Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 01. 13. 23:48

..apropó pancserláma...és a csapos verziói...itt a rábánál szerintem ő a legmegbízhatóbb indikátor...majd, ha ő is megjelenik itt ebben a fórumban, akkor már érdemes lesz vételen gondolkodni...
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2008. 01. 13. 23:24
Előzmény: #17456  Törölt felhasználó
ok értem :)
Törölt felhasználó 2008. 01. 13. 23:03
Előzmény: #17457  Törölt felhasználó
még nem annyi ...nem kéne megvárni? (igaza lesz....)
Törölt felhasználó 2008. 01. 13. 22:58
Előzmény: #17456  Törölt felhasználó
holnapra már van egy elemzés ami 1400 at prognosztizál!
igazat megvalva nem hittem volna hogy láma 1400 as ára igaza lesz!
Törölt felhasználó 2008. 01. 13. 22:54
Előzmény: #17455  mocskos_spekulans
Nem, félreértesz, nem a kérdésemre adandó véleményedre gondoltam,merthogy nem kérdeztem semmit, hanem egyben amit írtál, az érdekelt, ezért olvasgattam és írtam a totyikba, nem a rába miatt.Mintha magam írtam volna. Tetszik.Mindketten tudjuk, amíg nem a bőrükön érzik az északi szeleket, el sem hiszik, hogy onnan is fújhat.
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2008. 01. 13. 22:51
Előzmény: #17453  Törölt felhasználó
DLPH, kérdeztél valamit csak nem figyeltem?
Törölt felhasználó 2008. 01. 13. 22:42
Előzmény: #17453  Törölt felhasználó
Így utólag ez egy jól megkoncipionált tömés volt. Az összes pletykát, hírt, bejelentést, , fórumbéli véleményeket, és mindent úgy ahogy van összerakva, ez egy profi tömés volt. Leesett. Utólag. De erre van a stop. Ne akkor lépjek ki poziból, amikor végre lassan megértem mi a fene van. Kicsit előbb :))
Kitömték a kisbüfiket ezzel a papperral rendesen.Nem tudni hol az alja. Próbálkozni lehet, soknak tán sikerül is (kívánom, hogy így legyen), de én akkor foglalkozom vele, ha bullos lesz. A trendvadászatot szeretem az aljvadászat helyett. Azt csinálja más.
Törölt felhasználó 2008. 01. 13. 22:37
Előzmény: #17452  Törölt felhasználó
On - Line én nem figyelem a papírt. Mit figyeljek rajta? Nagy gazemberségek voltak itt a fórumban is. VADVIRAG pld. Nagyon ügyes. Azóta is figyelem, ki a fészkes fene vásárolja fel ezt a céget....

Mocskos speki vélménye érdekelt, a szemem később megakadt a blődi reakciókon.Kár többet belegondolni. részemről legalábbis. Felejtős a történet.
Törölt felhasználó 2008. 01. 13. 22:26

...én eddig úgy tudtam, hogy legalább 2-3 indikátort kell figyelni, mielőtt az ember elszánja magát és ha több is ugyanazt jelzi, akkor nagyobb valószínúséggel tényleg az fog történni...akkor, hogy lehet, hogy csupán 1db RSI figyelésével sikert lehet elérni? :))) ..lehet, hogy eddig ez volt a problémáim oka..túl sok indikátort figyeltem... :))
Törölt felhasználó 2008. 01. 13. 20:18
Előzmény: #17450  Törölt felhasználó
sztem ebben mindenképpen igazad van, ki kell várni sokáig:) amúgy kezdőként a sok hülyeség meg veszteség után sokat tanultam és érdekes dolog a tőzsde főleg közgazdasági tanulmányok mellett.
remélem majd 10 év múlva én is így fogok érteni hozzá mint itt egyesek
Törölt felhasználó 2008. 01. 13. 20:13
Előzmény: #17449  On-Line
Golyó1...köszönöm , hogy megszólítottál.....de én enm igen tudok Neked most választ adni.......mindenképpen várni kell , hogy egyértelmű trend alakuljon ki , az mos jelenleg a shortnak kedvez , de egy-két napos feltámadás mindig lehet,,,,ha rám hallgatsz , akkor most vársz, a bankban ráér kicsit pihentetni a pénzt........olvas itt is sokat, én sem teszem be a maradék 85%-nyi pénzem....én az RSI-t nézem , de mindenki másra esküszik.....saját pénzeddel csak saját megérzésedre és saját akaratodra hallgass.....szerintem most kivárás!!!....de én is csak egy ici-pici kis speki vagyok!!!
On-Line 2008. 01. 13. 19:56
Előzmény: #17448  -bubu-
üdv

figyelemreméltó a rába fórum hétvégi termése, amiből arra következtetek, hogy egyre többen figyelik a papírt......

....ahogy én is....

.....köztük a lebeszélőkkel, a poziban ülőkkel, jövendőbeli befektetőkkel....

...ha a héten megtartja a szintet én is bele fogok venni
-bubu-
-bubu- 2008. 01. 13. 19:27
Előzmény: #17447  Törölt felhasználó
nem lehet pontosan meghatározni, mert mikor ledőltek a tornyok ( 2001 9 11) akkor kiszálltam .
Törölt felhasználó 2008. 01. 13. 19:23
Előzmény: #17437  Törölt felhasználó
mettől meddig tartott?
Törölt felhasználó 2008. 01. 13. 18:55
Előzmény: #17445  -bubu-
ja ja csak nagyon sz@r bukuval kiszállni de + kel tenni
-bubu-
-bubu- 2008. 01. 13. 18:07
Előzmény: #17443  martin36
Nem az a baj ha az ember beszáll!!!!!!!!

Az a baj ha nem tudsz kiszállni.........................szerintem.

Na ezt mire megfogadtam rengeteg pénzembe kerűlt.
A fantasztikus az , hogy most itt az internet és vannak akik megfogadnak bizonyos intelmeket olyanoktól akiket az idő is igazolt.

Csak az érti ezt aki akkor kezdte mikor még a tőzsdeterem boxaiba telefonálgattunk be megbízásokat adni a brókereknek!!!
Törölt felhasználó 2008. 01. 13. 18:05
620829,régota olvasom a beirásodat a forumon. Azt szeretném kérdezni töled,hogy mi az aszint ahol szerinted már érdemes besszállni.NEKEM évekig csak OTP volt,de március ota csak KP VAN. kb10 milám van
martin36
martin36 2008. 01. 13. 17:51
Előzmény: #17442  Törölt felhasználó
Na igen,ebben van vmi,csak arra lennék kíváncsi,h az mit mond,aki a legutóbbi fordulót elnézve 1600 körülről 1900 felett elkezdte vásárolni.Egy a lényeg,mindenre lehet elméletet gyártani a tözsdén,de csak az a biztos,ami már elmúlt.Minden más csak találgatás előre.
Törölt felhasználó 2008. 01. 13. 17:39
Előzmény: #17441  -bubu-
BUBU !

Csak azt tudom ismét írni , hogy igazad van!!!
-bubu-
-bubu- 2008. 01. 13. 17:31
Előzmény: #17440  Törölt felhasználó
Tanulságos volt a heti tőzsdeklubban egy kérdésre adot válasz!!!!!!!!!!!!!!!

Valaki megkérdezte, nem kellene -e már venni a citibank részvényeit hiszen 55 dollárról leesett 27 dollárig????????

Erre az elemző feltett egy chartot egy bankpapírról ami esett 50%-ot majd annak is az 50% -át és mégegyszer ennyit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

S persze a válasz, nem akkor kell venni amikor lefele megy hanem amikor megfordul és mindenki venni akarja majd!!!!!!!!

........................................................................

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek