Lengyelország vétót emel a Magyarországgal szembeni európai uniós szankciók ellen, ha az ügy a Tanács elé kerül - jelentette ki Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter litván hivatali partnerével csütörtökön Vilniusban
a CEU is tényező az amerikai diplomáciában, az amerikai egyetemek hálózata a "soft power" része, így fogalmazott egy magyar diplomata. csak most épp otthon is megy a sorosozás. de hogy miről tárgyaltak azt nyilván nem fogják az orrunkra kötni, a hivatalos közlemények már régóta nulla hitelességgel bírnak.
Itt van (volt) az amerikai külügyminiszter. Futólag láttam valamelyik tv-ben, hogy lazán sétál Pesten, fényképeszkedik, háttérben a Parlamenttel.Eszembe jutott, hogy mikor láttam így kis országunk vezetőit ... Pl. tegnap hogy került be olyan rejtélyes módon miniszterelnökünk a Várkert bazárba. Aztán elém került egy írás. Tényleg itt tartunk már? . "... a vezető beszállt a kármelita kolostor mélyliftjébe, majd beült
szolgálati autójába, mely a Vár alatti ALAGUTAK EGYIKÉN 47 MÁSODPERC
ALATT ELVITTE A VÁRKERT BAZÁR ALATTI MÉLYGARÁZS páncélajtóval elzárt
ki-bejáratához. A Bazár alatti nagy előadóterem már évekkel korábban
elkészült, négy méteres betonfödém alatt, lényegében atombiztos bunker. A
helyszínt napok óta hermetikusan lezárták, és kutyákkal, detektorokkal,
spórakereső műszerekkel biztosították. A vezető biztonságos helyszínre
érkezett meg. Odakinn, a bunker előterében is meghozta a TEK a
megfelelő biztonsági intézkedéseket. A beszéd biodíszletéül szolgáló
rendszerhű elit 500 fős közönségét egy állandóan frissített protocolle
lista alapján hívták oda. Érkezés szigorúan csak a fekete
drapériakordonon nyitva hagyott egyetlen bejáraton keresztül. Ott, a
felállított sörsátrak alatt detektoros vizsgálat, röntgen ajtón való
áthaladás, a meghívó lézeres ellenőrzése után léphettett be az "elit" a
hermetikusan lezárt területre. Idén a veszélyeztetettség olyan magas
fokúnak találtatott, ... stb." Lovas Zoltán12 órája ·
Csak el szeretnék köszönni. Remélem jövő héten megkíméled legalább ezt az egy topikot (és szólhatsz 1-2 barátodnak is). Valószínűleg Pompeo lesz a leggyakoribb téma itt.
a cementtörténet szomorú, a betonkeverőt sajnáltam mert végigcsinálta az építkezést, a szívemhez nőtt, mindig gondolsan kitakarítottam. de hát akkor már könnyen tudtam venni újat. a vödrök meg úgyis horpadtak voltak már. . a csapatot úgy fogadtam fel, hogy a lepattant zsigulival megálltak a ház előtt, hogy nem tudok-e valami munkát, három felnőtt férfi, kezükön látszott hogy tudnak dolgozni. namost kb egy hónapra való munkám volt nekik, szerintem elég jól fizetettem, de ők megelégedtek azzal, amit a lopott használt betonkeverőért és 6-8 zsák lopott cementért kaphattak -- maximum két-három napi bérük. egyszerűen nem tudtam felfogni. . szóval kellemetlen emlék. és ezért különösen rossz látni amikor ilyen szélhámosok a nagy dumájukkal egy csomó embert átvernek és meglopnak. és persze, akit a szélhámos becsapott, nehezen ismeri be, hogy hülye volt.
"Sajnos a putyinőrület engem még nem ért el!" . Lásd #357. Saját, 2-3 órával ezelőtt írt hozzászólásodra se emlékszel? Ti valamilyen Fidesz pártközpontbeli fórum trollrobot vagytok?
Tudod kik vagyunk mi az unióban...? Mesélek. . Építkeztem, jó rég, 95-96-ban épült fel a ház, már bent laktunk, kb 97 tavaszán felfogadtam egy brigádot, hogy csinálják meg a ház körüli betonjárdát, megegyeztünk a munkadíjban, aztán ha rendben van akkor beszélünk majd a kocsibeállóról, az utcai járdáról és a hátsó kerítés (támfal) betonozásáról is. . na elkezdték a munkát, első este mondom nekik, hogy ennél kicsit több cement kéne a betonba, mert fel fog fagyni. ŐŐŐŐK BELERAKTÁK AZ ÖSSZES CEMENTET AMIT MONDTAM. de hát a színén láttam, hogy gyenge a beton (rutinos építkező). erős aggodalommal hagyam ott őket hogy ha kilopják a cement felét, akkor tulajdonképp csinálhatom újra a betonjárdát. Szerencsére nem így történt: másnap estére a brigád sehol nem volt, elvitték az aznapi hat zsák cemenetet, a lapátokat, a vödröket, a talicskát, a betonkeverő gépet és a hosszabbítót. . namost orbán viktor kb ugyanezt csinálja: óriási gazdaságfejlesztési lehetőségeket kapott -- de ő ehelyett "carpe diem" ellopta a pénzt. és kb úgy fog járni mint ahogy az én brigádom is. az unió lassabban hozza meg a döntéseit meg valamiért elővigyázatlanabb, meg türelmesebb. de azért mostanra már bevésődött nekik, hogy ez a tetves gazember lop, hazudik, egymás ellen uszítja a tagokat és közben még áruló is mert miközben az uniótól kapja a pénzt, putyin érdekeit szolgálja.
ha az hogy én röhögök rajtad azt jelenti hogy legvidámabb barakk lettünk, akkor az nem tudom, mennyire pozitív összességében. amúgy Ján Kádárnak is kurvavidám volt a barakkja, amíg igazodtál.
Jó kérdés, hol vannak a menekültek. Én nem látom őket. Ha pedig nincsenek itt, nem tudnak hazamenni innen. Ellenben az oroszok legvidámabb barakkja lettünk az EU-ban, kb 10 évvel Orbán ellenkező tartalmú nyilatkozat ellenére.
"kizsákmányolás" . vlagyimir iljics szeme a mauzóleumban is könnybe lábad :) . biztos fiatal vagy, tudod amikor a nyolcvanas években már lehetett menni ausztriába sokan jöttek vissza azzal, hogy "jaj de szeretném ha engem is úgy kizsákmányolnának mint az osztrákokat"
"Mindent leépítenek ami gátat vethet a gazdagodásuknak." . Ez teljesen jó megállapítás. Pont így történik Mészáros és társai határtalan gazdagodása. Az egész Fidesz rendszer, a teljes Fidesz által full uralt államapparátus ennek rendelődött alá.
nyilván jó lenne, ha a fidesz tovább folytathatná a lopást, ahogy eddig. . de a fidesz pillanatok alatt összeomlana, ha nem lehetne többet lopni. . hogy az impotens parlamenti ellenzék mit szeretne, nem érdekel. nem tudom, hogy szijjártónak miért fontos minden adódó alkalommal rálépni a nagy befizető tagállamok lábára, de kétlem, hogy ezt sokáig tudná csinálni megtorlás nélkül. a német adófizetők nem fogják szívesen támogatni a keleti tagállamok korrupt kormányait -- ebből a szempontból mindegy, melyik pártszövetség erősödik meg a májusi választásokat követően. . szóval, a lopásnak, és ezzel orbánnak nemsokára kampó.
Akik foglalkoznak még vele, azokat finanszírozák. Ne beszélj félre! :)
A támogatások jelenlegi formája régi szerződésekben áll. Nem önálló dolog, sok mindent kapnak cserébe. Jelenleg a brit 15%-ot nem tudják pótolni és ezért akarnak vágni. A kérdés, hogy mit és hogyan. Mi sem ússzuk meg nyilvánvalóan, de ezt csak értelmesen tudják megcsinálni. Tudom, az ellenzék és a körük az UNIO-ban úgy akarja beállítani, mintha a "jogállamiság" és egyéb blődségek miatt vágnának, de köze sincs hozzá. :)
Lehetséges újratárgyalni egyébként, de nekünk nyilván pótolni kell valahonnan és annak nagyon nem örülnének a megvonást pártolók. Tehát izomból tuti nem fog menni senkinek. :)
"Magyarországgal azért foglalkoznak páran egyáltalán, mert ez a business" . épp ellenkezőleg: azért foglalkoznak páran, mert a magyar kormány már feltűnően sokat lop. . "Ha elvágnák a finanszírozók a pénzforrást, azonnal megbukna az egész." . ebben teljesen egyetértünk. sőt, szerintem az EU támogatások jelenlegi rendszerét alapvetően meg is kellene szüntetni. Teljesen.
"Nyugaton is az a trend, amikor irányíthatnak." . biztos van, amit irányítani kell, de van egy csomó társadalmi és gazdasági folyamat, amit nem akarnak direktben irányítani. egyrészt, a piaci jobb egyensúlyt talál, hatékonyabban és gyorsabban mint a központi irányítás. a decentralizáció miatt az esetleg szükséges döntéseket jobban informált szereplők hozzák meg és gyorsabban. . "Különben úgy megbukhatnának, mint a keleti vadkapitalisták." . a nyugati rendszerben a vezetők SZEMÉLYE nem stabil. sokszor elveszítik a választást. aztán később újra megnyerik. a választási vereség nem "megbukás" ez bulvár kifejezés. a személyeknek nem is kell stabilaknak lenniük: a JOGRENDSZER stabil és kiszámítható. ettől erős a nyugati rendszerben a gazdaság.
persze, a nyugat itt a nyugati típusú liberális demokráciát jelenti, kelet pedig a keleteurópai autokratikus rendszereket. . "nyugaton" is van kriptofasiszta rendszer (brazília) meg keleten is liberális kapitalizmus (a románok erősen jönnek felfelé).
Nem semmi a hazugságszint. Magyarországgal azért foglalkoznak páran egyáltalán, mert ez a business. Ezt táplálják a hazai EP képviselők is néhány éve folyamatosan. Arról, hogy nálunk az utcára viszik az embereket, csak álmodoznak. Most leváltanak majd pár embert ebből a hazugsággyárból, de nyilván újak kapnak majd megbízást. A régi komcsi módszer dívik: minél többet mondjuk, annál inkább elhisszük. Ha elvágnák a finanszírozók a pénzforrást, azonnal megbukna az egész. Mint ahogy a rendszerváltásnál is történt. Ugyanaz a mese, ugyanaz a sztori, ugyanaz a lényeg: Pénzért hazudjunk ami a csövön kifér. Hihetetlen primitív módszer. Na de jól fizet nem? :)
magyarország nem igazán alkalmas tömeges tüntetésekre. kádár népe inkább kushad. orbánnak ez jó, a hatalma megszilárdításához -- csak közben az értelmesebb emberek folyamatosan elmennek nyugatra. a magyarországi átlagos IQ és szakértelem pedig folyamatosan csökken. . azért nem lehet már szakembert találni semmire, mert aki jól csinálta, elment.
"a nyugati politikusok el sem tudják képzelni, hogy a keleti vezetők fejében mennyire más világkép, más motivációk vannak." . Erre jó példa a Merkel utódjával (AKK) készült interjú https://444.hu/2019/02/08/cdu-elnok-akarmilyen-nehez-is-addig-van-esely-a-parbeszedre-a-fidesszel-amig-a-neppart-tagja Ekkora megértést Orbánnal szemben Merkel részéről, aki az NDK-ban szocializálódott biztos nem lehet tapasztalni. (Persze érződik már az EP választás előszele is). . A tanulság szerintem az, hogy nekünk kell jelezni a nyugatnak, hogy élhetetlen az Orbán rendszer, ne tekintsék követendő példának. Erre a leghatásosabb mód a folyamatos tüntetés és a polgári engedetlenség olyan módja ami átüti a nyugat ingerküszöbét. (A második EP ülést is a magyarországi tüntetések váltották ki).
hát ez a baj a nyugatiakkal: ők már tudják, hogy a nyugati politikai gazdasági rendszer sokkal hatékonyabb, versenyképesebb és erősebb, mint a keleti. a nyugati politikusok el sem tudják képzelni, hogy a keleti vezetők fejében mennyire más világkép, más motivációk vannak. nyugaton: REND = működnek a dolgok. keleten a REND = irányítás alatt vannak a dolgok.
A pozsonyi találkozóról szóló semennyi hír mutatja annak jelentőségét. Mike Pompeo jövő heti körútja érdekesebbnek ígérkezik. Hogy miért jöhet Mo-ra is, és egyéb érdekességek: http://www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=159718
"Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön
Pozsonyba utazik, ahol részt vesz a visegrádi országok
kormányfői és Angela Merkel német kancellár csúcstalálkozóján." - írja Havasi Bertalanra hivatkozva a ripost. . Csúcstalálkozni csúcsvezetők szoktak... - mondom én. . "Orbán Pozsonyba megy Merkelhez" - írja a portfolio. (korrekt - mondom én :) )
a V4-et szerintem sem túlértékelni nem kell, sem alulértékelni nyugodj meg, akik benne vannak tisztában vannak azzal, hogy kb. mit érhetnek el és mit nem a jelentősége az egésznek abban van, hogy próbálkozni lehet az érdekérvényesítésben, -ssel, de ha meg sem próbáljuk, akkor tényleg csak azt hagyjuk hogy mások döntsenek a fejünk felett mindenben, és sodródjunk, feltartott kézzel.. abban van csak igazad hogy nem könnyű megtalálni a jó irányt, bár szerintem pl. nem is az a fő kérdés melyik tömb a "jó vagy a jobb és hová kellene inkább csatlakozni vagy taplat nyalni, mert az érdekeket kell nézni és ennek semmi köze a "nacionnalizmushoz", lásd pl. GB-ban dolgozó magyarok, akik elvileg inkább nemfidesz szsvazók - mégis megtett úgy tudom mindent a kormányazért, hogy ők ne járjanak majd rosszul. más országok is ezt teszik, de nálunk ugye nincs nemzeti minimum semmiben, mert a jelenlegi ellenzék nem demokrata (szerinte csak akkor van demokrácia, ha ő kap több szsvazatot egy választáson - nem így történik ők úgy értelmezik, hogy a "a demokrácia 5 percen belül meghal")...
Sargentini-jelentés: Varsó megvétózza a Magyarországgal szembeni uniós szankciókat
ugrás a cikkhez