Én komolyan kíváncsi leszek a végeredményre! Erre térjünk vissza június elsején, mivel szerintem ezt is vissza fogják vonni, mivel semmilyen célt nem szolgál, csak Viktor elrugaszkodott gondolkodását. Ilyet nem lehet végig vinni! legyen egy üveg pálinka a tét!:-)..és házi!
Köszönöm, hogy elmondtad a véleményed. Jókat írsz, de veled ellentétben én nem gondolom, hogy visszavonják. Azt a döntést vonják vissza, amivel szemben láthatóan óriási felháborodás indul el, lásd internetadó. Az is melléfogás volt, ez is.
A küldetéstudat még akkor is nagyon veszélyes, ha jószándékkal párosul. Én ezt nagyon sok jel alapján kétlem. A népet boldogítóani akaró vezető azt ne direktben akarja véghezvinni, ne a néppel való valódi konzultáció nélkül, a saját feje után menve. Tehát, ahogy írod, elvesztette a realitással való kapcsolatát. A másik fontos jellemvonás pedig megfelelő önkontroll kellene legyen. Mint látjuk, ez is hiányzik nála.
Az ellenzékben mindent megakadályozunk élből, még ha az az ország hasznára is válna, kormányon meg boldogítani akarunk, de ész nélkül és nagyon sok kárt okozva a népnek, ez nem megy. A saját brancs gazdagítása miatt meg erősen kilóg az ördög patája a boldogítani igyekvő máz alól. Hazugságmáz az, sajnos...
Nem gondolom azt, hogy Orbán, szándékosan a magyar nép tönkretétele érdekében teszi, sőt az ellenkezőjét! Ő szentül megvan győződve arról, hogy jót cselekszik, csak ott kezdődik a gond, hogy nem a mai Mo-on él és az emberek között! Nézzük az egyik utolsó lépését Plázák vasárnapi nyitva tartását! Való igaz, milyen nemes cselekedett, hogy családok hetente egyszer egymással foglalkozzanak és ne mással! Teljesen logikus a gondolat, azonban! Ez azt jelenti, hogy magyar embereket bugyutának tekinti, akik nem tudják eldönteni, hogy mit kezdjenek egy vasárnappal! Engem nem zavar hogy nyitva vagy sem, mivel vagy elmegyek vagy nem! De nézzük azon emberek szemszögéből, akik ott ott dolgoznak és a háttér kiszolgáló ipar! Valahol olvastam, hogy a kereskedelemben 300e ember dolgozik, egyszerű logikával ennek 1/7 munkanélküli lesz! A dolog másik oldala, hogy hétvégén sokkal nagyobb a bevétel a tehát a magyar szokás miatt. Kereskedők rengeteg bevételtől esnek el. Harmadik ha már két dolgot írtam, mi alapján dönti, el Orbán, hogy én mikor szeretnék vásárolni? Lehet , hogy van három gyerekem és csak ekkor tudok elmenni a gyerekekkel vásárolni, mivel a hátköznap gálya és darálószíj. Mindenki rohan és időm sincs máskor intézni ezeket az ügyeket...tehát ez is egy olyan lépése volt, amit szerintem visszafognak mondani, mivel itt nálunk, ilyen szokások mellett nem lehet bevezetni! De mostanában egyre többet hibázik, ha így folytatja tényleg lesz egy előrehozott választás. Ennyi a véleményem!:-(
Megmondanád, mit keres itt ez a szereény véleményed szerint baromi fontos és érdekes hírecske? Van bármi köze a topik témájához? Vagy csak simán eltévedtél?
Aki a jelenlegi helyzetben ilyen kiállítást rendez érdekes személyiség lehet.
szvsz
"Szatirikus valláskritikai rajzokból rendez kiállítást egy bécsi galéria. A tárlatot a Charlie Hebdo francia magazin elleni párizsi merénylet miatt a tervezettnél várhatóan korábban láthatja majd a közönség.
A Galerie Komische Künste, az osztrák főváros múzeumi negyedében található, a humoros és szatirikus alkotásokat felvonultató galéria, az Istenkáromlás mesterművei címen mutatja be az alkotásokat.
A galéria nem először foglalkozik vallási témával. Clemens Ettenauer, az intézmény egyik vezetője a január első hetében zárult, ünnepi kiállításról beszámolva megjegyezte: a karácsonyi témájú tárlatunkról is többen megsértve távoztak, pedig csak ártalmatlan karikatúrákról volt szó. Az igazgató úgy véli, a politikai karikatúrákon a látogatók egyformán szórakoznak, a vallási tartalmú rajzokat azonban mindenki sokkal személyesebben értelmezi – adta hírül az MTI.
Clemens Ettenauer a Bananenblatt című szatirikus magazin alapítójaként úgy látja: a vallási szatírának mindig viccesnek kell lennie és üzenetet kell hordoznia. Szerinte a Mohamed-karikatúrák inkább a provokációról, mintsem a kritikáról szóltak. Elmondása szerint nem tervezi a Je suis Charlie plakát kifüggesztését, azonban a Bananenblatt következő, márciusban megjelenő számában foglalkozni fognak a Párizsban történtekkel."
A magyar kormány rafinált cenzúráját elemzik New Yorkban
Szerző: hvg.hu
Pakisztánnal, Törökországgal, Oroszországgal és Kínával emlegette együtt a Columbia Journalism Review Magyarországot A 21. századi cenzúra című írásában.
Bár sokszor hallani, hogy az internet a cenzúra halála, mégis vannak olyan helyek, ahol az állam megpróbálja kontrollálni a világhálót, állítja a Columbia Journalism Reviewban Philip Bennett és Moises Naim. Szerintük ráadásul a 21. századi cenzúra sokkal kifinomultabb eszközöket használ, mint a klasszikus. Tipikus módszerei például az újságírók beperlése, lehallgatása, majd a lehallgatott anyag nyilvánosságra hozatala.
A szerzők szerint Magyarország, Ecuador, Törökország és Kenya olyan ország, ahol a hivatalos szervek olyan autokráciára berendezkedett államokat utánoznak, mint Oroszország, Irán vagy Kína, ahol visszatartják a kritikát megfogalmazó híreket, erősítik az állami médiát és olyan eszközökhöz folyamodnak, amikkel támadhatják az ellenvéleményt megfogalmazó újságírókat.
Magyarországról külön kiemeli a tanulmány, hogy a Médiahatóság adatokat gyűjthet az újságíróról és a tartalmakról egyaránt. Adókkal, engedélyek kiadásának visszatartásával tartják sakkban a kritikával élő médiumokat, valamint az állam azoknál a médiumoknál reklámoz, akik nem támadják. Több sajtószabadsággal foglalkozó szervezet megállapította már, hogy Magyarországon a független sajtó elfojtása van folyamatban – írják a tanulmány szerzői.
"...két mondat egy fideszes politikus szájából felér száz katasztrófa statisztikával: Kövér László maga az ötvenes évek, Deutsch az elmeosztály, a többi meg a színtiszta, véget nem érő lopás és hazugság."
Személyiségrajz
link