Kellően alulértékelt, fundásan/technikailag izgalmas papírokat monitorozunk. Megosztjuk egymással kiválasztási módszereinket, kutatómunkát végzünk, elemzéseket olvasunk, ötletelünk. Bárkit szívesen látunk, aki már külföldi piacokon tapasztalt trédernek számít, vagy aki ebbe az irányba kacsingat.
Igen, bármikor. Azt célszerű még mérlegelni, hogy ezt a mozgást RIG-ben vagy DO-ban vagy pedig megosztva érdemes fogni. DO nagyobbat ment az elmúlt időszakban, de most a korrekciója is nagyobb. TA viszont csúnyább, RIG sokkal szimpatikusabb. RIG-ben viszont a vola sokkal nagyobb, többen figyelnek rá, többen kötik. Tehát az irány is jobban meghatározható. Ugyanakkor DO-ban a nagyobb korrekció erős potenciált rejt magában. Szóval nehéz okosnak lenni, egyszer egyik, egyszer másik megy jobban. Talán az osztás a jó megoldás. Bár hangsúlyozom, nekem is RIG jön be jobban, így elsőre biztos hogy abban kötném. Rendszeresen figyelem, szóval 10,4-en én is bekötöm az biztos. Rövidtávú 12,2-12,4-es célárral.
Én is a 10.4 körüli szintet néztem ki. A tegnapi zárótól ez 5%, ennek a papírnak szinte egy napi mozgása, szóval bármikor lenézhet oda. Én szeretettel várom. :)
Köszönöm! A felállás az, hogy vannak pozíciók amiket lejebbről hosszú távra tartok és van egy állomány amit 10-15%-os mozgásokra tartok és trédelem. RIG-ben ez a tételem szabad most, ezért gondolkodok újabb bevásárláson. Mivel alapvetően többek között Te is meg vagy győződve arról, hogy 2018 egyik legjobb sztorija lehet az olajszervíz, ezért a hosszú távú pozíciókat eszem ágában sincs bántani, sőt, inkább bővíteni is fogom a trédelős csomag terhére. Más részről viszont a trédelős csomaggal nem mindegy, hogy itt vagy 10%-kal lejebbről ütök rá. Nálam a legjobb beszálló 10,36-10,40 környéke, ahol egybeesik a fibó 61,8 valamint a napos emelkedő trend. Arról persze már erős kétségeim vannak, hogy visszajön e eddig a következő hetekben/hónapokban, hiszen inkább felfelé várjuk rövidtávon is.
Az olajszerviz egesze meg nem is indult meg igazan. Ugy gondolom, a fracking mar beindult (HCLP, DRQ, stb) , a land-furas mostanaban indul. De a tengeri furosoknak eloszor Q1 utan leszek igazan jo hireik. Varom a RIG fleet status report-ot, a napokban kell kijonnie.
Egyelőre még a GPRO-ban sincs nagy pánik a zárás utáni kereskedésben a kezdeti 4.9 után (5.35-nél van jelenleg). A FIT meg 3 centes emelkedésben van 5.23-on. Majd kíváncsi leszek mi lesz holnap.
János, olajszervíz téma csak egy gondolat ereéig: vársz még további korrekciót? Érzel még benne teret lefelé? Elsősorban RIG, illetve DO-ban. Eshet még 5-10-15%-ot.
Top picks