Nem engem kérdeztél ugyan, de én az Equitasnál vagyok és tudok bevinni és visszavonni is ajánlatot a zárószakaszban. Sőt, a határidő rendre fél- egyperces késéssel zár a prompthoz képest - így már a prompt zárás tudatában tudok bevinni, vagy visszavonni megbízást (persze csak, ha elég gyors vagyok). Bár kábé annyi előnyét érzem ennek, mint hátrányát mostanában, hogy például az amcsi piac fél 5 és 6 óra magasságában szokott homlokegyenest fordulni - például olajkészletadatokra reagálva...
Valamennyi fontosabb indexpapír nettó pozíciója a negatív tartományba csúszott tegnap:
Jelentősen megcsappant az eladói nyomás a Magyar Telekom esetében, mivel fél milliós nagyságrendű eladások után tegnap már a 200 ezret sem érte a nettó egyenleg. Ilyen "alacsony" eladói aktivitás mellett pedig a távközlési cég árfolyamának is sikerült látványosan megindulnia felfelé.
Ugyan mindkét gyógyszerpapír intézményi egyenlege mínuszba zárt, érdemes kiemelni az Egist, mivel itt már március hetedike óta töretlen az eladói trend. Az Egis nettó pozíciójának egyetlen nap erejéig sem sikerült pluszban zárnia az elmúlt hetekben.
Becsléseink szerint az intézményi aktivitás csütörtökön a következőképpen alakult:
Kedves portfolió, nem lehetne összefésülni a két topikot?
Más,
Laurion, hogy tudtál ma pakkot venni?
Hogy szoktad ezt csinálni, hogy az ilyen extrém kiugrásokat többször is megfogod?
Tudsz ajánlatot bevinni a zárószakaszban, vagy mindig bent van egy vételed -5%-on és eladásod +5%-on vagy hogy?
Tanulni akarok, mert real nélkül úgysem tudok ilyet játszani, de pedzegeti a fantáziámat...
a Richter befektet és terjeszkedik (sajnos ez jelenleg nem látszik az árfolyamban) a Mtelekom nem hajt végre jelentős akvizíciókat, hanem mindent kifizet osztalékként
Ez még mindig elég gyér nem? ha belegondolunk hogy pl mtelekom 900 forintos részvénye után 70 forintot fizet a ricsi 690-e a részvényárhoz képest nem túl jó.
Célárfolyam (Citigroup) – 18.000 Ft Egis - eladás
Célárfolyam (Citigroup) – 40.000 Ft Richter - tartás
A Citigroup mai elemzésében jelentősen csökkentette a két magyar gyógyszergyártó papírjának célárát.
Az Egis esetében a korábbi 20.000 Ft-os célárat 18.000 Ft-ra hozták le, megtartva az eladási javaslatot, a Richter célárát pedig 45.000 Ft-ról 40.000 Ft-ra csökkentették, továbbra is tartáson a papír.
Az elemzés szerint továbbra is érdemes elkerülni a jelentősebb oroszországi, valamint a magyar kitettséggel rendelkező gyártókat, ez utóbbi esetében ugyanis 10-20%-os visszaesés is elképzelhető 2007 első negyedévében, míg az orosz piacon akár 10-50%-os esés sem kizárt.
Az április 1-i árcsökkenés a magyar piacon az Egis esetében 9, a Richter esetében pedig 8%-os profit csökkenést idézhet elő a 10 legnagyobb gyógyszer esetében.
Az Egis és a Richter számára a forint erősödése szintén negatív tényező a jelentős export kitettség miatt. A fentiek következtében az Egis esetében 12-16, a Richternél pedig 18-335-os EPS prognózis csökkentést hajtott végre az elemző 2007-2009-re vonatkozóan.
A csehZentiva ajánlását tartásról vételre emelték, s a célárfolyamot 1,800 koronára növelte a kedvező eredmény számok, valamint a török akvizíciónak köszönhetően. A Krka esetében is maradt az eladási javaslat, 760 eurós célárral.
JÓNÁS JÓZSI úgy látom még az idén is édesanyádnál ebédelünk!!!!!!!:o))))
akkor kijavítom: nem esés KÖZBEN venni, hanem csak akkor venni, miután már esett. napon belül pl. nyomtam ricsivel meg egisszel pár swingtrade-et, csak hogy a bróker is meg a pénz is dolgozzon (ő figyelte az árfolyamot - amúgy ilyen jó brókerem nem is nagyon volt még)
nagy gap-be belevettem, aztán bedobtam záróban. egis, ricsi jók erre, mert ha mégis esik tovább a fordulat után és ellenére is, akkor is jó lesz hosszabb távra. most "divat" bántani a gyógyszereseket, pedig nagyon jó cégek ezek. sztem se jó hulló késekbe nyúlni, és meg kell várni, amíg elég nagy forgalommal fordul is az esésből - így is tettünk a brokival. nagy bátorság hulló késekbe nyúlni, de sztem nem éri meg a plusz hozam a nagyobb kockázatot
persze ezek csak elvek, mert ha vmi fordulni látszik, akkor se szabad túl sokat "rálapátolni", mert lehet, hogy csak sok ideges speki vett bele, és tovább fog esni - ezért fontos a forgalom meg a funda. jó fundájú pattan vissza nagy forgalommal - többet lehet venni. minél gyengébb e két mutatóban a részvény, annál kevesebbet ajánlatos venni. persze ezek is elég szubjektív kategóriák.
A piaccal szembe menni elég kamikaze stratégia. Nem az alját kellene megvárni, s emelkedésre elkezdeni venni?
A zelját nem tudod megvenni, de felette 5- 10% már nem rosz bekerülési ár.
nekem ugyan nincsenek személyes tapasztalataim gyógyszerekkel, de tudtommal a RG készítményei is olcsóbbak, mégsem rosszabbak, mint a konkurencia termékei
sztem amúgy épp ezért érdemes RG beszállókat keresni: jó cég
esésben venni, (nagyobb) emelkedésben adni kell :)
vki term.tud-os igényességgel végre mondhatna már vmit arról, hogy a EÜ. minisztérium olcsóbb gyógyszer programja mennyire állja meg a helyét szakmailag. Én a gyógyszerész kamarának nem hiszek, ők a patikaliberalizáció ellen (is) vannak. Márpedig pl. DE-ben sokféle tabletta kapható szimpla közértekben - a külföldi példa is a liberalizáció MELLETT szól. Másképp fogalmazva: elefántdákót a patikatulajok ánuszába :)))))))))))))))))))))))))))))
igenis legyen árverseny. ne csak egy szűk lobbinak legyen jó. (ettől függetlenül a szadesz is sok pénzt nyúlt le, ez a politika)
Február közepe óta csak lefelé ment. Ekkora bukovári után azért elvárok egy korrekciót úgy 38.500 körülre. Szigorúan TA-alapon (ahogy a grafikon szeptember óta hullámzik).
Richter topik