A köménymagot hagyományosan alkalmazzák a gyulladásos bélbetegségek, például a gyomorhurut vagy a vastagbélgyulladás kezelésére. A köménymagban található vegyületek, például a kuminál és a karvon, fájdalomcsillapító hatással rendelkezhetnek. Ezek a vegyületek képesek gátolni a fájdalom receptorokat, és enyhíthetik a menstruációs fájdalmat, fejfájást vagy izomfájdalmat. A köménymag stimulálhatja az immunrendszer működését és növelheti a szervezet ellenálló képességét a betegségekkel szemben. A benne található antioxidánsok erősítik az immunrendszert és segítenek a szabadgyökök semlegesítésében, amelyek károsíthatják a sejteket és gyengíthetik az immunrendszert.Már nagyanyáink is a beteg lábadozásakor, esetleg gyomorbántalmakra is köménymaglevest adtak a betegnek. De van, aki csak az ízét kedveli, és azért fogyasztja.
Jó reggelt:) Reggelire zöldbab levest ettem :) Szeles hideg időben nagyobb kedvet csinál, hogy kimozduljak. Sajnos a zsíros dolgok miatt 2 napja nospan élek… úgy érzem túllőttem vele magam. Szóval marad a diéta. :(
2024. december 15-től 2025. március 31-ig Békéscsaba—Kétegyháza állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 120 Budapest—Szolnok—Békéscsaba—Lőkösháza vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A MÁV közlése szerint, a 7544, 7546, 7545, 7543 és 7553 sz. vonatok helyett Békéscsaba−Lőkösháza viszonylatában a fentebb jelzett napokon vonatpótló autóbuszok közlekednek. Felhívják az utasok figyelmét, hogy Kétegyházán a vonatpótló buszok a Szent Imre utcai autóbusz megállóhelyen is megállnak!
Országos előrejelzés: szombat estig Túlnyomóan borult lesz az ég, majd délután északnyugat felől kezdhet el szakadozni a felhőzet. Többfelé várható csapadék, délen egyre inkább eső, néhol (nagyobb eséllyel a Mecsekben és a Bács-Kiskun megye déli részén) átmeneti ónos eső is, míg északabbra havazás valószínű. Síkvidéken inkább csak vékony, néhány cm-es olvadozó hótakaró alakulhat ki. Főként északnyugaton lehet élénk a délies szél, majd délutánra ott is mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul, fagypont alatti csúcsértékekre az Északi-középhegység térségében lehet számítani. Késő este -2, +3 fok között alakul a hőmérséklet.
Németországban súlyos munkaerőhiányra figyelmeztetnek az egészségügyi szakemberek, ha a szírek úgy döntenek, hogy tömegesen térnek vissza hazájukba – írja a Der Spiegel. Példaként hozták fel, hogy 5758 szíriai orvos dolgozik a német egészségügyben. Legtöbbjük vidéken.
Már én is nezegetem a nyarat, több opcio is felmerült, nekem mindegy csak ne legyen járkálós mert ez a Katar-Abu Dhabi-Chile sok volt meg fárasztó is.Törökországba oda megyünk minden évben, de most Montenegro is szóba jött.
Már most agyalok nyáron merre menjünk… fiatalon egyszerű volt. Haverokkal beültünk a dízel w124-be, már szegény akkor is extaxi volt, de szó szerint a világból kimentünk vele… volt olyan Ukrajnába mentünk 2. Vh erődöket nézni. Bejártuk a Hargitát… Francia borvidéket is végigpöfögte… olaszban egy bunkó leparkolta :) Szóval élveztem anno fiatalnak lenni. 1 sporttáska elég volt. Most meg nézegetem a hülye szállodákat… mi van milyen a fekvése, mivel jutok el. Utazási iroda vagy egyedi szervezés… áhh, akkor meg kitaláltuk kedden hova megyünk és csütörtökön már betegállományban voltam a cégnél és úton :))) Volt olyan a sok csempészcuccból visszajött az ára az utazásnak… olaszból tészta, franciáktól bor, németektől autórádió, haribo ukránoktól románoktól cigi, alkohol… XD
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20241214/mar-a-szemelyinket-sem-kell-magunkkal-vinni-mutatjuk-mit-valt-ki-a-digitalis-allampolgarsag-729181 Na közben nekem már van ilyenem.. jelenleg kb rendőri igazoltatásra jó…meg kormányablakba időpontfoglalásra, állami orvosi rendelők nem fogadják el a rongyos taj kártya helyett.. Kb 5 perc a létrehozása a kormányablakban, ha valakinek van ott dolga, akkor érdemes ezt is megcsináltatni. Érdemes előre letölteni az alkalmazást. Fontos, ha a telefonod elhagyod vagy cseréled újra be kell menni… nem lehet átmásolni. Id app kell meg a Google Authenticator…
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA/Nacky