Topiknyitó: Toka 2024. 03. 05. 13:01

Toka Club/Geri-inv/Labanc TA/Nacky  

Üdvözlet a Toka Club-ban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
GERI-inv
GERI-inv 2024. 12. 06. 06:21
Jó reggelt!
NASDAQ 0%
Dow -0,09%
S&P 0,07%
Nasi pattant :) szóval volt az gyászosabb is. 
Ázsia:
Nikkei225: -0,94%* ennek utána nézek majd
Hang Seng +1%
BTC -5,26 % elérte a csúcsot, most meredekebben esik vissza … tankönyvi XD Aki hisz benne figyelje és vegyen…. Sok a hívő még lesz alja.
Nacky 2024. 12. 06. 06:13
Boldog névnapot a  Miklósoknak ! Miklós görög-szláv eredetű. jelentése: győzelem + nép
GERI-inv
GERI-inv 2024. 12. 05. 23:32
Előzmény: #8616  Labanc
Vagy a jelentéseket:)
GERI-inv
GERI-inv 2024. 12. 05. 23:29
Rossz helyre raktam a leckét XD CIGben is el tudjátok olvasni :)))) 
Esti lecke! Nem felejtettem el sokan szeretnének tanulni.Manipuláció:Legjobb a fekete macska :) Cripto csoda piacon nagyon napi dolog. Elkezdenek adni venni egymás között papírokat egyre feljebb elég nagy forgalmat generálva. Szépen tömik közben a befektetőket felfelé haladva, egyszercsak öngerjesztő lesz. Elkezdik dobálni a gyanútlanokra… közben a tőkét mindig pakolják be a könyvbe, mintha támasz lenne… és voálá egyszer csak kiáll a támasz, mind a maradék részvényük a csúcson leöntik…Úgy ismerhető fel, hogy kb egy halott papír elkezd mozogni hirtelen forgalma elszáll…
Kettes le fel kötögetés… Filléres kereskedők 1-1 darabbal a nap végén le föl kötnek egy részvényt… éppen mi az érdekük. Ezt sajnos napi szinten látjuk. Záróban pár darabbal leköti vagy fel…
Nem valós eladási vagy vételi szándék… ez is gyakori sajnos. Sokan megriadnak egy nagy pakk látványán a könyvben, amikor torlaszként bent van. Na amikor belevesznek nagyobb mennyiséget gyorsan kiáll vagy eladnak nagyobb mennyiséget és kiáll. Vagy közeledik a könyv és visszavonja a megbízást. Ez látványos a könyvben, mikor eltűnik a sok darabos… és látszik vétel nem történt.
Másik módszer amikor 3-4 árfolyam lépcsőnyit vásárol elindítsa vagy lenyomja az árfolyamot. Pl direkt leönt rakat darabot és nem a napi forgalomhoz igazítja sem az ajánlati lépcsőhöz.
Csúcs manipulátor ezeket a módszereket ötvözi, az ajánlat halmozós fajta több ajánlatot küld be… szintenként bizony ezt sem szabad :) feltölti a könyvet sok-sok darabbal soronként. Csinál egy támaszt, hagy egy rést a gyanútlannak fölötte elad. Az ilyen sávba szorítja a jónépet. Főleg egy árfolyam csúcson játsza/ játszák el… így nem esik be az árfolyam, mert tartja a sok vételi darabbal közötte  lévő résbe tudnak beállni a vevők… na oda néha leönt párat, aki vesz az övét tudja venni felülről. Általában adagolja az eladó db-ot. Ha beállnak alá sem zavarja egy ideig… ha lankad a forgalom belevesz alulról az idegen ajánlatba…. Megint csak a forgalom illúzióját keltve :) persze figyel kb jó messze legyen a vételi ajánlata alul. Több szintben elhelyezve… felismerés gyanúsan nem mozdul az árfolyam apró hullám van… hiába vesznek bele mikor elfogy megint picivel lesz ott annyi, h a gyanútlan megveszi és nem nagyon megy tovább az árfolyam. 
Ajánlat rátevős, rárakja a egy nagy pakkra az ő mégnagyobb ajánlatát az kénytelen alá fölé mozdulni ….
Záró aukción, nyitó akción irracionális árat rak a megbízásba… itt sokan megrémülnek jaj leveri, hű lemaradok az árfolyamról… érdemes nézni az előző napi zárót, indikatív ár is tud segíteni. Inkább várd meg a nyitást… vagy záróban ne üzletelj…
Óriás short nyitogatós… hirtelen beszakad az árfolyam… akár több százalékkal… ilyenkor nem mindig a leöntés van. pl a vételi oldal hirtelen eltűnik eladói oldal nem követi. Ez szereti a stopokat kiütni. Tovább szakítani az árfolyamot… mit tegyél? Dőlj hátra… visszamegy:) vagy adj be gyors limitáras vételi megbízást az alja fölé! Mindig ellenkezőleg cselekedj, mint amit a rémület tenne veled. Ha hirtelen emelkedik irracionálisan adj el!!! Csodák nincsenek.
Önkötögetős:
Pl:
https://www.portfolio.hu/uzlet/20210406/tiltott-piacbefolyasolas-a-magyar-tozsden-megszolaltak-az-erintett-felek-477180?amp
Szóval a tárház végtelen. :) Ilyen speka felrántások többnyire azok! Ne vegyél bele ilyenbe! Beragadsz!Mindig mondtam vigyázz nem kell neked!Az ilyet látni eleget a Béten szezonálisan… delikvensek már hónapokkal előtte gyűjtik a papírt … alig várják megegyed! Szóval speka emelkedésbe ne nyúlj bele, szerencse játék.
Minden cégnek nézz utána! Ne csak a ta vezéreljen, átvettük mi a fundamentális elemzés értékelés!
Nulla storyjú változatlan cég elkezd emelkedni ne dőlj be!!Ismertetőjelek: nulla story, nulla kilátás, nulla spekulációs alap, tevékenység változatlan évek alatt, csak van a cég… semmi komoly hír nincs benne, senem pletyka, senem következtetés… portfóliója a cégnek változatlan, és árfolyama nő…
 https://www.portfolio.hu/uzlet/20240229/lecsapott-az-mnb-tobb-reszvennyel-is-manipulalt-a-magyar-tozsden-egy-maganszemely-672035?amp
MNB mindent loggol…algoritmus válogatja le. Gyanús ügyleteket manuálisan nézik meg…
Önkötés, ajánlat módosítgatás túl gyakran stb nem forgalomhoz igazított eladás, vétel stb stb elég szubjektíven dolgoznak. Ezért is mindig mondom a forgalomhoz igazítsátok a vételt és eladást! Lehetőleg 1-2 ajánlatot vegyetek ki egyszerre! Ne pedig állat módon… ilyen piti dolgokba meg ne menjetek bele, mint a darabos le fel kötés. Érdemes a BÉT oldalán a kereskedési szabályzatot átfutni!
Labanc
Labanc 2024. 12. 05. 22:24
A cig már nagyon régóta nem volt benne az alapkezelők kedvencei között (így múlt hónapban sem), most mégis elkezdték ők is felfedezni, biztos olvassák ők is a klubot 😉. Szerintem ez egy nagyon jó előjel...
GERI-inv
GERI-inv 2024. 12. 05. 21:56
Előzmény: #8614  Marika113
A Waberers 2 alapkezelő kedvence 1 alapkazelő meg nem szereti… na erre varj gombot… de a forgalmát elnézve nem úgy tűnik bárki kedvence lenne. Olyan csökkenő csatornában van :)
Marika113
Marika113 2024. 12. 05. 21:43
Előzmény: #8609  GERI-inv
Otp,mtel,cig okés. Wabirol mit írnak?
GERI-inv
GERI-inv 2024. 12. 05. 21:40
Előzmény: #8612  szieszta
Huh izgalmas :) Akkor itt kezdett nálunk a Mikulás bácsi. Láttam nagy zsákja van! Tuti minden jó van benne ;)
szieszta 2024. 12. 05. 21:30
Előzmény: #8605  GERI-inv
Az én csizmám még csak lábbal volt teli. Mi csak reggel fogjuk megtalálni, amit hoz majd a Milkulás. :-)
GERI-inv
GERI-inv 2024. 12. 05. 21:16
Előzmény: #8610  Marika113
Portfolió signiture
Marika113
Marika113 2024. 12. 05. 20:56
Előzmény: #8609  GERI-inv
Melyik cikk?
GERI-inv
GERI-inv 2024. 12. 05. 20:41
Alapkezelők egyre kevésbé szeretik a Telekomot.Szeretik a 4ig és opust azt írja a signiture cikk… elvileg szeretik wallist meg a ciget nagyokból pedig a otp magasan vezet.Alulsúlyoznák a Telekomot.
“ A korábbi nagy kedvenc Magyar Telekom részvényeit már van, akik alulsúlyozná, a kisebb részvények közül pedig a legkevésbé kedvelt papír továbbra is a 4iG és az Opus, valamint az építőipar lejtmenete miatt szenvedő Masterplast”
GERI-inv
GERI-inv 2024. 12. 05. 20:36
Előzmény: #8607  GERI-inv

mcbull 2024. 12. 05. 20:09
Előzmény: #8605  GERI-inv
:), Gratulálok! Nekem egy jeger lesz benne,ha veszek!
A gyerekhez csak holnap jön! Egészségedre!
GERI-inv
GERI-inv 2024. 12. 05. 19:05
Hűha a csizmámban egy whiskyt találtam! Nektek mi volt benne?
GERI-inv
GERI-inv 2024. 12. 05. 18:23
https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2024/12/befektetes-alapok-reszveny-kotveny
Ez jó hír nekünk :) Ha nőnek a részvény alapok! Ez még, csak jobb lesz!
Mellstroy 2024. 12. 05. 17:55
Előzmény: #8591  Balna1969
Én is már várom Toka Urat,pont ezek vannak nekem is majdnem.Azt hittem itt a Cigben várakozunk osztiig,de ez igen jól megy.Vettem Molt is, tegnap s ma is, egyszer írta hogy ha lejjebb jön akkor venni kell.Köszönök a fórumnak Mindent!
GERI-inv
GERI-inv 2024. 12. 05. 17:52
Előzmény: #8601  GERI-inv
[URL=http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=996IMG_0958.jpeg]
GERI-inv
GERI-inv 2024. 12. 05. 17:50
Nincs nekem idegen szerkesztgetni… majd Labanc rajzol szépen ő precíz, mint tudjátok én szemre mérek. Telon bekarcoltam mi is volt a molban az ellenállás körül… ne nézzétek a csúcsokat h érintette hogy nem sacper kb… http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?

Topik gazda

Toka
Toka
3 2 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek