Én is beállítom ha eszemben van vagy van rá idő.
Adóbevallást viszont csakis a saját nyilvántartásom alapján készítem.
Nem keverem a kettőt mivel az soha nem egyezik.
Ez így is van. Én mégis beállítom a prioritást, mert szeretem, ha az értékpapír számlám nyilvántartása megegyezik a sajátommal. Sokkal egyszerűbb így az adózás, hiszen a brókertől is ugyanaz jön le, és a NAV is azt kapja meg a cégtől.
Mielőtt nagyon belemerülnétek a készletértékelés tanulmányozásába, nem árt ezt elolvasnotok!
A KBC honlapjáról szedtem le, de mindenkire érvényes.
"A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 67/A. § (3) bekezdése szerint a tőzsdei ügyletekről a befektetőnek saját magának kell nyilvántartást vezetnie és az alapján kell elkészítenie az adóbevallását. Így a KBC Equitas nyilvántartási rendszerében szereplő adatok csak tájékoztató jellegűek, az adóbevallásnál nem irányadóak.
Ennek megfelelően az ügyfelünk tetszés szerint, saját magának állíthatja be az értékelési elveket, ám annak a személyi jövedelemadó-bevallás készítésénél jogi relevanciája, kötelező ereje nincs, az adóbevallás elkészítéséhez a befektető saját - esetleg a beállított készletértékeléstől független - nyilvántartása szolgál alapul."
Tehát a kockás füzet a mérvadó, nem amit te állítgatsz a rendszeredben.
Én füzetbe vezetem, sokszor pedig időd sincs kigondolni, hogy melyik csomagot értékesítsd mert cselekedni kell.
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?