Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 04. 29. 16:28

random capital  

ma reggel hallottam a raido cafe-ban a random capital-ról.

megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.

más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Mozzarella
Mozzarella 2017. 10. 08. 10:41
Előzmény: #3976  zsoltee77
Ez jó ötlet köszönöm. Már csak a kereskedelmi, az átutalási illetve a transzfer díjakat kell összevetni. Esetemben talán a transzfer a legkedvezőbb, ha azt kell fizetni a TBSZ migrálásakor.
zsoltee77
zsoltee77 2017. 10. 08. 07:37
Előzmény: törölt hozzászólás
Tudom, azért mondom, hogy érdemes lenne randomos tbdzre átvásátolni a normál kbc számláról a részvényeket
X9Z5 2017. 10. 07. 21:56
Törölt hozzászólás
SzalmabolEgeret 2017. 10. 07. 21:28
Törölt hozzászólás
zsoltee77
zsoltee77 2017. 10. 07. 21:15
Előzmény: törölt hozzászólás
Először én is ezt akartam neki írni, de lehet, hogy macerásabb neki, mivel gondolom van számlája a kbc-nél és vannak rajta részvények. 
Én úgy csinálnám, hogy megnyitnám a randomos számlát, rögtön tbsz-t is és tennék rá egy kis pénzt. Oda pedig egy csendes napon saját magamtól venném meg a részvényeket. A felszabaduló pénzt megint átutalnám a randomos számlára és így apránként átköltöznék, amíg el nem fogynak a részvények a kbc normál számláról.
X9Z5 2017. 10. 07. 21:06
Törölt hozzászólás
zsoltee77
zsoltee77 2017. 10. 07. 20:45
Előzmény: #3973  because
Igen. 
because 2017. 10. 07. 20:24
Előzmény: #3967  zsoltee77
Mi a véleményetek, ha most nyit valaki egy TBSZ-t a KBC-nél, arra átteszi a részvényeit, ez egy gyűjtőéves TBSZ lesz, azt is át tudná vinni a Random-hoz ebben a kedvezményes formában?
Törölt felhasználó 2017. 10. 07. 18:53
Előzmény: #3971  hdl11
Real time adatok USA (Level II):

http://www.bats.com/us/equities/market_statistics/book/
https://stocktwits.com/symbol/JNUG (pre- és postmarket 15 perces késleltetés, RTH (regular trading hours) real time
Real time adatok DAX:
http://www.finanzen.net/aktien/DAX-Realtimekurse
https://www.derivate.bnpparibas.com/realtime/tabellen/dax
hdl11
hdl11 2017. 10. 07. 13:24
Előzmény: #3961  Törölt felhasználó
Nincs mit.
Ez az elő- és az utókereskedés megléte valóban nagy előny.
Többször megfigyeltem, hogy pl egy rossz GYJ közlése után nagyon beesik (15-20%-ot) elő- vagy utókereskedésben egy részvény egy fontos szintig, és a normál piac nyitásáig viszont korrigál akár 4-5%-ot, ami így le lehet kereskedni.
Ez bőven kárpótolhat a10 USD alatti részvénynél lévő 1 centes többletjutalékért.
Illetve van még 1 dolog amin én még nem próbáltam ki, de van TDT is az USA részvények egy részére.
Így tudsz akár shortolni is DT-ben. Ilyen szerintem szintén nincs a KBC-nél.
Egyébként valóban sokkal szűkebb a kínálat az RC-nél, amint azt egy későbbi hozzászóló is írta.
Az alábbi linken vagy egy demo letöltve tudod megnézni , hogy mik érhetőek el:
http://static.randomcapital.hu/pdf/elerheto_papirok_BATS
Itt kereshetőek is az instrumentumok:
http://www.randomcapital.hu/ik
Én a demoban is megnézném ami érdekel a helyedben, mert lehet vannak változások az itteni listákhoz képest.
A te általad említett részvények közül többet nem találtam meg rajta.
Egyébként a Random is nyitott új részvények felvételére a listájára ha te szeretnél valami olyasmivel kereskedni, ami nem elérhető jelenleg náluk.
Csak jelezni kell nekik hogy mit szeretnél, és ha tudják elérhetővé teszik.
A TBSZ áthelyezési akciójukkal meg vissza is tudod szerezni az esetleges többletjutalékod egy részét is.
peggy01 2017. 10. 07. 13:13
Előzmény: #3968  Mozzarella
A transzerálandó részvényeket is egyeztesd! Ha nincs  valamelyik az RC-nél, akkor el kell hogy adjad előbb, mire a pénz a számládon lesz, az is T+2 nap.
Hathor
Hathor 2017. 10. 07. 12:53
No az ugyfelek kore Randomnal, ezaltal a bevetel is. Az akciokkal tudjak hozni az ugyfeleket, foleg az elegedetlen ugyfeleket. A magyar nep arerzekeny, igy a jobb kondiciokert hajlando valtani. A real time elengedese jo uzletpolitika, mert egy kotesdij magasabb nala egy egymillios pozicio eseten normal kotesnel. Az arerzekeny sokat koto trader pedig atkerul ebbe a rendszerbe. A sik kotese, meg sok kotesi dijat hoz, a tomeg sok kotesi dija meg jo bevetelt. Remelem hamarosan a kozgazra sem ferunk be annyian leszunk a konferenciakon
Mozzarella
Mozzarella 2017. 10. 07. 12:17
Előzmény: #3967  zsoltee77
Nagyon köszönöm a válaszod zsoltee77 és Lastdeposit alias Marcsika. E szerint fogok tevékenykedni. Első az adategyeztetés.
zsoltee77
zsoltee77 2017. 10. 07. 11:46
Előzmény: #3964  Mozzarella
Marcsika üzeni:
1. Először is regisztrálsz a Randomnál, online számlát nyitsz. El kell küldened Hozzájuk a személyi, lakcímkártya, adókártya fényképét/szkennelt változatát. A verifikációt a számlavezető bankodon keresztül végzik el, azaz fontos, hogy az okmányok száma megegyezzen. (Ha esetleg új személyid van, jelentsd le a bankodnál, mert nem lesz adategyezés, az gond, mert magadat szívatod meg.) Jelezd számukra, hogy melyik évre van TBSZ-ed, mert akkor az alszámlát már létre is hozzák.
2. Miután ezzel megvagy, hívd fel a Randomot, hogy x szolgáltatótól kívánsz migrálni TBSZ-t, ezért készítsenek számodra befogadó nyilatkozatot. Amint ezt megkapod emailben, elküldöd a volt szolgáltatódhoz és egyben telefonon felhívod őket, hogy szeretnéd elindítani a számlád migrálását a befogadó nyilatkozatban szereplő számlaszámra. Ha lehet, ne legyenek nyitott megbízásaid, mert addig nem tudnak transzferálni!
3. Ezzel egyidejűleg –ha meg akarod szüntetni a korábbi számlád- doksik közül kitölthető felmondó nyilatkozatot ajánlva küldöd a volt szolgáltatódnak.
4. Eközben random is küld a címedre egy tonna szerződést, amiket aláírsz, vissza nekik ajánlva.
5. Értékpapír transzfer díja KBC: 5000 Ft/ Részvény. Szabad fedezet legyen a normál számládon, ha nincs, levonják-meglepő módon- a TBSZ szabad egyenlegéből is. Ezt az összeget később lekerskedheted Randomnál. Átfutási idő, ha mindent szépen sorrendben és gyorsan megcsinálsz, 1-2 nap.
Nem bántam meg a váltást, áldom az eget, hogy megszabadultam szemét KBC-től. Egy apró betegség hátráltat, hogy itt legyek, hétfőn jövök srácok az öt csillagos feldumáimmal, amiket tükör előtt gyakorlok.
peggy01 2017. 10. 07. 10:09
Előzmény: #3961  Törölt felhasználó
Mielőtt döntenél, nézd meg RC USA lehetőségeit. Nem biztos, hogy neked megfelel, össze sem lehet hasonlítani a KBC  óriási kínálatával. Nagyon nagy hátrány a 10 dollár alatti 1 cent.
Több olajos részvénynél jó lett volna ezt a fel hullámot meglovagolni, de amikor  pl. seadrillt szerettem volna venni, kb. 7-8%-ra jött ki a jutalék. KBC-nél, néhány órán belül felveszik kérésedre a kínálatukba a hiányzó, de neked tetsző részvényt. Érdemes RC-t nyitni, hisz ingyenes a számlavezetés, most még 2 hónapig a 10 sávos real is, (ha jelentkezel a konferenciára),  de a helyedben megtartanám KBC-t is. Legalábbis egyelőre. Én mindegyik bróker ügyfélszolgálatával meg vagyok elégedve.
Juvefan
Juvefan 2017. 10. 07. 10:00
Előzmény: #3964  Mozzarella
hétfő estig ki van tiltva, de ahogy ismerem utána biztosan válaszol :)
Mozzarella
Mozzarella 2017. 10. 07. 09:27
Előzmény: #3927  Lastdeposit
Jól értettem a KBC-től vitted a TBSZ számládat a Random-hoz? Milyen megbízást kellett kitölteni hozzá? Kérlek írd meg részletesen.
Hathor
Hathor 2017. 10. 07. 08:41
Előzmény: #3962  Törölt felhasználó
Komoly mennyisegu konyv, adatbazis van a linkben. Mar csak angolul kell tudni hozza..
Koszi a linket
Törölt felhasználó 2017. 10. 07. 00:37
Hétvégére egy kis olvasnivaló:
http://www.trading-software-collection.com/Trading%20Books/
http://en.booksee.org/ (csak be kell írni, hogy mit keresel - író vagy cím)
Törölt felhasználó 2017. 10. 07. 00:25
Előzmény: #3958  hdl11
Megható volt egy ilyen korrekt választ olvasni. Köszönöm.
A KBC-től szeretném elvinni a számlám. Az RC merült fel (TBSZ számláról van szó) illetve a külföldiek közül az Interactive Brokers (amennyiben felbontom a TBSZ-t). Régebben swing trading-gel foglalkoztam, de premarket vagy after hours kereskedésben történt változásokra nem tudtam reagálni (KBC-nél nincs!), csak ültem a monitor előtt, miközben a nyereségemből mínusz lett, mivel nem tudtam zárni a pozit és a stop is csak RTH (regular trading hours) működött. Emiatt átálltam a daytradingre és azon belül is a skalpolásra, amiben a szisztémámat közel 1 éve tesztelem és rendkívül sikeres, csak éles kereskedésnél a KBC díjak elviszik a nyereség jelentős részét.  
Ez az oka, hogy a váltáson gondolkodom és előtte szeretnék valódi traderekkel beszélni, amennyiben hajlandók velem megosztani a tapasztalataikat.
Én szívesen megosztom bárkivel a stratégiámat, nem érzem úgy, hogy ettől csökkenek az esélyeim.
Ugyanazokat a kereskedéssel foglalkozó könyveket elolvasva, az egyikünk sikeres lesz, a másik pedig ledarálja a számláját.

Topik gazda

zsilak
3 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek