Ez jó ötlet köszönöm. Már csak a kereskedelmi, az átutalási illetve a transzfer díjakat kell összevetni. Esetemben talán a transzfer a legkedvezőbb, ha azt kell fizetni a TBSZ migrálásakor.
Először én is ezt akartam neki írni, de lehet, hogy macerásabb neki, mivel gondolom van számlája a kbc-nél és vannak rajta részvények. Én úgy csinálnám, hogy megnyitnám a randomos számlát, rögtön tbsz-t is és tennék rá egy kis pénzt. Oda pedig egy csendes napon saját magamtól venném meg a részvényeket. A felszabaduló pénzt megint átutalnám a randomos számlára és így apránként átköltöznék, amíg el nem fogynak a részvények a kbc normál számláról.
Mi a véleményetek, ha most nyit valaki egy TBSZ-t a KBC-nél, arra átteszi a részvényeit, ez egy gyűjtőéves TBSZ lesz, azt is át tudná vinni a Random-hoz ebben a kedvezményes formában?
Nincs mit. Ez az elő- és az utókereskedés megléte valóban nagy előny. Többször megfigyeltem, hogy pl egy rossz GYJ közlése után nagyon beesik (15-20%-ot) elő- vagy utókereskedésben egy részvény egy fontos szintig, és a normál piac nyitásáig viszont korrigál akár 4-5%-ot, ami így le lehet kereskedni. Ez bőven kárpótolhat a10 USD alatti részvénynél lévő 1 centes többletjutalékért. Illetve van még 1 dolog amin én még nem próbáltam ki, de van TDT is az USA részvények egy részére. Így tudsz akár shortolni is DT-ben. Ilyen szerintem szintén nincs a KBC-nél. Egyébként valóban sokkal szűkebb a kínálat az RC-nél, amint azt egy későbbi hozzászóló is írta. Az alábbi linken vagy egy demo letöltve tudod megnézni , hogy mik érhetőek el: http://static.randomcapital.hu/pdf/elerheto_papirok_BATS Itt kereshetőek is az instrumentumok: http://www.randomcapital.hu/ik Én a demoban is megnézném ami érdekel a helyedben, mert lehet vannak változások az itteni listákhoz képest. A te általad említett részvények közül többet nem találtam meg rajta. Egyébként a Random is nyitott új részvények felvételére a listájára ha te szeretnél valami olyasmivel kereskedni, ami nem elérhető jelenleg náluk. Csak jelezni kell nekik hogy mit szeretnél, és ha tudják elérhetővé teszik. A TBSZ áthelyezési akciójukkal meg vissza is tudod szerezni az esetleges többletjutalékod egy részét is.
A transzerálandó részvényeket is egyeztesd! Ha nincs valamelyik az RC-nél, akkor el kell hogy adjad előbb, mire a pénz a számládon lesz, az is T+2 nap.
No az ugyfelek kore Randomnal, ezaltal a bevetel is. Az akciokkal tudjak hozni az ugyfeleket, foleg az elegedetlen ugyfeleket. A magyar nep arerzekeny, igy a jobb kondiciokert hajlando valtani. A real time elengedese jo uzletpolitika, mert egy kotesdij magasabb nala egy egymillios pozicio eseten normal kotesnel. Az arerzekeny sokat koto trader pedig atkerul ebbe a rendszerbe. A sik kotese, meg sok kotesi dijat hoz, a tomeg sok kotesi dija meg jo bevetelt. Remelem hamarosan a kozgazra sem ferunk be annyian leszunk a konferenciakon
Marcsika üzeni: 1.
Először is regisztrálsz a Randomnál, online számlát nyitsz. El kell küldened Hozzájuk a személyi, lakcímkártya, adókártya fényképét/szkennelt változatát. A verifikációt a számlavezető bankodon keresztül végzik el, azaz fontos, hogy az okmányok száma megegyezzen. (Ha esetleg új személyid van, jelentsd le a bankodnál, mert nem lesz adategyezés, az gond, mert magadat szívatod meg.) Jelezd számukra, hogy melyik évre van TBSZ-ed, mert akkor az alszámlát már létre is hozzák. 2.
Miután ezzel megvagy, hívd fel a Randomot, hogy x szolgáltatótól kívánsz migrálni TBSZ-t, ezért készítsenek számodra befogadó nyilatkozatot. Amint ezt megkapod emailben, elküldöd a volt szolgáltatódhoz és egyben telefonon felhívod őket, hogy szeretnéd elindítani a számlád migrálását a befogadó nyilatkozatban szereplő számlaszámra. Ha lehet, ne legyenek nyitott megbízásaid, mert addig nem tudnak transzferálni! 3.
Ezzel egyidejűleg –ha meg akarod szüntetni a korábbi számlád- doksik közül kitölthető felmondó nyilatkozatot ajánlva küldöd a volt szolgáltatódnak. 4.
Eközben random is küld a címedre egy tonna szerződést, amiket aláírsz, vissza nekik ajánlva. 5.
Értékpapír transzfer díja KBC: 5000 Ft/ Részvény. Szabad fedezet legyen a normál számládon, ha nincs, levonják-meglepő módon- a TBSZ szabad egyenlegéből is. Ezt az összeget később lekerskedheted Randomnál. Átfutási idő, ha mindent szépen sorrendben és gyorsan megcsinálsz, 1-2 nap. Nem bántam meg a váltást, áldom az eget, hogy megszabadultam szemét KBC-től. Egy apró betegség hátráltat, hogy itt legyek, hétfőn jövök srácok az öt csillagos feldumáimmal, amiket tükör előtt gyakorlok.
Mielőtt döntenél, nézd meg RC USA lehetőségeit. Nem biztos, hogy neked megfelel, össze sem lehet hasonlítani a KBC óriási kínálatával. Nagyon nagy hátrány a 10 dollár alatti 1 cent. Több olajos részvénynél jó lett volna ezt a fel hullámot meglovagolni, de amikor pl. seadrillt szerettem volna venni, kb. 7-8%-ra jött ki a jutalék. KBC-nél, néhány órán belül felveszik kérésedre a kínálatukba a hiányzó, de neked tetsző részvényt. Érdemes RC-t nyitni, hisz ingyenes a számlavezetés, most még 2 hónapig a 10 sávos real is, (ha jelentkezel a konferenciára), de a helyedben megtartanám KBC-t is. Legalábbis egyelőre. Én mindegyik bróker ügyfélszolgálatával meg vagyok elégedve.
Megható volt egy ilyen korrekt választ olvasni. Köszönöm. A KBC-től szeretném elvinni a számlám. Az RC merült fel (TBSZ számláról van szó) illetve a külföldiek közül az Interactive Brokers (amennyiben felbontom a TBSZ-t). Régebben swing trading-gel foglalkoztam, de premarket vagy after hours kereskedésben történt változásokra nem tudtam reagálni (KBC-nél nincs!), csak ültem a monitor előtt, miközben a nyereségemből mínusz lett, mivel nem tudtam zárni a pozit és a stop is csak RTH (regular trading hours) működött. Emiatt átálltam a daytradingre és azon belül is a skalpolásra, amiben a szisztémámat közel 1 éve tesztelem és rendkívül sikeres, csak éles kereskedésnél a KBC díjak elviszik a nyereség jelentős részét. Ez az oka, hogy a váltáson gondolkodom és előtte szeretnék valódi traderekkel beszélni, amennyiben hajlandók velem megosztani a tapasztalataikat. Én szívesen megosztom bárkivel a stratégiámat, nem érzem úgy, hogy ettől csökkenek az esélyeim. Ugyanazokat a kereskedéssel foglalkozó könyveket elolvasva, az egyikünk sikeres lesz, a másik pedig ledarálja a számláját.
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?