Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 10. 02. 10:33
Előzmény: #11954  watson
"Láma, gratula a jó időzítéshez. Bozsó szintúgy.
Én sajna sosem tudom ezeket a korrekciókat megfogni. "
Ha jól értettem, pancserláma kiszállt, nem a korrekcióra játszott.
Vigyázzatok a hulló késekkel, ahogy tegnap laurion is leírta, technikailag gáz van a papírral.
kenyeres 2007. 10. 02. 10:32
zepi
zepi 2007. 10. 02. 10:29
10:21-es hír
szász 2007. 10. 02. 10:29
Előzmény: #11956  watson
láttad a 10.21-es hírt watson?
watson
watson 2007. 10. 02. 10:26
Előzmény: #11955  Monster
Szerintem ugyanúgy benne van hogy ismét konszolidációs szakaz jön, hiszen a dodó most bizonytalanságban tartja az eredményvárakozásokat.

Úgy gondolom, hogy az idei év fedezeteivel már nincs probléma, tehát a befolyó dodókat meg ajrókat leszállítják a kifutó fedezetek mögé, ezért a javuló eredmény meglesz, persze a mértéke az kérdéses. (a 4mrd EBITDA-t mindenféle dodó árfolyam mellett meg kell közelítsük szvsz)

A jövőévtől parázok jobban, de ha nem lesz 6mrd csak 5,5 az EBITDA... hát nagy ügy. :D
Amúgy a 2500-ös árfolyamot egy évekig stagnáló 3-3,5mrd-os eredményre saccoltuk még januárban, nem 4-5-6mrd-ra...
Monster 2007. 10. 02. 10:15
Előzmény: #11952  BozsoBozso
Az a legjobb, hogy ilyenkor nem ír időtávot. Vagy úgy gondolja, hogy soha többé nem várhatunk tőle új csúcsot??
watson
watson 2007. 10. 02. 10:14
Előzmény: #11952  BozsoBozso
Láma, gratula a jó időzítéshez. Bozsó szintúgy.
Én sajna sosem tudom ezeket a korrekciókat megfogni.

"Egon belöki megint a halálhörgést amire illik emelkedni :D "
Már vártuk. De egy biztos, aki Egon alapján dönt annak most úgysincs mit eladnia :D

Még mindig csodálkozom, hogy semmi bejelentés. Szóval mégsem adott el egyik nagy tulaj sem, hiszen nem ment senki 5 vagy 10% alá. (vagy van pénze az esetleges büntetésre :-)
Akor ezek szerint valamelyik befalap rendezhette át a portfólióját a negyedév végén és rántott magával sok napi trédert.
De miért ilyen idiótán???
BozsoBozso 2007. 10. 02. 10:03

E
l
a
d
á
s Ár Darab
2570 2275
2569 600
2568 700
2567 370
2550 1000

V
é
t
e
l
2536 958
2535 124
2532 180
2530 2429
2525 100

Napi összesítő
Min Átlag Max Forgalom[db]
2530 2560 2578 64829

BozsoBozso 2007. 10. 02. 09:56
link

"Háromszögelés után nagy esés, a háromszögből elvárható érték tick-re teljesült.

A 2500 támasz, ez pár napig tarthat, de a papír már súlyos sérüléseket szenvedett..

A 2500 támasz, e fölött még elidőzhet pár napig, de új csúcsot már nem várhatunk. Alatta a 2250."

Törölt felhasználó 2007. 10. 02. 09:33
Előzmény: #11950  Törölt felhasználó
Valszeg utalt nekik plusz zsetont.
Törölt felhasználó 2007. 10. 02. 09:24
6null az equitas eladás után a számládra teszi , vehetsz,csak pizt nem vehetsz fel
Törölt felhasználó 2007. 10. 02. 09:08
Előzmény: #11948  Törölt felhasználó
Na jó, már van egy pár ezres tétel a vételi oldalon. Mindenki kivár? Én csak azt várom, hogy mikor könyveli el a pénzem az equitas, hogy vehessek még ilyen kvázi-olcsón.
Törölt felhasználó 2007. 10. 02. 09:06
minden vevő eltűnt?
TrendMan 2007. 10. 02. 03:05
Előzmény: #11946  Törölt felhasználó
Arról tud-e valaki valamit, hogy az új nagytulajdonosok közül kapott-e IT-tagságot bárki is ? Bármi info ?
Törölt felhasználó 2007. 10. 01. 23:44
pancserláma,
a múlt hétvégi néhány komment korrekt volt, respect.
Törölt felhasználó 2007. 10. 01. 23:32
Előzmény: #11944  watson
Watson!
Mi az, hogy momentumot játszik?
watson
watson 2007. 10. 01. 23:05
Előzmény: #11943  Törölt felhasználó
A fene se tudja, mert akkor be kell jelentse holnap hogy 5% alá csökkent.
Szerintem 5%-ot nem momentumra tart, főleg nem 1 éven túl, mert ugye a nagy részét már vagy 1 éve vette.
Törölt felhasználó 2007. 10. 01. 23:02
Előzmény: #11942  watson
Exbus igaz, de az is hogy momentumot játszik a srác. szal elég sokat ki szórtak ezen az áron
watson
watson 2007. 10. 01. 22:20
Előzmény: #11941  tigus7313
Új kiskakas érkezik a baromfiudvarba, és rögtön munkához lát. Nem kíméli a pulykákat, a gyöngytyúkokat, a kacsákat és a libákat sem.
- Nem lesz ennek jó vége, fiacskám! - figyelmezteti az öreg kakas, de az rá se hederít.
Másnap reggel az öreg tarajos szomorúan látja, hogy a buzgó kiskakas ott fekszik döglötten a szemétdomb tetején és felette már köröz egy keselyu.
No lám, - csóválja a fejét az öreg - megmondtam, hogy nem lesz ennek jó vége!
- Csönd! - suttogja mérgesen a kiskakas, egyik szemhéját felnyitva. - Nehogy elriaszd itt nekem! :D

- Nem kell fosni egy kis korrekciótól. Emlékezzetek sExbus 2200-n vásárolt be és azóta 500 millához jutott.
- másrészt még mindig érik valami bejelentés féle.
- harmadrészt hova kell sietni? nem elég jövő májusra elérni a 3500-öt?
- negyedrészt holnap Egon belöki megint a halálhörgést amire illiuk emelkedni :D
- ötödrészt van néhány keselyű még a láthatáron ha lejjebb esnénk...
tigus7313 2007. 10. 01. 20:08
Előzmény: #11940  Törölt felhasználó
Az USD már régóta rossz, a Q3 sem lesz valami fényes, de szerintem ez tudható volt....

A jövőbeni kilátások viszont semmit nem változtak:-)

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek