sziasztok.napokban olvastam Putyin saját gyártású gyogyokat szeretne az országban a külföldi gyogyok több mint 90%-ban vannak jelen Ricsinek nem jó hir? Vélemény?
ez molnár doktorúrnak köszönhető aki "rossz" minöségü gyogyszert íratatt fel a doktorral csakhogy bizniszt csináljon a témábol!
ebben van a nagy üzlet!
olcsó gyogyszer a magyarnak!
olcsó gyogyszerren kevesebb a támogatás de nem azért mert lecsökentete hanem azért mert kevesebb a termelői ár!
hamár "ingyen " van akkor gondolja az állam hogy nem a támogatást csökentem mert arra érzékeny a vevöi réteg hanem magát az árut veszem olcsobban!
ez egyenesen arányos azzal hogy olcsobb gyogyszert viszek be a forgalmazásba!
ez van!
ez nem ilyen 1xű
a RG eléggé lemaradt orvoslátogató-szervezésben
jellemzően olcsóbbak a gyógyszerei, de a francia, amcsi, német cégek erősebb "lobbitevékenysége" miatt (dokiknál, stb.) gyakran valóban a drágább készítményt írták fel
az, hogy ez mennyire általános, jó volna egy praktizáló orvos "döntéshozónak", mert én sem nagyon tudom eldönteni, hogy ez így igaz-e (logikus, de lehet fals)
inkább a bizonytalanság lehet egy fontos tényező: azt már most tudni, hogy sok minden meg fog változni, de még nem tudni, hogyan fogják a RG-t érinteni - egy bef. réteg arra szavaz, hogy negatívan, a vevők meg nem tiltakoznak ellene :)
nem vagyok gyogyos, de van egy 5letem a nagy richter/egis esésre:
pályáztatja az állam a gyógyszereket, mindenki nyomja az árat a másik alá, csak a legolcsobb kap oep támogatást azaz a többinek szevasz.
50fajta vérnyomáscsökkentő helyett jövőre csak 10et támogat oep, 10különt persze.
Evvel a pályáztatás első hetébe 30milliárd forint +t hozott az államkasszának ha a tavalyi árakon számolunk és 10et a lakosságnak.
és kinek a zsebébeől ugrik ki ez a -40milliárd?
és ez csak az első hét volt még 2hétig lehet a másik alá kínálni!
na bátya mondta!
megkérdeztem töle ,kifejtette!
a biogálrol van szó ami nem jön be hanem itt van!
de molnár úr bünteti az orvosokat ha nem ezt a olcso gyártású gyogyszereket írják fel !
tehát azt mondja hogy a richter árfolyama meg van írva! :)
Hát, HA a 38,2% fibo szint nem fogja meg, akkor az álmoskönyvem szerint az árfolyam "szinte biztos, hogy a 61,8%-os korrekciós szintig csökken". Ez 26 200 Ft.
Jéé, tényleg igazad van: a 25 000 túl alacsony.
Ezek persze csak hozzávetőleges számok, +- eltérések lehetnek.
Richter topik