• Peter Praet, az EKB igazgatósági tagja tegnap megismételte korábbi kijelentését: az Európai Központi Bank szükség esetén kész kibővíteni a QE programját.
• James Bullard, a St. Louis-i Fed elnöke egy interjúban elmondta, hogy van esély a kamatemelésre októberben, melyet személy szerint támogatna is. A kijelentést követően dollárerősödés indult a devizapiacon. Fontos kiemelni azonban, hogy Bullard idén még nem, csak 2016. január 1-től vesz részt a kamatdöntő szavazásban.
• Dennis Lockhart, Fed kormányzó Atlantában elmondta, hogy a gazdasági növekedést illetően továbbra is lefelé mutató kockázatokat lát, ezért szavazott múlt hét csütörtökön a kamattartásra. Ugyanakkor lát arra esélyt, hogy még az idei évben megkezdődjön a Fed kamatemelési ciklusa. Lockhart egyébként 2015. december 31-ig szavazhat a kamatról.
• Jelentősen emelkedtek az ausztrál lakásárak a második negyedévben. Az első negyedévhez képest 4,7%-kal, míg éves szinten 9,8%-kal nőttek az árak. Az alacsony hitelkamatok okozzák a megnövekedett keresletet, de az ausztrál jegybank (RBA) figyelemmel kíséri a lakáspiacon kialakuló esetleges buborékokat. Elemzők attól tartanak, hogy az áremelkedést éles korrekció fogja követni.
DAX:
38,2es fiboig szúrt le 4óráson, 15percesen fordított fejváll dupla vállal??? 10100??? Egyébként nagyobb vételekben csak 10260, majd 10400 fölött gondolkoznék, viszont én nagyon esésre se számítok. Tartom a hansit és vettem egy kis BMW-t nagyon hosszúra.... utóbbiban bazi nagy dupla aljat látok 150-es célárral, kb jövő karácsonyra :))) De ha 80-alá menne, akkor kuka...
Nem is az a furcsa, hanem az, hogy az ipari kémkedés virágkorában, hogy a viharban tudtak eladni félmillió darabot, mielőtt ez kiszellőzött volna, ráadásul ezeket meg is kellett tervezni és le is kellett gyártani.... Most kell a tér az avalonnak.... :) Lehet, hogy toyota részvényeket kéne venni???? :)
Megállt itt 1.12 alatt, a kulcs szerintem 1.122 körül van, most nem tűnik vészesnek. Rossz esetben a mónika szint sajna jó (azalatt meg 1.108 környékét is befigyelhet már).
ÐÐ
Tréder Topik :o)
hát mindenkinek jó horgászatot! ))
link