Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Private Banking: -Richter napi:A múlt heti lefordulás még az emelkedő trendvonal felett következett be. A vékony zöld trendvonal töréseméretes korrekciót indíthatna be lefelé. Alul csak a 7500 számít nagyon erős támasznak. Ezen szint alá hosszú távon egyáltalán nem várható. Ha újra túladott lesz, akkor kaphatunk jobb vételi lehetőséget. Támaszok: 8125; 7813; 7500.Ellenállások: 9063;9375; 9688;
nálam ez a menet most: héten hetes doji 8900 körüli zárással úgy, hogy a hét második felében 9050ről jön vissza, majd jövő héten 9000 felett nyitással fel új ATH
Jövő héten dönt az Európai Gyógyszerügynökség a relugolix-rólAz Európai Gyógyszerügynökség Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága április 22-23-i ülésén dönt a Myovant és a Richter relugolix készítményéről. A gyógyszert méhmióma és endometriózis kezelésére használják. A Richter 2025-2026-ra 80 millió eurós árbevételre számít a készítménytől.
ERSTE: A 9.320 forintos
történelmi csúcsról korrekciónak indult a Richter. Az orosz kitettségekkel
kapcsolatban érezhető némi óvatosság a piacon, az ukrán-orosz konfliktus újbóli
kiéleződésének lehetősége miatt. Bár nem gondoljuk, hogy bárminemű szankció
érintené a gyógyszerek értékesítését, de a Richter árbevételének mégiscsak
cirka 15%-a Oroszországból jön, így érthető, hogy a csúcsról lefordult a
részvény. Támaszt a 20 napos mozgóátlag jelent 8.840 forintnál, valamint a 30
napos mozgóátlag 8.704 forintnál. Ellenállást a 9.320 forintos csúcs képvisel. Támasz és ellenállás szintek
Én rövid távon úgy gondolom, hogy az árfolyam 8700 környékére lecsoroghat, onnan még egy fel kört tartok valószínűnek. 2020 novembere óta az árfolyam egy emelkedő trendcsatornában mozog és a csatorna alja nagyjából ezen a szinten van. 8700-ről, ha pattan és képes lesz a csatorna tetőig menni 9600 körüli lehet a csúcs. Onnan viszont szerintem az árfolyam nem lesz képes ebben a meredek a csatornában maradni.
Pedig jó osztalék lesz elméletileg. Kérdés hogy ki hol vette, veszi meg a cég bevétel oldala is jónak tűnik. Szerintem jól fest a Richter, a technikai szintek tesztelése után felfelé várom, de kíváncsi vagyok a véleményekre, mert van más nézőpont is.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.