azt mondják, hogy a pedagógusok és eü dolgozók netto bérének 50%-os emelésével vágták haza az országot. Ami egy ökörség persze. De ez az egy dolog volt ami értelmes volt és megtörtént. A számonkérhetőségről pedig annyit, hogy már most számon lehetne kérni, mert nem fog megvalósulni. Ebben biztosak lehetnek a szavazóik.
Új adócsökkentési programot jelentett be Mesterházy
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=128926