Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Szerintem nem egyetlen oka van; inkább egymástól független, de egymás hatásait erősítő magyarázatokra gondolnék én. Egyrészt a spekák pénze most kisebb cégek részvényeibe áramlik, a blue chipek meg pihentetve vannak. Másrészt elképzelhető, hogy kicsit túlvett volt már a Richter, és amit látunk, korrekciónak fogható fel. Harmadrészt általános a szarabb hangulat a papírok java részét illetően nem csak Mo.-n, hanem úgy általában máshol is. Sokan esést, két számjegyű korrekciót várnak; ők nyilván kivárnak, ülnek a cash-ben; ez a pénz mint "üzemanyag" azonban hiányzik az amúgy is picsányi méretű BÉT-ről. Aztán az sem elhanyagolható szempont, hogy a BÉT méretéből, forgalmából fakadóan rettenetesen könnyen manipulálható már relatíve kis tőkével is; biztosan van most olyan kör, aki egy-kétszáz millió Forinttal lent tartja azokat az árfolyamokat, amiket lent akar tartani. Nem szentírás, amit leírtam. Kb. gyors gondolatok.
Meglátjuk. Én is vennék még, de nagyjából jó lenne "érezni", hogy meddig eshet be, és valahol az alja körül tárazni. (Nem túl eredeti és korszakalkotó terv, tudom...)
Nem könnyű összehozni, én ezért csak veszem de nem adom el. Ha lemegy 8000-g még venni kell. A grafikont nézve esélyes hogy csökkenni fog szeptember végéig október közepéig.
OTP Private Banking RICHTER napi: A fő emelkedő trendvonal felett a túlvettséget korrigálja az árfolyam. A long szempontjából jól viselkedik, erőgyűjtésnek tűnik a mozgás. A 8750 alatti zóna már támaszként funkcionál. Az emelkedő trendvonal napokon belül 8438 körül húzódik. Egyéb esetben nem sok potenciál látható lefele. Így amíg a trend él, addig az emelkedő hullámok a meghatározóak, felfele nyitottabb. Támaszok: 8438; 8125; 7813; 7500. Ellenállások: 9375; 9688; 10 000
Én bővítettem kevés részvénnyel, főleg certivel, nekem nem meggyőző továbbra sem a lenyomás. Mondjuk az USA nyitástól kicsit tartok, utána még lehet nagyobb negatív impulzus.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.