Fél kettõkor a kormányülés szünetében bejelentést tesz Orbán Viktor miniszterelnök - olvasható a kormány honlapján. Egyelõre semmilyen részleteket nem árultak el arról, mi lesz a bejelentés témája. Az Országgyûlésben, a
Egyfelől Trampli nyilatkozataira nem alapoznék hosszú távon.
Másfelől: a titok - érintett ismerőstől hallottam: a jó kórházakba viszik a nehéz eseteket, ezért ott gyakran nagyobb a mortalitás, mint a gyengébbekben. Mégis, ha dönteni kellene, inkább a jobba kérném magam.
Ezt értem, és rendben is van. (persze, az ördög a részletekben ebben az esetben is, de elvileg OK)
Őszintén szólva, ennél jóval összetettebb dolgokra gondoltam. Pl:
megfelelő egészségügy *
megfelelő oktatás *
megfelelő munka *
esélyegyenlőség *
a magyar nyelvű kultúra támogatása
energiabiztonság *
élelmiszerbiztonság *
diplomáciai megbecsülés az országnak
maga a * is kérdéses: minden magyar állampolgár? Minden magyar nemzetiségű? Mindenki, aki Magyarországon él? Mindenki, aki magyarnak vallja magát?
Természetesen a sor folytatható. Ugyanakkor, a fentiek sem nagyon specifikusak, nyilván hasonlót írnék akkor is, ha cseh lennék, maláj, vagy piréz.
"Mondogathatnád azt is, többször is, hogy a stadionok is megtérülnek a belépőjegyek árából." Szerintem ez megy aláfestő zenének a cukrászdájában :) Most kibővül egy új slágerrel: megtérülnek a Seuso-kincsek, salallalalalallá :)
Nem szeretem magam ismételni, de most mégis megteszem... :) Lefordítom magyarra, amit írtál: azt hiszed, hogy meg fog térülni, és ebben a hitben holmi vacak számok akkor sem ingathatnak meg, ha rendelkezésedre állnának. De nem is áll semmilyen szám rendelkezésedre, csak szimplán tetszik, amit a FIDESZ csinál :)
sajnos nem vagyok turisztikai statisztikai szakember...de megtérül abban biztos vagyok :-)
Ha nem hiszed hívd fel a Magyar Nemzeti Múzeumot, vagy Idegenforgalmi Államtitkárságot és kérdezd meg...
Nem DCF modellt kértem, csak ennyit: Mennyi olyan turistával számoltál, akik csak emiatt jönnek majd évente? Szerinted hány fő jön majd ide csak ezért? Kb.?
Lefordítom magyarra, amit írtál: azt hiszed, hogy meg fog térülni, és ebben a hitben holmi vacak számok akkor sem ingathatnak meg, ha rendelkezésedre állnának. De nem is áll semmilyen szám rendelkezésedre, csak szimplán tetszik, amit a FIDESZ csinál :)
nagyon nehéz ezt nyilván kikalkulálni....mert minden összefügg mindennel...nyilván szakemberek ki tudnák számolni hány év alatt térül meg.
például : souvenir tárgyak - azok elkészítése - azok ÁFA bevételei - munkahely teremtődik akik a souvenir tárgyakat készítik, azok utáni bevétel az Állam felé
Hotelszoba foglalások - vendéglátás - azok munkaerő és anyagköltsége -Ezek ÁFA tétele az Állam felé , munkaerő költségek
Üzemanyag, amik a turisták miatt pluszként keletkeznek..stb...
REpülőtéri foglalások, utas foglalások. ezek utáni Állam felé bevételek...
stb.stb..
nem vagyok ekkora szakértő... nyilván léteznek erre is kimutatások :-)
Számos példa van még a világból hogy egy országban mi térül meg és milyen gyorsan ?
Eiffel torony
Egyiptomban a nagy piramisok is biztos sokba kerültek :D és még mindig milyen szépen termel Egyiptomnak .-))
Ermitázs : A cári időkben összeszedett műgyüjtemény is mekkora turisztikai vonzerő képzeljétek csak el..
Kínai Nagy Fal ?
és még 100 példát fel lehetne hozni...
Képzeld el...hány arab milliárdos van akik bármit megvesznek, csakhogy az övék legyen..vagy hogy legyen hova elkölteni azt a sok millió dollárnyi olajpénzből szerzett pénzt ?
Képzeld el beállít valami arab ehhez az angol lord-hoz hogy kerül amibe kerül megveszi...mégha megígérte hogy Magyarországnak adja, Ő ráfizet 50 % -ot vagy dupláját, de akkor is megveszi...
Akkor aztán soha nem került volna haza a kincs....
Az ország meg szegényebb lett volna egy felbecsülhetetlen kinccsel.
Ha másképp nézzük - csak az első tétel árát tudom , a mostaniét még nem - még igy is "aprópénzért" szereztük meg.
Olvastam hogy a mintegy 2000 jelentősnek mondható Római kori kincs közül a Seuso kincsek benne vannak a Top 3 -ban.
megtérül a Seuso kincs.
közvetlenül és áttételesen is persze.
belépőjegyek, országimázs, túristák - ha már jönnek máshol is költenek, mást is vesznek.
Lásd az Eiffel torony is csak egy rongyos világkiállítási vastoronynak készült...le akarták bontani..aztán még most is milyen szépen termel Párizsnak hasznot : túristák, belépőjegyek, vendéglátás, souvenir tárgyak, stb. :-))
Egy ország nem 1 évre tervez, hanem 100 évre és többre. :-)
"Becsszóra megtérül....hidd el...lehet hogy 10-20 év..." Kiszámoltad, vagy becsületszavad adod egy ilyen bizonytalan "tétel" kapcsán csak úgy? Tulajdonképp mennyit is ér a becsületszavad akkor? :) Ha ilyen könnyen "odadobod" azt, önként és dalolva... ? :)
Rendkívüli bejelentést tesz Orbán Viktor
Ugrás a cikkhez