Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Erste: vételen a Richter, 48,505 forint is lehet a célár!
2007.12.10 11:24
Megerősítette az Erste a Richter részvényeire adott vételi ajánlását mai dátumú elemzésében. A célárfolyam az erőteljes harmadik negyedéves gyorsjelentés hatására 46,000 forintról 47,600 forintra emelkedett, de a számítások még nem tartalmazzák a Polpharma és az Akrihin akvizíciójának hatását. A felvásárlásokat is magában foglaló előzetes kalkulációk 48,505 forintos célárfolyamot indokolnak.
A Richter harmadik negyedéves gyorsjelentése bevételi és üzemi szinten is a várakozások felett alakult az erős orosz piaci teljesítmény hatására, azonban emellett a társaság a bejelentett akvizíciókkal is meglepetést tudott okozni.
Az Erste elemzője a negyedéves számok hatására a korábbi 46,000 forintos 12 havi célárát 47,600 forintosra emelte és a Polpharma, Akrihin akvizíciókkal kapcsolatos előzetes számítások szerint 48,505 forintos célár adódik. Mindezek hatására az Erste továbbra is ragaszkodik vételi ajánlásához a részvényekkel kapcsolatban.
Jézusom Kissherceg remélem nem bántottalak meg?
Direkt írtam "csak" hülét! :))
Természetesen örülök, hogy érdekel a véleményem, de ...hát ezt már annyiszor elmondtam. Igazából val.szeg Te tudod már az erről alkotott nézeteim(pénz ,idő ,hozam és relativitás), hiszen viszonylag régóta itt vagy. Inkább a többieknek szántam.
Egyben sajnálattal és mély fájdalommall tudatom tévedhetetlen nem vagyok.
Hm. De dolgozom rajta.:)))
Na mindegy. A lényeg, hogy még véletlenül se akartalak megbántani!
Üdv és jó kereskedést!
Az Egisben az egyetlen egy "fantázia" a kivásárlási sztori..Hát mit monjak ? Elég gyenge.
24.000re meg azért tették, mert ez az éves átlag. Ugyanis a 180 MA pillanatnyilag nem játszik.
fundamentálisan is.
tudom, hogy semmit nem érnek a célárfolyamok, de azért mégse hasraütésszerűen határozzák meg az elemzők.
az Erste például 1 hónapja írta itt a portfolion, hogy 24.000-es a célára
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.