MOL-ban korábban csináltam egy jó kört, amit 2670-en eladtam, azt visszavettem 2610-2620 között. Most alacsony forgalommal emelkedik, ez nekem nem meggyőző... lehet, kellene még egy kör, vajon beeshet megint?
Kissé gyengült az euróval szemben a forint, a kurzus továbbra is a 410-411-es szint között liftezik. A dollárral szemben fél százalékot rontott a magyar pénz szerda délig.
Boldog névnapot a Árpádoknak ! Árpád névnap március 31-án és december 11-én van a hagyományos naptárakban. Az Árpád régi magyar férfinév, az árpa szó -d kicsinyítőképzős származékú. A -d képző a valamiben bővelkedőt is jelenti, így jelentése azonos lehet 'árpás-árpácska' jelentésével. Női párja az Árpádina. A nevet a 19. században újították fel Árpád fejedelem tiszteletére. 1967-ben a 27. leggyakoribb férfinév volt, a 80-as években visszaesett a 41. helyre. Az 1990-es években ritkán fordult elő, a 2000-es években a 77-100. leggyakoribb férfinév.
Jó reggelt!USA indexek estek az elmúlt pár napban az inflációs félelem miatt. Vix 5 nap alatt kb 5%-ot emelkedett, ami nyugtalanságot is tükrözi. https://tradingeconomics.com/japan/interest-rate Japán, ha megpiszkálja a kamatokat karácsony előtt tud zűrzavart okozni. Túl jó GDP adatai jöttek és az a kamatemelést nem igazán támogatja. :) Ennek azért van létfontossága, mert tudható a nagy USA nagy emelkedése a JPY hitelből van. USA futures: NASDAQ +0,12% Dow -0,04% S&P +0,07% Ázsia Nikkei225 -0,27% Hsi 0% USA és Kína gazdasági háborúja nem várta meg Trumpot, már most elstartolt. (DJI) Most a kínaiak léptek az nvidia-nak mentek neki. Ez a piacoknak nem mindig tesz jót. A speka papírokkal vigyázzatok, mindenki saját felelőségre tegyen bele pénzt… Most sorban meghúzzák majd a BÉT-et… spekák is szép karácsonyt akarnak. Könnyű ezekbe a hihetetlen nagy irracionális emelkedésekbe beragadni évekre!!!
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA/Nacky