Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 19:21
Előzmény: #11638  watson
Watson koma, ezt beszéld meg Sh.Holmes úrral..
Mert ez tényleg nektek való, halott küld feljelentést...

a kegyeletsértésen túlmenően - szerinted hitelt érdemel ez a téma?
Vajon kinek állt érdekében egy "névtelen levelet" feladni a yardnak...(hogy a nevedhez hűek maradjunk...)
és miss Marple-t is vondd be kérlek!

Ha nem volna egy haláleset igen szomorú, ez a történek inkább tragikumikusnak hatna!

Valaki, aki nem volt igazán képben - bakot lőtt!
Az, hogy ezt a hírt most dobták be - újabb baklövés..
Az, hogy már este célozgattak erre a fórumon, és milyen konteksztusban ...
Az meg elárulja a sugalmazót..

(ennyi adatból még Járay őrnagy is kinyomozná, ki lehet a tettes :))))
TrendMan 2007. 09. 25. 18:52
Előzmény: #11638  watson
1)Technikai szempontból viszont még mindig a 2. Fibonacchi szint körül folyik a küzdelem.
Ha Chaklin oszcillátorral próbálom vizsgálni, akkor tegnapig a trend folytatódását jelezte,
Ma ugyan minuszos, de egy próba nem próba. A holnapi nap sokat meg fog mutatni.(Lásd Synergon is minuszos volt tegnap, ma meg fel.)

2) És az is várható volt, hogy a nagyon gyors emelkedést nagyon intenziv korrekció követi.
Ha nem igy lenne, akkor jövö májusra nem a 3500-4000 tartományban, hanem a 35000-40000 tartományban lenne az árfolyam :-)

3) Negyedév vége is van, ilyenkor sokan felhajtják az árfolyamokat, aztán realizálnak.

4) A Rábára mindig is jellemzö volt az intenziv árfolyammozgás, fel meg le.

5) A Buxák meg úgy gondolkodnak, hogy beveszik a brancsba azt, aminek nagy növekedési perspektivája van. Akkor is beveszik, ha esetleg erkölcsileg kérdéses küzdelem zajlik a háttérben.
A Rába csökkenő részesedése a megemelkedett árfolyamnak köszönhető.
Az árfolyam 1 év alatt több, mint megduplázódott, hát a részaránya ehhez képest alig csökkent.

Jövö ilyenkor 4000 körül járunk, és a kosárban már csak 0,58 %-ot teszünk ki :-)))
watson
watson 2007. 09. 25. 18:26
Előzmény: #11635  pancserlama.
Ez szomorú...
a buxkosár bővítéssel nem számoltunk link
bár ez nem tart sokáig ha ez volt az ok, mert ugye lényegesen nem változott a részarány.

Úgy jártam mint a repülőn a parasztbácsi... :D
nem gondoltam, hogy ez a "befektetési csalással" vádolt cég bekerül a BUX-ba, azt meg pláne nem hogy a Rábára is lesz hatással. link

Egyébként ha kiszóróm, én nem veszek belőle vagy 2 hónapig semmit valszeg. Bár már ott tartanánk (3500+1 :-) igaz láma

De történnek itt még furcsaságok. pl, hogy kajálják a napfényen élők a Genesist, miközben a nyakukba szórta a Fund a pakketja 10%-át: link
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 18:17
Előzmény: #11634  Törölt felhasználó
1702, reméljük igazad lesz. Ma még 2800 körül vettem egy újabb adagot.
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 18:02
én eladtam még 2710-11 a pakkomat de aki még tartja annak jó sokat hozzon.én most otit vettem helyette majd meglátjuk hogy muzsikál.
még 1x további jó kereskedést míg vissza nem jövök.
pancserlama.
pancserlama. 2007. 09. 25. 17:37
Előzmény: #11633  Pyriel
Nagy valszeg nem maradt ha figyelembe veszik hogy „biztos kezekben „ mennyi van akkor nem maradt az alapokban föle.
Sőt szerintem most kezd majd 1-2 alap valójában belenyúlni.
A 3500+1 továbbra is áll.

Béla a zenész
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 17:35
Előzmény: #11633  Pyriel
Csináltam egy gyors fejszámolást, és az alapján nagyjából tényleg ennyi lehetett ez az effekt. +/- pár 10k rv még lehet. feltéve, hogy jól becsültem a tulajdonosi szerkezetet. :)
Pyriel 2007. 09. 25. 17:28
Előzmény: #11632  Törölt felhasználó
Ha maradt is, nem öntik be mindjárt reggel, a kicsik úgyis felhalmozzák, inkább csak kisebb tételekben passzolják el. Így nagyjából a jelenlegi árszinten el lehet adni amit el akarnak. Én legalábbis így tenném. Ha nem sürgős, minek verjem be az árat még jobban?

A nap végén a fehér kalapács a 15 percesen, nagy forgalommal is ezt támasztja alá. Ha reggel nem eséssel nyit, korrigálni fog felfelé.
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 16:59
Előzmény: #11631  Törölt felhasználó
nincs mit. vélhetően egyébként ez volt a szórás oka. dél körül jelent meg ugye az info, és kijött, hogy el kell adni a kosarasok 10%-át. Kérdés, hogy maradt-e, és ha igen mennyi. Vélemények welcome...
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 16:54
Előzmény: #11630  Törölt felhasználó
Köszi!
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 16:53
Előzmény: #11629  Törölt felhasználó
0,78
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 16:48
Az új BUX kosár 0.68% Rábát tartalmaz, mennyi volt ez előtt?
BozsoBozso 2007. 09. 25. 16:48
hosszútávú emelkedő trend él rövid távon most csökkenő. 2500 altt lenne (hosszú távú) long zárás jel szerintem.
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 16:43
Előzmény: #11626  TrendMan
Én nem:) Örülök h vehettem megint olcsóbban:))
TrendMan 2007. 09. 25. 16:42
Előzmény: #11625  watson
Akkor most szomorú vagy ?
:-)
watson
watson 2007. 09. 25. 16:36
Előzmény: #11624  Törölt felhasználó
2636

átlag 2729
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 16:35
Mi lett a mai záró? Köszi!

Én még nyugodtan ülök a seggemen, egyesek nem ennyire türelmesek:)
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 16:31
Előzmény: #11617  BozsoBozso
bozso, ha Te ilyen stratégiával kereskedsz, akkor tudnod kell a kérdésedre a választ magadtól is.

szerintem sem kellett egyébként erőltetni a nettó vételt most a végén. holnap is lesz nap
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 16:28
Előzmény: #11617  BozsoBozso
oké Bozso, csak ez a jajj, most mi lesz, meghalunk? kategóriába esett...
:)
Törölt felhasználó 2007. 09. 25. 16:26
Előzmény: #11620  Törölt felhasználó
hm korai

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek