Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
zborde
zborde 2008. 01. 21. 12:31
Előzmény: #17798  watson
Watson,

Szerintem Sorosnak igaza van, csak azt nem értem, hogy miért emelkedik a dollár a forinttal szemben, amikor ez a pénzügyi válság az USA-ban fogja legjobban éreztetni a hatását, tehát a dollárnak tovább kellene esnie.

Soros nem tudom pontosan mit nyilatkozott, de szvsz a "legnagyonbb pénzügyi válság a háború óta" részt Amerikára értette, nem az egész világra.
(A világra természetesen kihatással lesz.) Avval is egyet értek (bár nem így fogalmaz), hogy az USA el fogja veszteni a vezető szerepét (Európa nagyobb szerepet vállaljon rész). Amerikának jobb lenne egy erősebb Európa, csak sajnos Kína és India 2mrds piccal és munkaerő kapacitással + közel kelet az olaj milliárdjaival nem sok kétséget hagy afelől, hogy merre fog a világ átrendeződni ...

Törölt felhasználó 2008. 01. 21. 12:20
Előzmény: #17797  pancserlama.
az is lehet de ha lenne még pizem veszegetnék már csak az árfolyam + fogása miatt is
watson
watson 2008. 01. 21. 12:19
Előzmény: #17795  pancserlama.
láma, hiszek én a szememnek.
látom, hogy a yenki többet zabál mint amit megtermel, és ezért elnyeri előbb utóbb a büntetését.
a kis sárga meg robotol szorgosan :)

" a félelmek árazódnak ", rendben, de ha túladottságról beszélünk akkor csak az a kérdés, hogy mikor kell venni? ma, holnap vagy egy hétmúlva... !? :)

Szeriontem jó vétel az ma is. Csak ennyi a véleménykülönbségünk, nem?

Sorosról meg annyit, hogy a közgazdaságtanban nem láttam még örök prófétákat.
pancserlama.
pancserlama. 2008. 01. 21. 12:13
Előzmény: #17796  Törölt felhasználó
Még korai volna.............
Törölt felhasználó 2008. 01. 21. 12:06
Előzmény: #17795  pancserlama.
a profik ilyenkor vesznek.....+
pancserlama.
pancserlama. 2008. 01. 21. 11:56
Előzmény: #17790  Törölt felhasználó
Bizalmatlan vagy mert nem akarsz hinni.
A szemednek sme hiszel?! ))
2700 felet kiszórtam a kerek mennyiséget mert szeretem a kerek számokat.
Névérték +40% pedig benne van olvasd Soros cikkét.
Szóval eddig a jövő pozitív képe árazódott (túl)
Most a félelmek árazódnak (…….)

Hát mit mondjak ilyen a világ és a tőzsde pszichológija.

Béla a feles.

watson
watson 2008. 01. 21. 11:55
Előzmény: #17793  watson
épp egy mai cikk a keleti növekedésre
dübörög az orosz élelmiszeróriás, az elköltött dohány is 19%-al nőtt nemcsak a fogyasztók száma:
link
watson
watson 2008. 01. 21. 11:52
Előzmény: #17789  pancserlama.
láma, és szerinted ha az EU átvesz egy globális szerepvállalást az USÁtól az rossz dolog?

Ezt látjuk amúgy is. Ettől értékelődik le a dollűr és fel az euro. Sok országban látják ezt és az egyoldalú dollár tartalékokat csökkentik és töltenek egy kis euro tartalékot is.
Az USA recessziója pedig nyilván kihat ránk is, de ezt kompenzálni fogja egy keleti növekedés is.
Törölt felhasználó 2008. 01. 21. 11:50
Előzmény: #17791  Törölt felhasználó
na nem eldobálgatni. a bux egyik legstabilabb papirkát
Törölt felhasználó 2008. 01. 21. 11:42
Előzmény: #17790  Törölt felhasználó
na nem elbobálni. az egyik legstabilabb papirkát
Törölt felhasználó 2008. 01. 21. 11:38
Előzmény: #17788  pancserlama.
Kedves Béla,

Nem hihetetlen, hogy változik az előrejelzésed. Mindenkié változik. De pl.: Ha valaki 2700-nál shortot kiállt, aztán 200 forintonként ezt megerősíti egyre csökkenő célárral, akkor elég furcsa, hogy van még nála részvény akár csak 1 db is 1000 forint esés után. Ez nem túl megalapozott pozícionálás, és joggal veti fel a kérdést, hogy vajon a többi érve is ilyen logikus az illetőnek? (Vagy pusztán egy mázlista, aki véletlenül jókor adott el, mert évekkel korábban kb azon az árszinten ragadt be. )
Aztán az egy mondaton belüli 9xx-1400-as célárban is van "némi" határozatlanság, de ezt már nem ragoznám tovább.
pancserlama.
pancserlama. 2008. 01. 21. 11:21
Előzmény: #17788  pancserlama.
link

Miről is "ugatok"?!

Ica (Ö a csapos)
pancserlama.
pancserlama. 2008. 01. 21. 11:18
Előzmény: #17784  Törölt felhasználó
Pár ezer db = a maradvány a portfolióból.
Béla sokkmindent mondott és mindig próbál a közeljövőbe látni.
Az élet folyamatos változások egymásra épülése.
Miért lenne hihetetlen, ha változik az előrejelzésem is?

Béla

neomodel 2008. 01. 21. 10:57
Előzmény: #17785  tigus7313
Béla most talált a kocsmapult alatt néhány erősen becsomagolt, részvénypakknak látszó tárgyat.
(halkan magában) Jé, nem is tudtam, hogy tartogatok még némi készletet ebből a jó kis hulladékból? Hogyan is lehet az? Igen, emlékszem, a múltkori nagy kapkodásban, a 2800-as ban, ide ejtettem és teljesen elfelejtkeztem róla. Ejnye, kellemetlen, naggyon kellemetlen. Na mindegy, fátylat rá.
Törölt felhasználó 2008. 01. 21. 10:52
Előzmény: #17785  tigus7313
kivehetné már valaki azt a béna pár ezer db-t .
tigus7313 2008. 01. 21. 10:48
Előzmény: #17784  Törölt felhasználó
Alakulnak a devizaárfolyamok....
Törölt felhasználó 2008. 01. 21. 10:42
Előzmény: #17777  Törölt felhasználó
koi,

béla már mondott mindent (talán 0-t még nem..) így csak elő kell húznia az aktuálisan idézendő mondatot.
Én csak azt nem értem, hogy honnan van már megint/még mindig párezer darabja, ha van egyáltalán a borosüvegen kívül más is a kezében.
Törölt felhasználó 2008. 01. 21. 10:39
+ látjátok a rábábol menekülö papir lesz ha jön a para
sz-int-em
pancserlama.
pancserlama. 2008. 01. 21. 10:26
Előzmény: #17780  watson
Vagy esetleg 1400 felett?!)))

Béla
Törölt felhasználó 2008. 01. 21. 10:14
Előzmény: #17780  watson
nekem van 2200-ért. watson, elviszed???

Topik gazda