Sziasztok!. Jövő tavasszal kipörög minden 17-19%-os állampapírom. És az a helyzet, hogy hozzászoktam ezekhez a hozamokhoz. Mibe fektessem a pénzem, hogy hasonló éves nettó hozamot tudjak elérni? Nyilvánvalóan ehhez több kockázatot kell vállalni. Külföldi (USD) osztalékfizető papírokból akad pl. 10%-os, de az még mindig csak 10% és ki vagyok téve a vásárolt részvény árfolyam-ingadozásának. Néztem befektetési és ingatlanalapokat, de pl. a bef. alapoknál 15%+13% adó van (ha nem TBSZ-re veszem), ingatlanalap biztosabb, de gyengébb hozamú. Gondolkodtam még kávén, kakaón. Szóval mit ajánlanátok?
A pletykák szerint Donald Trump Kevin Warsh-t, egy korábbi Fed-kormányzót is potenciális jelöltként tart számon a pénzügyminiszteri pozícióra, majd a Fed elnökévé is válhat Jerome Powell mandátumának 2026. májusi lejárta után. Warsh, aki korábban kritizálta Trump vámintézkedéseit, a héten találkozott az új elnökkel Mar-a-Lagóban. Trump azonban még mérlegeli más jelöltek, például Scott Bessent és Marc Rowan alkalmasságát is.
Tréder Topik :o)
hát mindenkinek jó horgászatot! ))
link