Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Ha nincs esmya akkor is megér 4600 at, ha van és van hiszen európaban zöld a jelzés ( több vizsgálat,.......) plusz engedély az usából( kérdés) akkor ki kell várni egy- két nagyedévet, hogy mennyire esett vissza az európai illetve milyen sikere lesz az usában A várt számok alapján lett volna idén évvégére 7200-7500 Így diszkontálni kell majd , hogy mennyivel ? Erre kell megvárni a két gyorsjelentést, de sztem 6100 at simán érhet . Felette nem valoszínű , hogy sokáig maradna , mert jövő év elején kell a kötvényt meghosszabítani, emiatt az államnak nem érdeke , hogy magasabb legyen. Sztem ezért nem volt kommunikácio az új vezetéstől, hagyták hogy olcsóbb legyen, de februártól. Egint nagot mehet 6000 felett. Odébb van , de itt lesz hanar!:)
Sztem meg csak simán kiszivárgott Londonban a nagy eladó, es ahelyett, hogy könyvépítéses módszerrel kiszálltak volna, a londoni traderek jól megfrontolták a negatív híreket, plusz a netto kiszállót és meg is lett a 4500 is ...... Majd elrakták a hasznot, a papír meg visszamegy a helyére fundában...., ami sztem feljebb van.
Én több, mint húsz éve kereskedem, nem becsülném le a fundamentális elemzést És párszor már bejött. Az igaz, hogy van egy elemzői kör , aki az aktuális ár + 15% ra lövi a célárat, de azok éves célárak. Viszont van sok olyan , akik fair értéket adnak meg , azzal is sok infohoz lehet jutni, és gyakran van igazuk.
A funda árazás mindig bejön, mert arra vonzódik a mozgás, de én is technikai alapon veszek fel pozit, csak nem mindegy miben Estmédiám biztos nem lesz soha, amíg 1 alkalmazottja van...... De a richter fundában itt ok, 7000 en tan arában volt, csak sokat ment előtte Most keresi az egyensúlyt Sztem a 6100 környéke lenne a realitás
A hírérték az , hogy kiderült ki volt a nagy eladó, és az hogy a fundavevők megvették az 5000 es szintet +, - 200 forinttal 4800 alatt technikai likvidálások zöme volt a forgalom, egymás alól ütötték ki a stoppokat A papír esmya nelkül generikusként árazva 4200- 4600 ft nagyságrendileg. Ettől még persze lehet 3800 , csak még nincs akkora pánik nemzetközileg, hogy mindent ész nélkül, muszájból adjanak. Én nem vagyok eszement longos, inkább shortolni szeretek, de ez itt nem tűnik jó időzítésnek a nagy selloff után a kedvünkért lemegy egy duplaaljra , vagy lejjebb? Miért is?
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.